ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
μακέτα: ομοίωμα ενός τεχνολογικού αντικειμένου σε μικρότερο μέγεθος.
Advertisements

Κάμπος Χίου- Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών
Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων
ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ : Πρόγραμμα ενίσχυσης πρωτοβουλιών σε θέματα Αγωγής Υγείας
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Τεχνολογία Δημήτρης Χονδρουδάκης Τμήμα Α4 6ο Γυμνάσιο Ιλίου
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
Το σχολικό κτήριο ως μέσο αισθητικής αγωγής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής.
Jigsaw: Τί είναι;.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ Παρουσίαση: Μαρία Τσούντα
PROJECT Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ.  Είναι ένας συνδυασμός ασχολιών και χόμπι, τέχνης και αθλήματος ενώ παράλληλα είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας.  Είναι μια.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Παιδικοσ αλφαβητισμοσ: προσεγγισεισ και προοπτικεσ
Δημιουργική Απασχόληση
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Επιλέγοντας το θέμα «ΝΕΚΡΙΚΑ» θέλησα να διεγείρω και να αποτραβήξω τους μαθητές από την τυποποιημένη γνώση – πληροφορία. Το ενδιαφέρον τους να στραφεί.
Ερευνητική Εργασία 2ου τετραμήνου
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Διδακτική Πληροφορικής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Τίτλος Προγράμματος: Eκπαίδευση με στόχο την ειρήνη
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου.  Να γνωρίσουμε συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από διάσημα έργα τους στα οποία βασίστηκαν ομώνυμες ταινίες 
Ελιά: από το δέντρο στο…πιάτο μας Υπεύθυνη προγράμματος: Ζερβού Σοφία Τμήμα: Γ2 Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
΄ Δ Δημοτικού «Eπεράσαμ’ Όμορφα» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑ,ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ.
ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
ΜΝΗΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
«Τάξη» έξω από την «τάξη»…
ΠΩΣ; ΠΟΙΟΣ; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΥΒΟΣ Αρ. 1
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Περιφερειακά ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ. Σαπών
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να μάθουν τι είναι μοντελισμός να αναπαραστήσουν υπό κλίμακα το κτήριο του σχολείου, με όσο το δυνατόν πιο πιστό τρόπο. να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και δεξιότητες να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, τη φαντασία τους, την επιμονή και υπομονή τους Οι μαθητές :

να αποκομίσουν τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης. να μάθουν να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα να μάθουν, μέσω αναζήτησης πηγών, την ιστορία του σχολείου και να παρουσιάσουν στο τέλος, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ είναι μια κοινωνική επαφή μεταξύ φίλων που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και του ανταγωνισμού. είναι ένας συνδυασμός ασχολιών και χόμπι, τέχνης και αθλήματος ενώ παράλληλα είναι και ένας τρόπος ψυχαγωγίας. εξασκεί το μυαλό και καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη. προσφέρει ανεκτίμητες ιστορικές γνώσεις μέσω συλλογής πληροφοριών

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το κτήριο είναι χωροθετημένο στον άξονα βορά νότου με την κύρια όψη προσανατολισμένη στα ανατολικά.

Το κεντρικό τμήμα είναι διώροφο με τριμερή διάταξη και πρόσοψη, αετωματική επίσκεψη και δωρικό πρόπυλο. Εκατέρωθεν του αναπτύσσονται συμμετρικά δύο ισόγειες πτέρυγες. Η κεραμοσκεπή είναι τετράριχτη στο κεντρικό τμήμα και δίρριχτη στις πτέρυγες.

Ημερομηνία: 9/10/2015 1) Χωρισμός σε ομάδες 2) Αναφορά στο τρόπο που δουλεύουμε στη μακέτα 3) Ανάθεση υποχρεώσεων σε κάθε ομάδα ΟΜΑΔΕΣ Ομάδα 1 : Ομάδα 2 : Ομάδα 3 : Ανδριάννα Γαγάνη Ελένη Ραπάι Ελένη Πασπάτη Ταξιαρχούλα Σαλάνη Φάμπιαν Στράιχ Χατζηχαραλάμπους Β. Μιχάλης Πιτσιλαδής Γεωργιάννα Μπανταβάνη Σωτηρία Λαμπούκα Αγγελική Κοτσαμπουρούνη Αλεξάνδρα Πλιάκα Άλμπι Ιστρέφι Υπεύθυνη καταγραφής πρακτικών : Μαρία Σπυρέλλη

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ: Ομάδα 1 : Κατασκευή των σκαλών του Πειραματικού και ενός κομματιού του σχολείου Ομάδα 2 : Κλείσιμο της μικρής αυλής Ομάδα 3 : Κατασκευή σκαλών του Δημοτικού και του κτιρίου του Δημοτικού

Ημερομηνία: 16/10/2015 Η ομάδα 1 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν και χάραξε παράθυρα. Παράλληλα κατασκεύασε τα σκαλοπάτια. Η ομάδα 2 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν και άρχισε να χαράζει τα παράθυρα και το εξωτερικό της αυλής. Η ομάδα 3 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν. Ημερομηνία: 23/10/2015 Η ομάδα 1 έκοψε τα κομμάτια των παραθύρων τα οποία θα χαράξει στο μακετόχαρτο. Μένει ένα κομμάτι να χαράξουν. Η ομάδα 2 χάραξε παράθυρα στο μακετόχαρτο. H oμάδα 3 άρχισε να κόβει τα κομμάτια της μακέτας για τη σκάλα προκειμένου να κατασκευάσει τη σκάλα.

12/2/2016 Η ομάδα 1 χάραξε και σχεδίασε παράθυρα στο μακετόχαρτο. Η ομάδα 2 χάραξε παράθυρα στο μακετόχαρτο. Η ομάδα 3 χάραξε παράθυρα και κατασκεύασε τη σκάλα του δημοτικού. 11/3/2016 Η ομάδα 1 χρωματίζει τους τοίχους και τα παράθυρα. Η ομάδα 2 μετράει τις αποστάσεις των παραθύρων και τα χαράζει. Η ομάδα 3 χαράζει παράθυρα και χρωματίζει τοίχους.

1/4/2016 Η ομάδα 1 έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της και βοηθάει τις υπόλοιπες. Η ομάδα 2 χαράζει παράθυρα και βάφει. Η ομάδα 3 βάφει σκάλες και κολλάει κομμάτια στη μακέτα. Η ομάδα 2 βάφει και χαράζει παράθυρα και η ομάδες 1 και 3 την βοηθάν.

Η ΜΑΚΕΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