Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 6 Σχεδιασμός και υλοποίηση οργανωμένων σχολικών επισκέψεων σε τεχνοεπιστημονικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επίδραση φορολογικής πολιτικής στον κλάδο Κινητής Τηλεφωνίας Αύγουστος 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Advertisements

Νικολέτα Γιαννούτσου Πανεπιστήμιο Πατρών και ΕΚΠΑ Μάθηση « εν κινήσει » με ψηφιακές συσκευές σε χώρους πολιτισμού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: Οργάνωση εξωσχολικών επισκέψεων / δράσεων Σχέση Μουσείου.
Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ.
M. PARKIN, M. POWELL, K. MATTHEWS Αρχές οικονομικής 120/9/2016.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΝ ΠΑΤΡΩΝ.
1 Φάκελος υλικού & επαγγελματική ανάπτυξη Μαυρομμάτη Ευφημία Σχολική Σύμβουλος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ « ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: Οργάνωση εξωσχολικών επισκέψεων / δράσεων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ.
ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Τι είναι ο προστάτης και ποια η χρησιμότητα του; Ο προστάτης είναι ένας αδένας μεγέθους ενός καρυδιού και ανευρίσκεται μόνο στους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Δημόσιες σχέσεις – Συμπεριφορά, δεοντολογία Διονύσης Ανανιάδης Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος 11 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας Αφροδισιολογίας
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΙΡΡΩΣΗΣ. ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ.
Τα γυναικεία γεννητικά όργανα διακρίνονται σε εσωτερικά και εξωτερικά. Εξωτερικά είναι το αιδοίο το οποίο αποτελείται από τα μεγάλα και μικρά χείλη εσωτερικά.
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μα΄θημα 2 Θεωρίες διδασκαλίας και μάθησης σε τεχνοεπιστημονικά μουσεία.
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μα΄θημα 3 Μη τυπική / άτυπη εκπαίδευση και διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
Φάκελος υλικού του (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
«Η επιτραπέζια ελιά ως λειτουργικό προϊόν- Μια νέα προσέγγιση»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Προβλήματα στην παραγωγή & εξαγωγή ποιοτικών ελαιολάδων
Η μεταβαση των μαθητων απο την οπτικη τησ β/θμιασ εκπαιδευσησ : Δυσκολιεσ – προβληματα- καθοριστικεσ παραμετροι Σ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ.
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 8 Προτάσεις αξιοποίησης μιας σχολικής επίσκεψης στο μουσείο στη διδασκαλία.
Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 4 Μουσείο και σχολείο ΠΔΜ - ΠΤΝ.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΝΟΥΚΛΕΙΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΛΙΠΙΔΙΩΝ Βιβλιογραφία: [1]
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΙΣΤΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,
Οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: Οργάνωση εξωσχολικών επισκέψεων / δράσεων Links between.
«Μύθοι» και αλήθειες(;) του γάμου: κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου.
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Α΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
Δομή και Ύλη του μαθήματος Οδηγίες συγγραφής εργασιών
Η γνωστική προσέγγιση για την κινητική εξέλιξη του ανθρώπου
Η ανάπτυξη του κωφού παιδιού
ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Ατομικός Φάκελος Αξιολόγησης Νηπίου (Portfolio Assessment)
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Λοϊζίδου Προϊσταμένη Τομέα Επιμόρφωσης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ι
Μελετήστε το άρθρο και διαμορφώστε μια σύντομη παρουσίασή του στην τάξη (ερευνητικά ερωτήματα, μεθοδολογία/συμμετέχοντες, σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων)
Μαρία Ξενιτίδου, Αντώνης Σαπουντζής ΔΠΘ
Η εποχή των επαναστάσεων
Οικοδομώντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Άλλα είδη παραπομπής και βιβλιογραφίας.
Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: Λιασίδη Θέκλα, Μηνά Φλωρεντία
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΟΛΥΝΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
«Τίποτα δεν πάει χαμένο»
Εργαστήριο Από την απλή παρατήρηση στην αξιοποίηση των στοιχείων της
N.S. Seccareccia et al, Fig. S1.
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
Περιφερειακό Σύστημα Ακοής
Οδηγίες συγγραφής εργασιών
Adherence to medication in stroke survivors dependent on caregivers
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 6 Σχεδιασμός και υλοποίηση οργανωμένων σχολικών επισκέψεων σε τεχνοεπιστημονικά μουσεία. ΠΔΜ - ΠΤΝ

