Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς
Επιμέλεια: Αργυρώ Δάβου, Χριστίνα Ιωαννίδου ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ , ΜΑΘΗΜΑ: Ν.Ε. ΓΛΩΣΣΑ ΤΑΞΗ Γ΄ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘ. : ΕΛ. ΓΚΟΝΟΥ

2 Πέρασαν από την Ελλάδα 800.000 πρόσφυγες

3 Αφίξεις και θάνατοι Ο αριθμός των αφίξεων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, με τις οκτώ στις δέκα να καταγράφονται στη χώρα μας, ενώ πάνω από άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη θάλασσα. Ειδικότερα, από τις αρχές του έτους μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, σημειώθηκαν αφίξεις σε έξι χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρο), με τη χώρα μας να έχει δεχθεί μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως μέσω θαλάσσης. Το 50% των ανθρώπων που πέρασαν στην Ευρώπη προέρχονται από τη Συρία, το 20% είναι Αφγανοί και το 7% Ιρακινοί.

4 Τα στοιχεία αποτυπώνουν και τα «μονοπάτια» που ακολούθησαν, καθώς η συντριπτική πλειονότητα ( άνθρωποι) εισήλθαν μέσω της Μεσογείου, ενώ μέσω ξηράς άνθρωποι πέρασαν από την Τουρκία στη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, τραγικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα, με τον αριθμό των παιδιών να αυξάνεται ανησυχητικά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από την περασμένη Παρασκευή, 20 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην ανατολική Μεσόγειο.

5

6 Συνολικά, από τον Ιανουάριο, 3
Συνολικά, από τον Ιανουάριο, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τους θανάτους να έχουν καταγραφεί στα θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία, τους 731 στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και τους 72 στη δυτική Μεσόγειο, στα σύνορα της Ισπανίας με τη δυτική Αφρική.

7

8 Μόνο για τον Δεκέμβριο ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) υπολογίζει ότι περισσότεροι από μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα μέσω των θαλάσσιων συνόρων. Το ίδιο διάστημα, άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα μας μέσω των συνόρων με την ΠΓΔΜ, γεγονός που σημαίνει ότι το 77% των μεταναστευτικών ροών κατευθύνεται προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για ενήλικους άνδρες (45,6%), ενώ ακολουθούν τα παιδιά (35%), οι γυναίκες (21,9%) και τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες (1,5%).

9

10 «Η μετανάστευση είναι αναπόφευκτη, αναγκαία και επιθυμητή
«Η μετανάστευση είναι αναπόφευκτη, αναγκαία και επιθυμητή. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να υπολογιστεί ο αριθμός αυτών των αφίξεων - ή ο αριθμός των περίπου ανθρώπων που φέρονται αγνοούμενοι ή πνίγηκαν. Πρέπει να δράσουμε» Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ γενικός διευθυντής του ΔΟΜ

11 ΔΟΜ Ο ίδιος σημείωσε ότι η μετανάστευση θα πρέπει να είναι νόμιμη και ασφαλής για όλους, τόσο για τους μετανάστες όσο και για τις χώρες που θα γίνουν το νέο τους σπίτι.

12

13

14 Διεθνές Σύνθημα: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

15 Τέλος Πηγές: &pubid=


Κατέβασμα ppt "Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google