Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Advertisements

Χρήση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Στην ενότητα αυτή εντάσσεται η εκμάθηση της χρήσης αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από τις μεγάλες κατηγορίες εκπαιδευτικού.
ΕΞΕΛΙΞΗ Βιολογία Γ’ Λυκείου. Εισαγωγή  Άργησε να γίνει αποδεκτή  Σύντομο χρονικό διάστημα ανθρώπινης ζωής  Υποστηρικτές: Λαμάρκ, Δαρβίνος, κ.ά.  Δαρβίνος:
4 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ Α. ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ Β. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ.
Καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή 1 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΜΗΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ Νίκος Τερψιάδης, Μαθηματικός ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 2015 Ομάδα ανάπτυξης ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Διατροφή Ενότητα 19: Λίπη, έλαια, λαχανικά και πατάτες Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ
Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Αποτελεί μια συνοπτική και δομημένη παρουσίαση του προφίλ του υποψηφίου. Απευθύνεται συνήθως στο Διευθυντή προσωπικού και.
Μάθημα: Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα Εισηγητής: Καθηγητής Άγγελος Γιαννούλας Θέμα εργασίας: Δημιουργία διδακτικού σεναρίου. Σπουδάστρια: Γ. Αναγνωστοπούλου.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
Εκπαιδευτικό Σενάριο Μάθημα: Κτιριακά Έργα Τάξη: Β’ ΕΠΑΛ Εισηγητές: Μερτίκα Ευθυμία Ράζου Δέσποινα ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΤΙΡΙΩΝ.
Τροφικά επίπεδα των ειδών ψαριών
Προσχολική Παιδαγωγική
Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού Β’ ΓΕ.Λ.
Ορμονικά συστήματα ΙΙ Ενδοκρινική ρύθμιση του ασβεστίου
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚA ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α΄ΕΞΑΜΗΝΩΝ – 2017
Wrapper Classes, Abstract Classes and Interfaces
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ
Στρατηγική Επιχειρήσεων
Αξία Μέσω της Τιμολόγησης
Η καθιέρωση του σοσιαλισμού πριν το 1914
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
Προτασιακή λογική.
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
ΤΑΞΗ Α1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Υπεύθυνος Καθηγητής: Καπετανάκης
ΣΑΡΚΩΔΗ ΧΕΙΛΗ ΟΡΧΙΔΕΑ ΘΑΝΑΤΙΦΟΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Spatharakis I. (1995) «The Influence of the Lithos in the Development of the Iconography of the Threnos», στο: Mouriki D., Moss Chr.F., Kiefer K., επιμ.,
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ Ι Κεφάλαιο 2 Νόμοι στα ηλεκτρικά κυκλώματα
2.6. ΠΥΟΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ (HOT-SPOT) ΣΤΟ Σ
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
Ο Άνθρωπος ως Διάκονος του Πλησίον
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σχόλια και προτάσεις σχετικά με τη διεκπεραίωση RTN προγραμμάτων…
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
Kαθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Επιμόρφωση στους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας
Κίνδυνοι στο : Τα στοιχεία μας μοιράζονται με τρίτους
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το.
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη
رگرسيون Regression.
Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Wrapper Classes, Abstract Classes and Interfaces
Συγγραφική ομάδα πχ. Κωνσταντίνος Παπακώστας1, Ειρήνη Παπαδοπούλου2
Εργασία Αναπτυξιακής Ψυχολογίας
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ :Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ , ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ.
Μια σύντομη παρουσιάση του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.
Η Ελλάδα κατά την πρώιμη ψυχροπολεμική περίοδο,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών

Αβγά μυρμηγκιών Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στους… πολιτισμένους Δυτικούς, τα αβγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό όσο και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αβγά που “παράγουν” τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται “hot” συστατικό.

Μυαλά σκίουρου Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν το… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.

