Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ.
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Το αναλυτικό πρόγραμμα Βιβλία και έντυπο υλικό
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Γαλλία-ratatouille.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Αλείφουμε το κρέας με βιτάμ και το τυλίγουμε. Το τοποθετούμε στη γάστρα και το ψήνουμε για δυόμιση ώρες.

Υλικά : Μισό κιλό κρέας 2 ½ ποτήρια νερού κρασί κόκκινο 2 φύλλα δάφνης 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι Μπαχάρι Κανέλα 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ 1 ποτήρι κρασιού λάδι 5 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Βάζουμε το κρέας από το βράδυ της προηγούμενης μέρας στο κρασί, τα δαφνόφυλλα και το αφήνουμε. Έπειτα την επόμενη μέρα πλένουμε και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε ξανά μισό ποτήρι κρασί, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό. Βράζουμε για μια ώρα. Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες.

Υλικά : 1 κιλό πιπεριές πράσινες 1 κούπα λάδι 1 κιλό λουκάνικο χωριάτικο 2-3 ντομάτες ώριμες 2 κουταλιές πελτέ Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση : Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Κατόπιν προσθέτουμε το λουκάνικο και περιμένουμε να τσιγαριστεί, ενώ ενδιάμεσα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τις ντομάτες, το νερό και τον πελτέ. Αφήνουμε να ψηθεί για μια ώρα περίπου

Υλικά 1.5 κιλό κατσικάκι (μπούτι) 1 κούπα λάδι 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κιλό μαρούλια 1 ματσάκι άνηθο Αλάτι, πιπέρι 1 αυγό, χυμό από 2 λεμόνια Εκτέλεση Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και νερό να το σκεπάζει καλά. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Μετά βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια και τον άνηθο, τα οποία έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά και κόψει σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να μαραθούν. Στο μεταξύ βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας πάνω από τα χόρτα. Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν όλα καλά αυγοκόβουμε(χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το λεμόνι και ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς). Αφήνουμε να σιγοβράσει δύο-τρία λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

Υλικά : 1 κοτόπουλο 3 μεγάλα κρεμμύδια Τα συκωτάκια από το κοτόπουλο 1 χούφτα καρύδια 20 κάστανα ψημένα Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα συκωτάκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει έως ότου τελειώσει το νερό. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κάστανα. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και με ένα βελόνι και μια κλωστή «κλείνουμε» το κοτόπουλο. Έπειτα βράζουμε το κοτόπουλο για 2 περίπου ώρες. Αν θέλουμε το βάζουμε σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Υλικά : 500γρ κιμά Έντερα Πνευμόνι Καρδιά 3 κρεμμυδάκια 1 κούπα ρύζι Αλάτι και πιπέρι Μάραθο και λίγο μαϊντανό Ντομάτα και λαδι Εκτέλεση : Βράζουμε το πνευμόνι και την καρδιά. Τα κόβουμε ψιλά κομματάκια. Βάζουμε το κιμά, το πνευμόνι, την καρδιά και τα άλλα υλικά. Λίγο ντομάτα και λάδι και τα ζυμώνουμε. Παίρνουμε το έντερο και με ένα χωνί αρχίζουμε και τα γεμίζουμε με τη σύβραση που κάναμε.

Υλικά : 1 κιλό χταπόδι ½ κιλό κοφτό μακαρόνι 2 κρεμμύδια 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες 200γρ. Φυτίνη ή λάδι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε ρο κρεμμύδι στη φυτίνη και ρίχνουμε το χταπόδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά. Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν μαζί για λεπτά.