Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
12ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Πεύκιος Γεωργιάδης
Advertisements

Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Νhσος Κyπρος δια μέσου των αιώνων….
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Παναγιώτης Βουτσιώτης Διονύσης Θεοφιλόπουλος Θοδωρής Γκάντσεφ
ΠΑΥΛΟΣ Β. Ε 2  Το Άγιο Όρος ή επισήμως Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους είναι μια « Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία » εντός των ελλαδικών συνόρων με δικό της διοικητικό.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΗΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΓΑΜΟ,
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα επαρχίας Πάφου
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΠΑΦΟΣ.
Αρχαία Ελλάδα ΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Οι θεοί του Ολύμπου
Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού
ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Κερύνεια Σοφία Στόικα.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
Εκπαιδευτικός Μαρία Δρένου
Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Μυκηναϊκός πολιτισμός
Μαρία , Δημήτρης Μαρία , Μαργαρίτα
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Πολιτιστικό πρόγραμμα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του12 ου δημοτικού σχολείου Πατρών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεντενίτη Ειρήνη.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
Βότανα Ιστορική αναδρομή.
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ Μαρίνος Νεοκλέους Νικόλας Γερολέμου Χριστόφορος Πολυστυπιώτης.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Που είναι η κατακόμβη; Λαξευμένη σε ασβεστόλιθο κάτω από το έδαφος κοντά στην περιοχή της Κάτω Πάφου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Σολομωνής. Ήταν κατακόμβη,
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Τα φυτά της Αγίας Γραφής
Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
1. Η Μινωική Κρήτη.
Η ΠΑΦΟΣ.
Δανάη Προδρόμου Νάγια Ρουσουνίδη
Καταρράκτες και Μυθολογία
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Άρτεμις Η Άρτεμις ήταν η θεά του κυνηγιού. Επίσης ήταν κόρη της Λιτούς και αδελφή του Απόλλωνα. Γεννήθηκαν στη Δήλο. Η Άρτεμις είχε ένα ιερό.
Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
ΣΤΗΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Η αγαπημένη μου πόλη. . . Λεμεσός
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
Το κοχύλι στη ζωή του ανθρώπου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1 Η Πάφος Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1

ΠΕΡΙΟΧΗ Η Πάφος είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Το όνομα της πόλης συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, δεδομένου ότι Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα

Ιστορία Η Πάφος δέχτηκε πολλούς κατακτητές όπως τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Έγινε πρωτεύουσα της Κύπρου και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Υπέφερε κατά καιρούς από ισχυρούς σεισμούς.

Η στήλη του Αποστόλου Παύλου Ιστορία Η στήλη του Αποστόλου Παύλου Το 45 μ.Χ. έφτασαν στην Πάφο οι Απόστολοι Βαρνάβας, Παύλος και Μάρκος οι οποίοι είχαν κηρύξει το Χριστιανισμό και ο τότε Ρωμαίος κυβερνήτης έγινε χριστιανός. Έτσι, η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κυβερνήθηκε από έναν Χριστιανό.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πολιτισμός Οι τάφοι των Βασιλέων Οι τάφοι των Βασιλέων H Πάφος είναι μια πόλη με πολύ μεγάλη πολιτιστική κληρονομία . Για αυτό τον λόγο η UNESCO πρόσθεσε απλά ολόκληρη την πόλη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς .

Συνεχεία του πολιτισμού Ψηφιδωτά της Πάφου Τα πιο σημαντικά ευρήματα που έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι είναι τα ψηφιδωτά, οι τάφοι των Βασιλέων, η στήλη του Αποστόλου Παύλου, οι κατακόμβες των Χριστιανών κ.τ.λ.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το κάστρο της Πάφου Το σύμβολο της πόλης της Πάφου είναι το κάστρο που βρίσκεται στο λιμανάκι της Πάφου. Στα παλαιά χρόνια το κάστρο είχε διάφορες χρήσεις όπως φρούριο, φυλακή ακόμα και αποθήκη αλατιού. Σήμερα το κάστρο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το φεστιβάλ Διονύσια Γνώστες εκδηλώσεις της Πάφου είναι το Φεστιβάλ <<ΑΦΡΟΔΙΤΗ>> όπου παρουσιάζονται γνωστές όπερες, ο μαραθώνιος της Κύπρου, τα Διονύσια προς τιμή του θεού του κρασιού Διόνυσου

Mύθοι Πέτρα του Ρωμιού Η μυθολογία λέει ότι στην περιοχή η Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα. Επίσης, η ονομασία σχετίζεται με τον Διγενή Ακρίτα που έριξε μια μεγάλη πέτρα στην θάλασσα για να σταματήσει τους Σαρακηνούς Άραβες να έρθουν.

Τα Λουτρά της Αφροδίτης Mύθοι Τα Λουτρά της Αφροδίτης Τα "Λουτρά της Αφροδίτης" είναι μια περιοχή στον Ακάμα. Πήρε το όνομά της από μια μικρή σπηλιά πίσω από μια παλιά συκιά, στα νερά της οποίας, σύμφωνα με το θρύλο, η θεά Αφροδίτη συνήθισε να λούζεται. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί συναντούσε τον Άδωνη, τον αγαπημένο της. Επίσης, ο μύθος λέει ότι στα Λουτρά, έλουσαν και άλειψαν με έλαια και ένα σπάνιο άρωμα οι Τρεις Χάριτες την Αφροδίτη.

Τουρισμός Κόλπος των Κοραλλίων Η Πάφος εκτός από την πλούσια πολιτιστική κληρονομία είναι ένας τουριστικός προορισμός με πολλές παραλίες, ωραία ξενοδοχεία και γραφικά χωριά .

Τουρισμός Ακάμας Η χερσόνησος του Ακάμα βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Κύπρου. Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Εκεί υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά, ζώα και πολλά είδη αποδημητικών πουλιών.

Τέλος