Απόφαση Απόφαση θεωρείται η διαδικασία επιλογής μεταξύ εναλλακτικών λύσεων για την επίτευξη κάποιου στόχου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΘΗΜΑ 7. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ — ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ.
Advertisements

302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Ισόρροπης ανάπτυξης Κορεσμένες ή συμφορημένες - Υψηλό βαθμό ανάπτυξης- Υπερσυγκέντρωση.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Στρατηγική Επιχειρήσεων Ενότητα 5: Εκτίμηση Κιδύνου Νικόλαος Καρανάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. Η καρδιά Η καρδιά είναι μια μυϊκή αντλία στο θώρακα που εργάζεται διαρκώς, ωθώντας μέρα-νύχτα αίμα σε όλο το σώμα. Συσπάται και χαλαρώνει.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Κομοτηνή 07/12/2011 Θεοφάνης Βορβολάκος Ψυχιάτρος Λέκτορας ΔΠΘ.
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II CHAPTER 7 HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II CHAPTER 7 Η Αξιολόγηση της Απόδοσης των Εργαζομένων.
Κλινική εκτίμηση του οξέως ασταθούς ασθενούς Εκτίμηση των λειτουργιών των ζωτικών οργάνων Νοσηλευτικά ζητήματα στον βαρέως πάσχοντα ασθενή Νοσηλευτικές.
ΑΝΑΠΝΟΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ & ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ.
Τμήμα Α 3 1 ο Γυμνάσιο Άργους. Το κάπνισμα δεν είναι παιχνίδι.Το κάπνισμα σκοτώνει.
Πληροφορική Κεφάλαιο 4 ο : Βάσεις Δεδομένων Κλεπετσάνης Παύλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φαρμακευτικής.
Οδοντικά προβλήματα των κουνελιών Σεραφείμ Αθ. Παπαδημητρίου αν. καθηγητής Κλινική Ζώων Συντροφιάς Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΦΝΗ ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ.
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 26 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12 Μαΐου 2016, Ώρα – Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani.
Μεταβολισμός και θερμορύθμιση Φυσιολογία ΙΙ 2014.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ( αντίδραση στο stress που διαρκεί 2-5 μέρες και συνδέεται.
Γιάννης Μελέτης 15/1/2007.
Αύξηση κεντρικής θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος εξαιτίας της επαναρύθμισης του θερμορυθμιστικού κέντρου του υποθαλάμου σε υψηλότερο επίπεδο, μέσω.
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 7: Σχεδιασμός και οργάνωση Προγραμμάτων αθλητισμού, άσκησης και αναψυχής Δήμητρα Παπαδημητρίου, Ph.D. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
TM KEΦΑΛΑΙΟ 3 ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ STRESS ΣΤΟ MANAGEMENT.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Κεφάλαιο 2 Ροπή Φυσικές έννοιες & Κινητήριες Μηχανές ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος Λειτουργική ή κατά εργασία μέθοδος Ομαδική νοσηλευτική Πρωτοβάθμια νοσηλευτική Προσωπική διευθέτηση.
ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Π. ΙΑΚΩΒΑΚΗ¹, Α. ΚΑΤΑΤΣΗ², Α. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ³, ΑΘ. ΤΖΙΜΑΡΑ4, Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ5
MSc in Management and Information Systems
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Πολυτεχνική Σχολή: Κοσμητεια –Πεπραγμένα Ι Γ Μπάρτζης
Επαγγελματικός Κίνδυνος και διαχείρισή του
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές (4χρονες – 2χρονες)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Επιχειρηματικός Σχεδιασμός ΤΕΙ ΙΝ - ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
Τι είναι η βουλιμία; Η βουλιμία είναι μία διαταραχή διατροφής και αναφέρεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής μέχρι σημείου υπερβολικού κορεσμού,
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος
ΠΡΟΤΑΣΗ ισορροπησ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ εργων υποδομησ
Microenterpise Microinsurance Microriskmanagement
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η κατάσταση κατά την οποία η συμπεριφορά ενός ατόμου ή μιας ομάδας σκόπιμα επιδιώκει να εμποδίσει την επίτευξη των στόχων ενός άλλου ατόμου ή.
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων 1ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Η γλώσσα, οι διάλεκτοι και η σύζευξή τους
ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ
Σέρρες, 2016 Πτυχιακή εργασία της Κωνσταντίνας Παπαζήση
Κακή θρέψη - Υποθρεψία Η κακή θρέψη (υποθρεψία) αναπτύσσεται σε περιπτώσεις όπου οι καθημερινές διατροφικές ανάγκες δεν καλύπτονται εξ αιτίας: Μειωμένης.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
ΔΙΑΛΕΞΗ 9 Δραστηριότητα και κινητικότητα Ύπνος.
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές Κυλινδροκεφαλή
Στρατηγικές & Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Φυσικοί Παράγοντες.
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Ορμονικά συστήματα Επινεφρίδια 1α. Ο μυελός και οι ορμόνες του
ΨΥΧΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥΣ
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
ΓΥΝΑΙΚΑ- ΠΑΙΔΙ.
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου & Εκπαιδευτικής Πύλης του Υ.Π.Ε.Θ.
Προγράμματα Προαγωγής Υγείας στην Ελλάδα και διεθνώς
A.ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΛΟΧΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απόφαση Απόφαση θεωρείται η διαδικασία επιλογής μεταξύ εναλλακτικών λύσεων για την επίτευξη κάποιου στόχου

