ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

Η εκκλησια τησ Καπνικαρεασ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε.
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Πραγα η «χρυση πολη».
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
ΡΟΤΟΝΤΑ-ΚΑΜΑΡΑ-ΓΑΛΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
Μνημεία και Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εθνόσημο του Βατικανού
ΒΕΝΕΤΙΑ.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Λευκός Πύργος Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Ρωμαϊκά μνημεία στην Θεσσαλονίκη
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η γεωγραφική θέση της Ιταλίας
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Ελληνικού.
1)Πύργος του Άϊφελ 2)Μουσείο του Λούβρου 3)Παναγία των Παρισίων.
Μία εργασία της Παππά Κυριακής στο μάθημα της γεωγραφίας Νομίσματα Κύπρου Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαιάς Σχολής Ιωαννίνων Τμήμα:Β’3 Σχολικό έτος:
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου Β’4. ΓΕΝΙΚΑ Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία. Αποτελεί μοναδική περίπτωση.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΛΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΡΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 15/101
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.1 ΔΡ.7 Λουβουλίνα Μαρία Β1
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Από την μαθήτρια Παρασκευή Ιωάννου
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΛΑΚΑ.
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Μονακό: Νομίσματα Εργασία του μαθητή: Αλέξη Σκούρα
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ρωμαϊκή αγορά.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Όλυμπος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας Ευρυδίκης Αναγνωστοπούλου Β4

Η σημαία του Σαν Μαρίνο1 Εθνικός Ύμνος Το άσπρο συμβολίζει τα χιόνια στο βουνό Τιτάνο και τα σύννεφα πάνω από αυτό. Το μπλε συμβολίζει το χρώμα του ουρανού. Εθνικός Ύμνος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η θέση του Σαν Μαρίνο στον κόσμο Γενικά Οι τρεις πύργοι - σύμβολα της πόλης Porta di San Francesco Πλατεία Ελευθερίας Κοινοβούλιο Σαν Μαρίνο 7. Αλλαγή Φρουράς Πλατεία Garibaldi Κρατικό Μουσείο (Museo di Stato) Maranello Rosso-Ferrari-Abarth Basilica del Santo Οικονομία Δικτυογραφία

Η θέση του Σαν Μαρίνο στον Κόσμο2

Η θέση του Σαν Μαρίνο στην Ευρώπη3

Γενικά Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου, ιδρύθηκε το 301 μ.Χ.,  είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με 33.196 κατοίκους (2015). Είναι το τρίτο μικρότερο κράτος όλης της Ευρώπης, μετά το Βατικανό και το Μονακό. Είναι μεσόγεια χώρα και βρίσκεται στην κεντρική ιταλική χερσόνησο. Το Σαν Μαρίνο είναι χτισμένο πάνω σε έναν ξερό και άγονο βράχο στο όρος Τιτάνο ύψους 740 μέτρα. Εθνικός Ύμνος: http://bit.ly/2ocfmFC

Περιβάλλεται από ψηλά τείχη, τα οποία διατηρούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε άριστη κατάσταση. Τα μεσαιωνικά του παλάτια, τα δαιδαλώδη σοκάκια του και η παλιά πόλη, που μοιάζει σαν να έχει βγει από παιχνίδι με κουκλόσπιτα, έλκουν σαν μαγνήτης τους επισκέπτες: η πόλη που από τον Ιούλιο του 2008 έχει κηρυχθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO υποδέχεται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν διανυκτερεύουν στην πόλη, αλλά την επισκέπτονται σε ημερήσιες εκδρομές.

Οι τρεις πύργοι - σύμβολα της πόλης Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τρεις πύργοι: ο Guaita, ο παλαιότερος εκ των τριών. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα. ο Cesta, χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή του Μόντε Τιτάνο. ο Montale , χτίστηκε το 14ο αιώνα, στη χαμηλότερη κορυφή. Είναι ακόμη ιδιωτικός. Οι πύργοι απεικονίζονται τόσο στη σημαία όσο και στο εθνόσημο του Σαν Μαρίνο.

Πύργος Guaita4 Ο πύργος Guaita, που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, είναι ένας από τα αρχαιότερους της Ιταλίας και ο σημαντικότερος από τους τρεις. Στο εσωτερικό του πύργου βρίσκεται ένα μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα.