Ενότητες. Σχεδιασμός και υλοποίηση οργανωμένων σχολικών επισκέψεων σε τεχνοεπιστημονικά μουσεία Ο ρόλος του εκπαιδευτικού Ο ρόλος του ξεναγού / μουσειοπαιδαγωγού Workshop

Σχεδιασμός και υλοποίηση οργανωμένων σχολικών επισκέψεων σε τεχνοεπιστημονικά μουσεία Παράγοντες που επηρεάζουν οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική προσέγγιση οι προηγούμενες εμπειρίες τους οι προηγούμενες εμπειρίες των μαθητών η ατζέντα του μουσείου για τις σχολικές επισκέψεις (Kisiel, 2006)

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη δομή της επίσκεψης την προηγούμενη γνώση και τα ενδιαφέροντα των μαθητών το κοινωνικό πλαίσιο της επίσκεψης τις εμπειρίες των μαθητών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την απουσία ή ύπαρξη προετοιμασίας την απουσία ή ύπαρξη δραστηριοτήτων μετά την επίσκεψη (De Witt & Storksdieck, 2008) έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι εάν η επίσκεψη είναι αυστηρά δομημένη (περιλαμβάνει ξενάγηση, φύλλα εργασίας, κλπ) μπορεί να διευκολύνει τη μάθηση ως προς το γνωστικό κομμάτι της, αλλά λειτουργεί επιβαρυντικά ως προς την πρόκληση ενδιαφέροντος και τη δημιουργία θετικών στάσεων. Στη δομή της επίσκεψης περιλαμβάνονται και οι δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται πριν και μετά από αυτή και μπορούν να ενισχύσουν τα γνωστικά και συναισθηματικά οφέλη από την επίσκεψη. Όσον αφορά στην προηγούμενη γνώση των μαθητών, έχει αποδειχθεί ότι η μάθηση διευκολύνεται, όταν οι μαθητές γνωρίζουν τις έννοιες πίσω από τα εκθέματα. Η κοινωνική αλληλεπίδραση αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της μουσειακής εμπειρίας, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι μαθητές μοιράζονται μεταξύ τους εμπειρίες και εντυπώσεις, συμπεριφορά η οποία, εάν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο στο σχεδιασμό της επίσκεψης, μπορεί να υποστηρίξει τη μάθηση.

Τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης επίσκεψης ο σχεδιασμός ποικίλων δραστηριοτήτων κατά την επίσκεψη με σκοπό τη μάθηση η έμφαση στην αλληλεπίδραση των μαθητών με τα εκθέματα η επίγνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενός μουσείου η προσαρμογή των εκπαιδευτικών πρακτικών η προσεκτική χρήση φύλλων εργασίας (Price & Hein, 1991).

Δραστηριότητες πριν από την επίσκεψη κατά την επίσκεψη μετά την επίσκεψη

Εξοικείωση των μαθητών με το χώρο (αποφυγή του novelty factor) Πριν από την επίσκεψη Εξοικείωση των μαθητών με το χώρο (αποφυγή του novelty factor) Κατάλληλο γνωστικό επίπεδο για να κατανοήσουν το αντικείμενο της επίσκεψης (Balling et al., 1995) Σύνδεση της επίσκεψης με το ΑΠ, όταν αυτή αντιμετωπίζεται από τον εκπαιδευτικό ως μια μαθησιακή εμπειρία (Olson et al., 2001) σύμφωνα με τους Anderson et al. (2006) αυτές οι δραστηριότητες είναι εκπαιδευτικά δόκιμες, ακόμη και αν δεν έχουν γνωστικούς στόχους σχετικούς με ΑΠ και τη σχολική εκπαίδευση.

Κατά την επίσκεψη, οι μαθητές θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν κάποιο έκθεμα είτε μόνοι τους είτε χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, να αλληλεπιδράσουν κοινωνικά με τους συμμαθητές τους, τον εκπαιδευτικό, τον ξεναγό να μιλούν για παλαιότερες εμπειρίες τους και να θέτουν ερωτήσεις (Tal et al., 2005)

Μετά την επίσκεψη ενισχύουν τη μάθηση, διευκολύνοντας το μαθητή να συνδέσει τη νέα γνώση με την προηγούμενη, επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να εντοπίσει τυχόν εναλλακτικές ιδέες των μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν ή ενισχύθηκαν κατά την επίσκεψη (Anderson et al., 2000) μπορεί να έχουν και μεταγνωστικό χαρακτήρα, εφόσον το επιδιώξει ο εκπαιδευτικός (Καριώτογλου, 2001). θα πρέπει να σχεδιάζονται με βάση τις εμπειρίες των μαθητών από την επίσκεψη, την προϋπάρχουσα γνώση και τις εμπειρίες τους να συνδέονται με το αντίστοιχο ΑΠ και να είναι συμβατές τόσο με το χρόνο όσο και με τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο εκπαιδευτικός (Anderson & Lucas, 2001)

