Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ
ΛΟΥΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

2 Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων

3 Πως υπολογίζουμε τα υλικά του πίνακα της εγκατάστασης?
Σ’ αυτό το μάθημα, επιχειρούμε να περιγράψουμε τα βήματα στη σχεδίαση μίας εγκατάστασης, εξετάζοντας βασικά θέματα αυτής της σχεδίασης, όπως: Πως χρησιμοποιούμε το αρχιτεκτονικό σχέδιο, στη σχεδίαση της εγκατάστασης? Πως προσδιορίζουμε τον αριθμό των ηλεκτρικών γραμμών, στο οριζόντιο δίκτυο της εγκατάστασης? Πως υπολογίζουμε τα χαρακτηριστικά αυτών των γραμμών? Ποιος είναι ο κατάλληλος - πως υπολογίζουμε το κατάλληλο συντελεστή ταυτοχρονισμού (demand factor), για τα διάφορα φορτία της εγκατάστασης? Πως υπολογίζουμε τα υλικά του πίνακα της εγκατάστασης?

4 Βασικός ακόμα σκοπός, από τα πρώτα μαθήματα της σχεδίασης εγκαταστάσεων, είναι:
Nα συνδέσουμε τις αρχές της σχεδίασης εγκαταστάσεων με τις βασικές έννοιες / αρχές των ηλεκτρικών κυκλωμάτων, επιχειρώντας να δούμε πως οι αρχές των ηλεκτρικών κυκλωμάτων, έχουν εφαρμογή και καθορίζουν τη σχεδίαση – υλοποίηση μίας εγκατάστασης.

5

6 Το ηλεκτρικό κύκλωμα της γραμμής πλυντηρίου

7 Γραμμές φωτισμού & ρευματοδοτών

8 Το ηλεκτρικό κύκλωμα μίας γραμμής φωτισμού με έναν λαμπτήρα
Το ηλεκτρικό κύκλωμα μίας γραμμής φωτισμού με έναν λαμπτήρα

9

10 Το ηλεκτρικό κύκλωμα μίας γραμμής φωτισμού με
Το ηλεκτρικό κύκλωμα μίας γραμμής φωτισμού με δύο λαμπτήρες

11 Η έννοια της πτώσης τάσης σε μία γραμμή

12 Βασικά βήματα στη σχεδίαση μίας εγκατάστασης:
Να επιλέξουμε τις βασικές συσκευές μίας εγκατάστασης, δηλαδή το φούρνο, την ηλεκτρική κουζίνα, το θερμοσίφωνα, τη θέρμανση, τα κλιματιστικά. Να καθορίσουμε τον αριθμό των ηλεκτρικών γραμμών. Να καθορίσουμε το συνολικό φορτίο που θα εξυπηρετεί ο πίνακας.

13 Σύμφωνα με το κανονισμό του ΕΛΟΤ, δεν μπορεί να έχουμε μεγαλύτερο φορτίο φωτισμού από 33 W ανά τ.μ. Άρα: 33 * 204 / 240 = 6732 / 240 = 28 Α Ένα συνολικό φορτίο P = 6,7 kW σε τάση 240 V, θα δημιουργεί ρεύμα I = 28 Α. Αν κάθε γραμμή φωτισμού έχει ονομαστικό ρεύμα 10 Α, τότε μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το συνολικό φορτίο Ι = 28 Α, χρησιμοποιώντας: Αριθμός γραμμών φωτισμού = 28 / 10 = 2,8 = 3. Αυτό δημιουργεί μία γραμμή φωτισμού, για κάθε 70 περίπου τετραγωνικά μέτρα. Ένας γενικός κανόνας είναι μία γραμμή φωτισμού για κάθε 40 τμ

14 Γραμμές ρευματοδοτών. Συνήθως, τα περισσότερα σπίτια απαιτούν το ελάχιστο δύο γραμμές ρευματοδοτών, για να τροφοδοτούν μικροσυσκευές στο κουζίνα, τη τραπεζαρία, ενός διαμερίσματος. Μερικά διαμερίσματα έχουν περισσότερες από δύο γραμμές. Πλυντήριο. Τουλάχιστον μία γραμμή 20 Α χρειάζεται για το πλυντήριο. Μπάνιο. Μία γραμμή ρευματοδοτών για το μπάνιο. Αυτή η γραμμή μπορεί να χρησιμεύει να τροφοδοτεί όλες τις άλλες συσκευές στο μπάνιο – δηλαδή τον εξαεριστήρα και φώς. Πρόσθετες γραμμές Εργαστήριο Εξωτερικό φωτισμό Φωτισμό στο κήπο

15 O Πίνακας της Εγκατάστασης
Το συνολικό φορτίο ενός πίνακα περιλαμβάνει τα γενικά φορτία φωτισμού, τα φορτία της ηλεκτρικής κουζίνας, το πλυντήριο, θέρμανση κλιματιστικά. Ορισμένα από τα φορτία υπόκεινται σ’ ένα συντελεστή ταυτοχρονισμού.


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google