Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας
Κονιόρδος Γιάννης, Υπ. ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Θήβας Επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών ΣΕΠ-ΕΠΑΛ, Αλίαρτος 5/2/2014

2 Το portfolio=Ατομικός Φάκελος
…εξέλιξης …επαγγελματικών προσόντων …δεξιοτήτων

3 Το portfolio=Ατομικός Φάκελος Τι είναι
ένα εργαλείο ζωής που βοηθά το άτομο στην ανακάλυψη και παρουσίαση του εαυτού του. μια δυναμική συλλογή υλικού ή στοιχείων που συνοψίζουν, τεκμηριώνουν και τονίζουν τα καλύτερα σημεία του χαρακτήρα, των επιτευγμάτων και των προσδοκιών του ατόμου. Οι «αποδείξεις» των δυνατοτήτων του ατόμου.

4 Το portfolio=Ατομικός Φάκελος Τι (μπορεί να) περιέχει:
Ημερολόγιο προσωπικής πορείας – εξέλιξης Συμπληρωμένα φύλλα ασκήσεων, δομημένων εργασιών κλπ που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος του ΣΕΠ Επιτεύγματα - διακρίσεις του μαθητή (σχολικοί μαθητικοί αγώνες, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.α.) Σχολική επίδοση (έλεγχοι προόδου κ.α.) Σχέδιο εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας Βιογραφικό σημείωμα Στοιχεία που συνδέουν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό με το Περιβάλλον Εργασίας και την Ασφάλεια και Υγιεινή. Π.χ. ιδιαιτερότητες του Περιβάλλοντος Εργασίας και της Ασφάλειας και Υγιεινής των επαγγελμάτων των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ

5 Το portfolio=Ατομικός Φάκελος Πού στοχεύει (χρήσεις):
ένα οργανωτικό εργαλείο, ένα προσωπικό ημερολόγιο που βοηθά στον εντοπισμό και στην παρακολούθηση σημαντικών εγγράφων και εμπειριών ζωής. ένα εργαλείο μάθησης για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των μαθησιακών και επαγγελματικών εμπειριών που θα βοηθήσει στη μελλοντική εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία. ένα εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που βοηθά στην προσωπική αξιολόγηση, τη διερεύνηση της σταδιοδρομίας και τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων. ένα εργαλείο μάρκετινγκ και προώθησης του εαυτού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την υποβολή αιτήσεων για σπουδές ή θέσεις εργασίας. ένα εργαλείο αξιολόγησης προηγούμενων σπουδών για την αναγνώριση άτυπων μαθησιακών εμπειριών (π.χ. ομάδες, σύλλογοι).

6 Χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό
Καριεροσκόπιο ελληνική έκδοση του Καναδικού εγχειριδίου συμβουλευτικής σταδιοδρομίας “Careerscope” των Norman Amundson, Gray Poehnell και Mark Pattern.

7 Καριεροσκόπιο http://www. ekep. gr/library/ekdoseis/odigoi/CareerScope
Καριεροσκόπιο Περιέχει σειρά ασκήσεων με την βοήθεια των οποίων και με την υποστήριξη του Λειτουργού οι νέοι θα αντιληφθούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους (ενδιαφέροντα, δεξιότητες, αξίες κ.ά.), θα μάθουν να τα υποστηρίζουν και να τα παρουσιάζουν με τη βοήθεια του προσωπικού φακέλου επαγγελματικών προσόντων (portfolio) και ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εργασίας και να δημιουργούν τον δικό τους προσωπικό «τροχό της σταδιοδρομίας».

8 e-portfolio http://www.eoppep.gr/teens/index.php/digital-folder

9 Eπαγγελματική μονογραφία

10 Eπαγγελματική μονογραφία

11 Eπαγγελματική μονογραφία
(Περιγράμματα επαγγελμάτων, με επιφύλαξη ως προς την επικαιροποίηση των στοιχείων) (Σύντομα βίντεο επαγγελμάτων του Υπουργείου Εργασίας του New Jersey, ΗΠΑ)

12 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!
ΚΕΣΥΠ ΘΗΒΑΣ Tηλ: blogs.sch.gr/2kesypvo facebook.com/pageKESYPThivas twitter.com/KESYPThivas ΚΕΣΥΠ ΘΗΒΑΣ 21/11/2018


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google