Γορίλας Μπορεί οι γορίλες να απειλούνται με εξαφάνιση, ωστόσο διάφοροι πληθυσμοί των αφρικανικών εθνών δεν νοιάζονται. Η κατανάλωση των γοριλών (και χιμπατζήδων) είναι μια πολύ παλιά παράδοση στην Αφρική, που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.

Ελέφαντας Ο ελέφαντας του δάσους δεν κυνηγιέται μόνο για το ελεφαντόδοντό του, αλλά και για το κρέας του. Είναι ζώο που μπορεί να προσφέρει πάνω από 1.000 κιλά κρέατος, κάτι που σημαίνει πως, δυστυχώς, ο εκάστοτε λαθροκυνηγός κάνει μια... περιουσία όταν το σκοτώσει.

Puffer fish Πρόκειται για ψάρι που στην Ασία -και ιδιαίτερα στην Κίνα- θεωρείται ως υψηλή σπεσιαλιτέ. Η ιδιαιτερότητα του; Είναι μολυσμένο, αφού διαθέτει ειδικούς αδένες που περιέχουν το δηλητήριο τετραδοτοξίνη, που παραλύει το αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας επώδυνο θάνατο εντός 5 λεπτών! Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή του από αυτό το φαγητό 100 άτομα, ωστόσο οι καλοφαγάδες δεν σταματούν να το βάζουν στο τραπέζι τους.

Αράχνη Για τους περισσότερους, και μόνο η σκέψη ενός φαγητού που περιλαμβάνει αράχνες, προκαλεί αποστροφή. Παρ' όλα αυτά, σε διάφορα μέρη του κόσμου οι αράχνες αποτελούν λιχουδιά, όπως συμβαίνει π.χ. στην Καμπότζη, όπου πωλούνται και σε πάγκους στο δρόμο

Νυχτερίδα βραστή Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.

Αρουραίοι Το είδος του αρουραίου Nutria, που κατάγεται από τη Νότια Αμερική, αποτελεί μια υγιεινή πρόταση, εναλλακτική του κοτόπουλου και το κρέας του χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, από ψητό στα κάρβουνα μέχρι κοκκινιστό με πατατούλες!

Κατσαρίδες τηγανιτές Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις “τολμηρές” γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.

Κράκερ σφήκας Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκοτάκια, ξανασκεφτείτε το! Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!

Μύτη αμερικανικού ελαφιού σε ζελέ Οι σεφ αφαιρούν τη βολβώδη απόφυση από το ελάφι, την κομματιάζουν και τη βράζουν μέχρι να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όλο το τριχωτό της. Προσθέτουν κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα καρυκεύματα και σερβίρουν σε μορφή ζελέ.

Ψάρι… ζωντανό νεκρό Εξαιρετική κινεζική λιχουδιά που περιλαμβάνει ένα ψάρι κατά το ήμισυ ζωντανό να σερβίρεται στο πιάτο, συνοδεία κόκκινης σάλτσας και κρεμμυδιών! Το ψάρι από την κοιλιά και κάτω είναι καλοψημένο και τραγανό, ενώ το κεφάλι του συνεχίζει να κάνει… δραματικές κινήσεις επιβίωσης!

Αυγά εκατό ετών Οι Κινέζοι επινόησαν μια μέθοδο διατήρησης αυγών με ένα μίγμα πυλού. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της επεξεργασίας είναι ο κρόκος του αυγού να παίρνει μαύρο χρώμα, το οποίο υποτίθεται ότι ενισχύει την γεύση του ασπραδιού, που έχει γίνει διαφανές και παχύρευστο.

Πηγές πληροφοριών http://perierga.gr/2012/10/10-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF http://perierga.gr/2014/08/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF-street-food http://www.kefalonizw.com/nea-eideseis-events/asteia-paraxena/ta-trone-auta.html

Κατσάνη Σοφία Κίμογλου Αναστασία Κούνιου Ιωάννα Λιόνδα Μαριάννα

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!