Πύργος Cesta5

Πύργος Montale6

Porta di San Francesco7 Η πύλη γνωστή ως Porta di San Francesco, είναι στην πραγματικότητα η κύρια είσοδος της πόλης, και το όνομά της προέρχεται από τα τείχη μοναστη-ριού των Φραγκισκανών, το οποίο ήταν χτισμένο εκεί. Η σημερινή δομή χρονολογείται το 1581 όταν η καμάρα του ανυψώθηκε το 1361.

Πλατεία Ελευθερίας8 Πρόκειται για μια μεγάλη παραλληλόγραμμη πλατεία με το άγαλμα της Ελευθερίας να υψώνεται στη μια πλευρά της.  

Κοινοβούλιο Σαν Μαρίνο9

Palazzo Pubblico10 Το Παλάτι των Αρχόντων χτίστηκε μεταξύ 1884-1894 και σήμερα είναι έδρα της κυβέρνησης.

Η φρουρά αλλάζει κάθε μισή ώρα. Αλλαγή Φρουράς11 Η φρουρά αλλάζει κάθε μισή ώρα.

Πλατεία Garibaldi12 Στην πλατεία βρίσκεται το σπίτι που είχε κρυφτεί κυνηγημένος από τους Αυστριακούς ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ο διάσημος επαναστάτης που συγκέντρωσε ένα πλήθος εθελοντών με όραμα την ένωση της Ιταλίας, κάτι που έως έναν βαθμό πέτυχε.  Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που του δόθηκε, ο Γκαριμπάλντι έκανε αποδεκτή την επιθυμία του Σαν Μαρίνο να μείνει ανεξάρτητο κρατίδιο και να μη συμπεριληφθεί στο νέο ιταλικό κράτος.  

Κρατικό Μουσείο (Museo di Stato)13 Το Κρατικό Μουσείο του Σαν Μαρίνο φιλοξενεί περίπου 5.000 εκθέματα, τα οποία προέρχονται από δωρεές από όλο τον κόσμο: αρχαιολογικά ευρήματα από την νεολιθική εποχή έως το Μεσαίωνα, αλλά και την αρχαία Αίγυπτο, την εποχή των Ετρούσκων και ρωμαϊκά ευρήματα.

Maranello Rosso-Ferrari-Abarth14-15

Basilica del Santo16 Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1836 στη θέση του παλαιότερου που χρονολογείται στον 7ο αιώνα. Είναι χτισμένος σε νεοκλασικό στυλ, και στην είσοδο υπάρχουν οκτώ κίονες Κορινθιακού ρυθμού. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρίνο, τον πολιούχο άγιο της χώρας.

Οικονομία17-18 Επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ παρόλο που η χώρα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εισοδημάτων για τη χώρα καθώς επίσης και οι τράπεζες και η κεραμική. Τα κύρια γεωργικά προϊόντα είναι το κρασί και το τυρί. Τα γραμματόσημα του Αγίου Μαρίνου, τα οποία είναι έγκυρα μόνο για επιστολές εσωτερικού, πωλούνται κυρίως σε φιλοτελιστές και αποτελούν πηγή εισοδήματος.

Δικτυογραφία Εικόνες: Κείμενα: http://bit.ly/2oF3JDQ https://www.google.gr/maps/place/%CE%91%CE%B3.+%CE%9C%CE%B1 %CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/@34.6323553,7.6983056, 10634977m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x132ceb5ff5e63f79:0xf399823420 10!8m2!3d43.94236!4d12.457777 https://www.google.gr/maps/place/%CE%91%CE%B3.+%CE%9C%CE%B1 %CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/@56.3602834,1.2518846, 3.85z/data=!4m5!3m4!1s0x132ceb5ff5e63f79:0xf39982342010!8m2!3d43.9 4236!4d12.457777 http://bit.ly/2mXxwvj http://bit.ly/2nUIUHv http://bit.ly/2okF2Ac http://bit.ly/2oponbF http://bit.ly/2nPo8c8 http://bit.ly/2orYGYf http://bit.ly/2nUNzsV http://bit.ly/2nQ3kS0 http://bit.ly/2oDVs3d http://bit.ly/2noqUSQ http://bit.ly/2nkFOIX http://bit.ly/2olGcMj http://bit.ly/2og8fN9 http://bit.ly/2nkF4nf Κείμενα: http://www.ethnos.gr/europi/arthro/san_marino_kratos_mouseio-63121175/ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_ %CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82 http://www.sanmarinocycling.com/san-marino