Ποσο αποφασιστικοσ/η εισαστε;

Στάδια στη Λhψη Αποφάσεων ₁.Αναγνώριση του «προβλήματος Το στάδιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και είναι υπόθεση κρίσης. 2. Καθορισμός των απαιτήσεων και των κριτηρίων απόδοσης. Με βάση τις απαιτήσεις και τα κριτήρια μπορεί ο υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων να διαγνώσει τα πιθανά αποτελέσματα της απόφασης. 3. Παραγωγή εναλλακτικών λύσεων. Με την προοπτική των περιπτώσεων της επιτυχίας ή αποτυχίας της απόφασης, η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Οι εναλλακτικές λύσεις προτείνονται πιθανόν και από ομάδα συνεργατών. 4.Αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων και επιλογή της πλέον κατάλληλης 5.Υλοποίηση και εφαρμογή της απόφασης.

Τρόποι ληψης αποφάσεων 1.με απολυταρχικό τρόπο 2.ασκώντας επιρροή στους άλλους για να υιοθετήσουν τις απόψεις μας 3.συμβουλευόμενοι τους συνεργάτες μας 4.με δημοκρατικό τρόπο(σε πλειοψηφική βάση)

Ειστε εκνευρισμενος/η όταν προκειται να παρετε μια αποφαση;

Δραστηριότητα 1. Σκεφθείτε μία πρόσφατη απόφαση που χρειάστηκε να πάρετε στο χώρο της εργασίας σας. Ποιόν από τους παραπάνω τρόπους εφαρμόσατε. Γράψτε μία παράγραφο 50 λέξεων που θα αιτιολογεί την επιλογή σας.

Δραστηριοτητα 2 Με ποιο τρόπο λαμβανονται αποφάσεις; Για τον τρόπο-μέθοδο διδασκαλίας Για την κατανομή μαθημάτων Για την κατανομή εργασιών Για τη διαχείριση των χρημάτων Για τα προβλήματα επικοινωνίας μαθητών- καθηγητών

Επικοινωνία Η Επικοινωνία είναι μία αμφίδρομη διαδικασία κατά την οποία διάφορες πληροφορίες ανταλλάσσονται και κατανοούνται από δύο ή περισσότερους ανθρώπους.

Επικοινωνία Με την επικοινωνία προσπαθούμε να επιτύχουμε «ταυτότητα απόψεων» και «ανταπόκριση» επηρεάζοντας ή προσπαθώντας να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά του άλλου προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Λόγοι Επικοινωνίας Προσωπικοί (ικανοποίηση αναγκών) Διαπροσωπικοί (μεταβίβαση μηνυμάτων ιεραρχικά)

λογοσ επικοινωνιασ Ποιους λόγους επικοινωνίας διακρίνουμε;

λογοσ επικοινωνιασ Με υψηλή εξειδίκευση μπορεί να αντιμετωπισθεί η ανεργία ή Η εικόνα των απασχολήσεων φαίνεται λαμπρότερη στο μέλλον χάρη στην υψηλή εξειδίκευση

Τι επηρεάζει την επικοινωνία Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον. Αυτό εξαρτάται από: 1. τον χαρακτήρα 2. τις εμπειρίες 3. τις αξίες και τις στάσεις που ενστερνιζόμαστε 4. το επίπεδο των νοητικών ικανοτήτων

Πόσο καλοι ακροατεσ ειστε Να απαντήσετε στις φωτοτυπημένες ερωτήσεις

ομάδα Ως ομάδα σε έναν οργανισμό εννοούμε ένα σχετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων, τα οποία βρίσκονται σε προσωπική επικοινωνία και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποιο σκοπό.

