ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
EIE/06/075/SI From January 2007 to March 2009 Ενεργειακά δεδομένα, Συγκριτική Αξιολόγηση και Μέτρα Εξοικονόμησης Ενέργειας για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις.
Advertisements

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Μηχανικός Αυτοματισμού, Msc
 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
Περιβαλλοντική Συνείδηση.
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ – ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΡΥΠΑ ΟΖΟΝΤΟΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Οικολογικά τεχνολογικά επιτεύγματα. •Tο ξενοδοχείο Crown Plaza στην Κοπεγχάγη προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα σε οποιονδήποτε πελάτη που είναι ικανός να.
Ηλεκτρικές Οικιακές Συσκευές
ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
«Τρόποι εξοικονόμησης
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
ΤΑΞΗ: Ε ΔΑΣΚΑΛΑ: Περσεφόνη Αντωνιάδου-Τσιάκκιρου
Εξοικονόμηση ενέργειας Ανακάλυψη Γεωργία Κοσμίδου Ντανιέλ Πουλάρια Δημήτρης Αυγητίδης Λάζαρος Μηλιάδης.
Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.
4η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PROJECT «ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ»
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
Εξοικονόμηση Ενέργειας στην κατοικία μας
Οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Περιστερίου1 Αλκυονίδες.
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
Αυτονομία & Κατανομή Δαπανών
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία
Η εξοικονόμηση του νερού
Φωτοβολταϊκό στοιχείο
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
Έξυπνη κατανάλωση Μπεσιρόπουλος Βασίλης Κουτσαμπασοπούλου Βασιλική Βαρταλάμης Ευάγγελος Τσίλλα Ηλίας Ματσούκα Αντωνία.
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ
Quiz για την ενέργεια Προσαρμογή από “Jiffy’s eco-quiz” Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Εργαλειοθήκη του Πολίτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό.
ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΚΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΖΩΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΔΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
Εξοικονόμηση Ενέργειας Εξοικονόμηση Ενέργειας «Στρέψου στον ήλιο και θα αφήσεις τις σκιές πίσω σου» (γερμανική παροιμία) Καρκαλάτος Γεώργιος Τσικουδάκης.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Από τους: Ανδριανάκη Ελευθέριο Και Κούλη Μαρίνο.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Δυναμικα ενεργοι ενεργειακα φειδωλοι
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Συμβουλές οικονομίες:μπάνιο/καθαριότητα
«Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα και Διασπαρμένη Παραγωγή –
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Μάριος Κοραντζόπουλος Β’4

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι μας χρησιμεύει στο να κάνουμε οικονομία ρεύματος, να μην ξοδεύουμε πολλά χρήματα πχ.στη ΔΕΗ και να μην βλάπτουμε το περιβάλλον.

5 ιδέες για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο σπίτι σας 1.Χρησιμοποιείτε έξυπνα τις συσκευές. Η ενέργεια που καταναλώνουν οι συσκευές όταν είναι σε κατάσταση αναμονής 'Standby power' - όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι τηλεοράσεις και οι κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών - είναι δυνατό να αποτελέσουν το 10 τοις εκατό του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν η συσκευή έχει φωτάκι ή ρολόι—χρησιμοποιεί ενέργεια. Τα έξοδα της λειτουργίας μειώνονται όταν σβήνουμε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, όταν ξεφορτωθούμε τα επιπλέον ψυγεία και τους καταψύκτες που δεν χρειάζονται και όταν απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν παρά να τα βάζουμε μέσα στον στεγνωτήρα.

2. Προτιμούμε τις ενεργειακά αποδοτικές συσκευές 2. Προτιμούμε τις ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Εάν πρόκειται να αγοράσουμε νέες ηλεκτρικές συσκευές, προτιμούμε αυτές που είναι ενεργειακής κλάσης A++. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν διακόπτη που «κλείνει» τελείως την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη συσκευή, ή εναλλακτικά να καταναλώνουν λιγότερο από 0,5W σε κατάσταση αναμονής.(συνολική μείωση CO2 κατά περίπου 300.000 τόνους ετησίως.) 3. Προτιμούμε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Οι λάμπες ενεργειακής κλάσης Α, μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 80% σε σχέση με τις λάμπες πυρακτώσεως. Δεν ξεχνάμε ποτέ τα φώτα αναμμένα, όταν δεν τα χρειαζόμαστε! (Συνολική μείωση CO2 κατά 1,4 εκατ. τόνους ετησίως (εξοικονόμηση 12 ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς ρεύματος ανά λάμπα).

4. Περιορισμός της κατανάλωσης ζεστού νερού 4. Περιορισμός της κατανάλωσης ζεστού νερού. Περίπου το 25 τοις εκατό του μέσου κόστους στο λογαριασμό ενέργειας ενός σπιτιού οφείλεται στο ζεστό νερό. Για να μειωθεί αυτός ο λογαριασμός μπορείτε για παράδειγμα να πλένετε τα ρούχα με κρύο νερό και να περιμένετε μέχρι τα ρούχα να είναι τόσα ώστε να γεμίσετε το πλυντήριο, να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο για τα πιάτα μόνο όταν είναι γεμάτο, να εγκαταστήσετε κεφαλή του ντους με χαμηλή ροή (η εξοικονόμηση θα καλύψει σχεδόν αμέσως το κόστος) και τα ντους να είναι σύντομα 5. Δεν αφήνουμε τους φορτιστές κινητών στην πρίζα. Συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Βγάζουμε λοιπόν από την πρίζα τους φορτιστές κινητών, ψηφιακών καμερών και mp3 players.

ΤΕΛΟΣ