Μητρώο Χρονίως Πασχόντων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοινωνικά – Δημογραφικά Χαρακτηριστικά των χρόνιων ψυχικά ασθενών τους οποίους οι Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών επισκέφθηκαν κατ΄οίκον.
Advertisements

Πλατφόρμα Διαχείρισης Δεδομένων για Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Κλινικό, Ερευνητικό και Οργανωτικό Επίπεδο Κ. Γερουλάνου, Γ. Σκαλκώτος, Λ. Πέππου, Φ. Δοκιανάκη,
Υγιεινή Εισαγωγικές έννοιες.
 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
Κατηγοριοποίηση του Ιατρού, ως πελάτη της Φαρμακευτικής Εταιρείας. Η εφαρμογή της τεχνολογίας "Predictive Analytics" στο Φαρμακευτικό χώρο Βλάσης Παπαπαναγής.
Ασκληπιός Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
ΤΣΟΚΑΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
Νοσοκομειακά Πληροφοριακά Συστήματα: Υποσυστήματα
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E Πάρις.
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
Κεφάλαιο 1 Για Ποιο Λόγο; ΔΟΣΑ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
"Νοσηλευτική παρακολούθηση
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΪΟΓΛΟΥ YOU ARE NOW ENTERING TO THE WORLD OF AGENT BASED MODELS.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Τ Μ Η Μ Α ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
Βάιος Κ. Περιτογιάννης Γιάννενα 9/4/2011. «Η ψυχική νόσος θέτει τέτοιες απαιτήσεις στο σύστημα υγείας, που καμία ειδικότητα ή υπηρεσία δεν μπορεί από.
ΠΡΟ-ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική αποτελεσματικότητα στον τομέα της Υγείας Γιάννη Υφαντόπουλου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μάριος Γεωργιάδης Χρυστάλλα Μιλτιάδου Νικόλας Παπαχρυσάνθου Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games) Ηλεκτρονική Υγεία ΕΠΛ679.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Μοντέλο Μακροχρόνια Φροντίδας κατά H.E. Wagner
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
ΕΣΔΔ - Χρήστος Μπουρσανίδης1. Τρόπος αμοιβής των ιατρών: ● Αποζημίωση με τιμές της αγοράς: με βάση τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης παραλλαγή.
Υγειά και Ποιότητα ζωής Η ποιότητα ζωής είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο -Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο στην Αμερική ο όρος ποιότητα ζωής εκφράζει την.
Διαχειριστείτε έξυπνα τη Reception σας και δημιουργήστε στο χώρο αναμονής του καταστήματός σας ένα ευχάριστο περιβάλλον με σωστή και άμεση εξυπηρέτηση!
Ορισμοί-Είδη επιδημιολογικής έρευνας
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
«Το νομικό πλαίσιο και οι ευκαιρίες για τους ασθενείς στην κρίση» Δημήτρης Κρεμαλής, LL.M., Ph.D. LMU Munich Εταίρος, ΚΡΕΜΑΛΗΣ Δικηγορική Εταιρεία Πρόεδρος.
ΑΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ & ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ (ICU-MERIS) Αθανάσιος Βοζίκης, Επ. Καθηγ. Οικονομ. & Πληροφορ. Συστημ. Υγείας.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Περιτογιάννης Β 1, Φωτοπούλου Β 1, Γκόγκου Α 1, Γιώτη Π 1, Μανθοπούλου.
Οι επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων στον ελληνικό πληθυσμό Δρ Παναγιώτης Τρόντζας Ρευματολόγος Υπεύθυνος Ρευματολογικής Κλινικής & Κέντρου Οστεοπόρωσης.
Τα Οικονομικά της Υγείας στον Διαβήτη: Δεδομένα από την Ελλάδα Κώστας Αθανασάκης BScHS, BScEcon, MSc, PhD, PD Επιστημονικός Συνεργάτης, Τομέας Οικονομικών.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
Διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική αποτελεσματικότητα στον τομέα της Υγείας Γιάννη Υφαντόπουλου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Χρήση των Φορητών Συσκευών όπως το Έξυπνο Κινητό Τηλέφωνο (Smartphone), η Φορητή Ταμπλέτα (Tablet) & ο Φορητός Η/Υ (Notebook) στην Καθημερινή Κλινική.
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία » Παρουσίαση εφαρμογής διαγνώσεων ICD-10 και Κ.Ε.Ν. 1.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
ΤΡΊΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΟΜΆΔΑΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑΣ «ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΦΆΡΜΑΚΑ» 1 Ιουλίου στις 11:00-17:00 αίθουσα 412 της ΓΓΕΤ, Λ. Μεσογείων 14.
Φαρμακευτική Δαπάνη ΙΚΑ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΚΑ 2004 (χιλ ΕΥΡΩ) ΕΣΟΔΑ ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ Κρατική Επιχορήγηση Επιχορήγηση.
Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Διαδικασίες κατάρτισης προϋπολογισμού Διαδικασίες.
Εφαρμογή των ΚΕΝ Με τη χρήση του. 5 Βήματα  Εισιτήριο  Φάκελος ασθενή  Εξιτήριο  Απόδοση ΚΕΝ στη νοσηλεία  Εκκαθάριση Λογαριασμού.
Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM)
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ (Κ.Ε.Ν.)
Κανονική Κατανομή.
ΔΙΑΛΕΞΗ 13η Διαχείριση ποιότητας Σημεία του Deming Πελάτες Ποιότητα
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάθε ένα από τα αντικείμενα λέγεται στοιχείο του πίνακα.
Ανάλυση Στατιστικών Στοιχείων
Ρευματολογικό ιατρείο εμπειρία φοιτητή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
Νοσηλευτική Δεοντολογία
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μοντέλο Καθοδηγούμενης Φροντίδας - Guided Care
Έλεγχος - Αξιολόγηση στις Υπηρεσίες Υγείας
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΙΩΝ
EΡΕΥΝΑ YΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
EΡΕΥΝΑ YΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM)
Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων
Φλεγμονώδης νόσος της πυέλου
«Αποδοτέος Κίνδυνος & Σχετικός Κίνδυνος»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων Τάσος Τάγαρης, PhD ΗΔΙΚΑ ΑΕ