Συγκροτηση ομαδων

Πως συγκροτουμε μια ομαδα Η συγκρότηση αποδοτικών ομάδων βασίζεται στην επιλογή του διευθυντή. Δύο στοιχεία παίζουν ιδιαίτερο ρόλο: η σωστή σύνθεση και η εκπαίδευση της ομάδας

Χρήσιμα μελη ομαδων Κατά πόσο είναι εφικτό να «ανακαλύψετε» ανάμεσα στους υφισταμένους σας τους παρακάτω περιγραφόμενους τύπους: Διεκπεραιωτής Συντονιστής Διαμορφωτής Επινοητής Ερευνητής πόρων Εκτιμητής Ομαδικός εργάτης Ολοκληρωτής

omaδα στο εργασιακο περιβαλλον

Ομαδα σε εργασιακο περιβαλλον

Αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας στην ομαδα Σαφής προσδιορισμός ρόλων Θεσμοθέτηση μηχανισμών επίτευξης συντονισμού Εκπαίδευση Εναλλαγή των μελών των διαφόρων ομάδων

Δραστηριότητα 4 Από τον χώρο της εργασίας σας σκεφθείτε μία περίπτωση αποτυχημένης επικοινωνίας με ομάδα Προσπαθήστε να εντοπίσετε τα αίτια της αποτυχίας. Απαντήστε γράφοντας μία παράγραφο.

Συγκρουση - Διαχειριση συγκρουσεων Συγκρουση - Διαχειριση συγκρουσεων Η σύγκρουση είναι ένας βασικός ψυχολογικός μηχανισμός και αποτελεί μέρος της καθημερινής εργασιακής πρακτικής.

conflict

Αποτελεσματα της συγκρουσης Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αρνητικά για τον οργανισμό γιατί έτσι εμποδίζεται η επίτευξη στόχων, δεν επιτρέπεται η αποτελεσματική επικοινωνία, συχνά προκαλούνται εντάσεις στις σχέσεις των εργαζομένων και δημιουργείται έντονο εργασιακό stress.

Conflict management

ανταγωνισμοσ-συγκρουση;

Tροποι αντιμετωπισης των συγκρουσεων Η πρόβλεψη και η διάγνωση των προβλημάτων στο εσωτερικό των τυπικών ή άτυπων ομάδων και η συγκρότηση ομάδων με τα κατάλληλα πρόσωπα. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση/διαχείριση των ατόμων σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά Η διάγνωση του εργασιακού stress Η ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας και η αύξηση της ικανοποίησης των ανθρώπων από το εργασιακό τους περιβάλλον

Eργασιακο στρεσ

. Αιτίες εργασιακόυ στρες στους εκπαιδευτικουσ . Αιτίες εργασιακόυ στρες στους εκπαιδευτικουσ  Εργασιακός Φόρτος / Εργασιακή Ένταση Υπερ – Ευθύνες ανάλογα με τη θέση Αυξανόμενος αριθμός μαθητών ανά τάξη Κακή συμπεριφορά μαθητών Κακή σχολική διεύθυνση / έλλειψη υποστήριξης από τη διεύθυνση του σχολείου Ανεπαρκής χρηματοδότηση για το σχολείο / έλλειψη πόρων Άσχημο σχολικό κλίμα / ατμόσφαιρα στο σχολείο Χαμηλή κοινωνική θέση των εκπαιδευτικών Προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης Φόβος συγκρούσεων Έλλειψη υποστήριξης από τους γονείς

Αιτιεσ εργασιακου στρεσ στους εκπαιδευτικουσ Χαμηλοί μισθοί Φόβος / ανησυχία αξιολόγησης Έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης από τους συναδέλφους Έλλειψη εργασιακής σταθερότητας και ασφάλειας Έλλειψη ανάπτυξης καριέρας