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού θα πρέπει να γνωρίζει το χώρο, που πρόκειται να επισκεφθεί με την τάξη του, να προετοιμάζει τους μαθητές του για την επίσκεψη, πληροφορώντας τους για το χώρο καθώς και για την ατζέντα της επίσκεψης να σχεδιάζει δραστηριότητες πριν από την επίσκεψη και σύμφωνες με το ΑΠ να εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο στους μαθητές του να εξερευνήσουν κατά την επίσκεψη να σχεδιάζει δραστηριότητες κατά την επίσκεψη να σχεδιάζει και να υλοποιεί δραστηριότητες κατά την επιστροφή στο σχολείο για να ενισχύσει τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας (DeWitt & Osborne, 2007).

Ο ρόλος του ξεναγού σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό θα πρέπει να επιδιώκει την κοινωνική αλληλεπίδραση με τους μαθητές τη σύνδεση της ξενάγησης με το ΑΠ τη δραστηριοποίηση των μαθητών (Cox-Petersen et al., 2003).

▬ δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους (Griffin & Symington, 1997) Στην πραγματικότητα… ▬ δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους (Griffin & Symington, 1997) ▬ δεν προετοιμάζουν συνήθως την τάξη τους (Kisiel, 2003) ▬ ασχολούνται με τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών τους κατά την επίσκεψη (Griffin, 2004) ▬ παρακολουθούν την ξενάγηση (Tal et al., 2005) ▬ σπάνια σχεδιάζουν δραστηριότητες με γνωστικό προσανατολισμό μετά την επίσκεψη (Storksdieck, 2001) ▬ δεν είναι συνεπείς ως προς την αξιολόγηση της επίσκεψης (Anderson et al., 2006)

οι ξεναγήσεις διεξάγονται συνήθως με τη μορφή διάλεξης, Συνήθως υπάρχει απουσία δραστηριοτήτων τόσο κατά την προετοιμασία της τάξης πριν από την επίσκεψη, όσο και μετά από αυτή (Griffin, 2004; Karnezou & Kariotoglou, 2004) προετοιμασία από τον εκπαιδευτικό, αυτή αφορά σε θέματα όπως το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης και οδηγίες συμπεριφοράς (Tal et al., 2005) οι ξεναγήσεις διεξάγονται συνήθως με τη μορφή διάλεξης, η κοινωνική αλληλεπίδραση με τους μαθητές είναι περιορισμένη μετά την επίσκεψη, οι εκπαιδευτικοί σπάνια σχεδιάζουν και υλοποιούν δραστηριότητες με γνωστικό προσανατολισμό μολονότι γνωρίζουν τη σημασία των δραστηριοτήτων πριν και μετά την επίσκεψη, ο σχεδιασμός τους δεν είναι εφικτός τόσο λόγω περιορισμένου χρόνου, όσο και δυσκολίας σύνδεσης της επίσκεψης με το ΑΠ (Storksdieck, 2001).

Workshop Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για το ρόλο τους κατά την επίσκεψη. Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για το ρόλο των μαθητών κατά την επίσκεψη.

Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για το ρόλο των μαθητών κατά την επίσκεψη. Εκπαιδευτικοί Ακροατές (της ξενάγησης) 14 Να πάρουν ερεθίσματα για περαιτέρω επεξεργασία στην τάξη 11 Αναζήτηση της απάντησης σε απορίες 1 Να συμμετέχουν σε τυχόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου 12 Να συνδέσουν εκθέματα και σχολική γνώση 9 Να προβληματισθούν, να αναζητήσουν πληροφορίες 6, 13 Να θέσουν ερωτήσεις 8, 9 Συμμετοχή σε συζητήσεις 5, 7 Να αλληλεπιδράσουν με τα εκθέματα 2, 13 Διερευνητική στάση 3, 4, 10

Ερωτήσεις ανασκόπησης. Τι πρέπει να επιδιώξει ο εκπαιδευτικός πριν από την επίσκεψη, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα; Ποιος ο ρόλος των δραστηριοτήτων μετά την επίσκεψη σε ένα τεχνοεπιστημονικό μουσείο;