Μητρώο Ασθενειών Οργανωμένο σύστημα που χρησιμοποιείται για να συλλέγονται ομοιογενή δεδομένα (κλινικά και άλλα) με σκοπό Την εξαγωγή συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σχετικά με έναν πληθυσμό που ορίζεται από συγκεκριμένες συνθήκες (ασθένεια, έκθεση σε συγκεκριμένους παράγοντες, ... ) Να εξυπηρετήσει έναν ή περισσότερους προκαθορισμένους επιστημονικούς ή κλινικούς σκοπούς και στόχους άσκησης πολιτικής.

Στόχος των μητρώων ασθενειών Να περιγράψουν την «φυσική» ιστορία της ασθένειας Να προσδιορίσουν την κλινική αποτελεσματικότητα ή την αποτελεσματικότητα σε σχέση με το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών υγείας Να παρακολουθήσουν και να μετρήσουν την ασφάλεια ή τις βλάβες που προκαλούνται Να μετρήσουν την ποιότητα της φροντίδας.

Κατηγοριοποίηση Μητρώων Μητρώα προϊόντων: περιλαμβάνουν ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει φαρμακευτικά προϊόντα ή ιατρικές συσκευές Μητρώα Υπηρεσιών Υγείας: περιλαμβάνουν ασθενείς που είχαν ένα κοινό ιατρικό περιστατικό, νοσηλεία ή χειρουργείο. Μητρώα ασθενειών: ορίζονται ουσιαστικά από ασθενείς οι οποίοι έχουν την ίδια διάγνωση.

Μητρώα Χρονίως Πασχόντων Συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με χρόνιες ασθένειες Καταγράφουν συγκεκριμένα αποτελέσματα καθώς και τις αντίστοιχες ημερομηνίες τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να εξαχθεί η διάγνωση (Treatment Protocols Parameters) Καταγράφουν τις θεραπείες που ακολουθούνται και τα κόστη που διαμορφώνονται για κάθε ασθένεια Με βάση τα παραπάνω στοιχεία γίνεται ανάλυση δεδομένων και εξάγονται αναφορές

Προσδιορισμός ασθενών με χρόνιες ασθένειες Μόλις γίνεται η συνταγοράφηση Με βάση τον ICD-10 (ή ICPC2) κωδικό της διάγνωσης Με βάση την ένταξη σε συγκεκριμένη θεραπεία (Θεραπευτικό Πρωτόκολλο)

Προβολή και διαγραφή από το μητρώο Εξαρτάται από τα δικαιώματα της ειδικότητας του γιατρού σε συγκεκριμένες χρόνιες ασθένειες Οι χρόνιες ασθένειες που πιθανόν έχει ο ασθενής εμφανίζονται στην καρτέλα της επίσκεψης Ο Γιατρός έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τον ασθενή του από το μητρώο

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Αρχική Σελίδα Συγκεντρωτικά κόστη φαρμακευτικής δαπάνης Χρόνιες Ασθένειες και κατανομή ανά ηλικία

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Σελίδα Ασθενειών Αριθμητικά δεδομένα για χρόνιες ασθένειες Απόλυτα νούμερα για ηλικιακές ομάδες και φύλο Αντίστοιχες Κατανομές για κάθε ασθένεια

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Σελίδα Ασθενών Απόκρυψη προσωπικών δεδομένων (masked demographics) Στοιχεία Συνταγών ανά χρόνια ασθένεια (διάγνωση, θεραπεία, κόστος) Ετήσια και μηνιαία στατιστικά σχετικά με τη θεραπεία Δείκτες Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Γεωγραφικές Κατανομές Αριθμός Ασθενών ανά περιοχή Γεωγραφική Κατανομή ασθενών

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Prevalence Index Ασθενείς που καταχωρούνται ανά μήνα/έτος Προβολή στατιστικών

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων – Δείκτης πολλαπλών ασθενειών Αριθμός ασθενών με πολλαπλές διαγνώσεις Αριθμός ασθενών σε κάθε συνδυασμό ασθενειώνn Κατανομή με βάση την ηλικία και το φύλο

Μητρώο Χρονίως Πασχόντων