Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος 2015-2016
ΕΡΓΑΣΙΑ για το μάθημα των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ Α 2 OMAΔΑ : ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜΑΚΗ ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ

2 Ποια στοιχεία της προσωπικότητας του Δαβίδ νομίζετε ότι εκφράζονται στο άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου; (σελ. 79 εργασία 3)

3 Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου φιλοτεχνήθηκε από το 1501 ως το 1504 και έχει ύψος 5,17 μέτρα. Είναι, μαζί με την Πιετά, ένα από τα δυο σημαντικότερα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου και ένα αριστούργημα της Αναγεννησιακής γλυπτικής. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα αγάλματα στην ιστορία της γλυπτικής και έχει γίνει σύμβολο δύναμης και νεανικής ομορφιάς. Παριστάνει τον Βιβλικό βασιλιά Δαβίδ, τη στιγμή που αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον Γολιάθ.

4 Πέρα από την εξωτερική φυσική ομορφιά, στο πρόσωπο του Δαβίδ εκφράζεται η αποφασιστικότητα και η εσωτερική δύναμη του: τα συνοφρυωμένα φρύδια πάνω από τα μεγάλα και διαπεραστικά μάτια δηλώνουν τη σταθερή και ανυποχώρητη προσήλωσή του στους στόχους του και τη σοφή και ώριμη σκέψη του πίσω από κάθε απόφασή του. Φανερώνουν έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει την κάθε δυσκολία με γενναιότητα και τόλμη.

5 Αυτήν τη σοφία και την εσωτερική δύναμη είναι που αναγνώριζε και ο ίδιος στα ποιήματά του ότι τις όφειλε στον Θεό που τον προστάτευε και τον ενίσχυε στις προσπάθειές του φωτίζοντας και καθοδηγώντας τα βήματά του.

6 Η ισχυρή και δυναμική προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση που καθρεφτίζεται στο βλέμμα του είναι αυτή ενός ανθρώπου που γνωρίζει ότι ο Θεός είναι μαζί του και έχει τη θεία φώτιση.

7 Τα ευγενικά χαρακτηριστικά του δηλώνουν την ψυχική του ανωτερότητα και μαζί με το θεληματικό βλέμμα του αναδεικνύουν την ηγεμονική φυσιογνωμία του. Η επιβλητική παρουσία του Δαβίδ είναι αυτή ενός ανθρώπου που του έχει δοθεί η θεία χάρη.

8 ΠΗΓΕΣ https://el.wikipedia.org/wiki/Δαβίδ_του_Μιχαήλ_Άγγελου

9 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google