Είναι χημικό στοιχείο της σειράς των λανθανιδών και έχει ατομικό αριθμό 68. Ανακαλύφθηκε το 1843 από τον Σουηδό χημικό Carl Gustaf Mosander, ενώ το 1935.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ανάλυση λευκού φωτός και χρώματα
Advertisements

Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
Ενεργεια.
Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Το Πράσινο Σπίτι.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Επιμέλεια και παρουσίαση: Μαρκουλή Άννα-Μαρία
ΠΥΡΙΤΙΟ.
Διαθεματική Εργασία στο μάθημα της Χημείας
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΗΗΜΕΙΑ.
Εργασία Τεχνολογίας ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΘΕΜΑ: Αμπουλάιλας Πέτρος ΤΜΗΜΑ Α1.
Πυριτιο Βενετία Τσαγκαρούλη Μαριτίνα Τσαγκαρούλη Δήμητρα Λυμπεράκου
Φάσματα.
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Λάμπες φθορισμού Σύγκριση λαμπτήρων πυρακτώσεως, φθορισμού και led.
6.1 ΦΩΣ: ΟΡΑΣΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Υπολογιστική ακτινογραφία
Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη
ΣΙΛΙΚΟΝΗ Εργασία χημείας των μαθητριών Αναγνωσταρά Σταυρούλα
ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ Νίκος Πετράκης Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Χημείας Ηράκλειο 2002.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: (α) Αναφέρει την αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή κίνησης (β) Αναφέρει τα μέτρα ασφάλειας κατά την εγκατάσταση του του ανιχνευτή.
Κανελλοπούλου Δέσποινα
Στέλλα Ανδρουλιδάκη Άγγελος Ξυδάκης Ανδρέας Καθαράκης.
Ελληνογερμανική Αγωγή Εξωπλανήτης είναι κάθε πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο άστρο, είναι δηλαδή κάθε πλανήτης που ανήκει σε κάποιο.
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ.
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
μέθοδοι προσδιορισμού
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
1ο ΕΠΑ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β’ ΤΑΞΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Φαινόμενο του θερμοκηπίου
Medilab.pme.duth.gr Δρ. Π. Ν. Μπότσαρης 1 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.
Η Ιστορία των ηλεκτρικών λαμπτήρων. Κατασκευή και επίδειξη των κυριότερων κατηγοριών.
Παύλος Στέκας Α ’2. ‘Εβριο(Erbium)  Το Έρβιο είναι χημικό στοιχείο της σειράς των λανθανιδών, με το σύμβολο Er. Όταν απομονωθεί τεχνητά είναι αργυρόλευκο.
Θέμα: Πληροφορίες για κάποια σπάνια στοιχεία και που χρησιμοποιούνται στη σημερινή εποχή!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 1/12. ΟΡΙΣΜΟΣ  Θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης.  Η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό.
DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.
ΓΥΑΛΙ Εργασία Χημείας Γ’Γυμνασίου Κακογιάννης Νικος Γ2.
ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ Ορυκτό είναι κάθε ομογενές σώμα από το οποίο αποτελείται ο στερεός φλοιός της γης. Τα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Νίκος Σελλας, Μελετητής Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016.
Φασματοσκοπία NIR (Νear InraRed). Τι είναι NIR ; Tεχνολογία που έχει πολλές εφαρμογές στη γεωργία. Το εγγύς υπέρυθρο είναι ένα μικρό μέρος του φάσματος.
Τί τους θέλουμε τους επιταχυντές;
Ρύπανση εσωτερικών χώρων και περιβαλλοντικές παράμετροι διατήρησης της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ΙΙ)
Ένα ταξίδι στον κόσμο των λαμπτήρων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
dinoval® bloc liq Υγρό αποφρακτικό αποχετεύσεων
ΣΥΝΕΣΤΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
Θερμότητα.
ΟΠΤΙΚΗ Οπτική ονομάζεται ο κλάδος της Φυσικής που μελετά τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες του φωτός, ενώ επιπλέον περιγράφει και τα φαινόμενα που διέπουν.
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
Εργασία Χημείας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Αντωνιάδης Αλέξανδρος
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα Υγεία <-> Πολιτισμός
Η κοσμική σκόνη.
Η κοσμική σκόνη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είναι χημικό στοιχείο της σειράς των λανθανιδών και έχει ατομικό αριθμό 68. Ανακαλύφθηκε το 1843 από τον Σουηδό χημικό Carl Gustaf Mosander, ενώ το 1935 δυο άλλοι χημικοί παρασκέυασαν το καθαρό μεταλλικό έρβιο. Πρόκειται για ένα αρκετά τοξικό στοιχείο και το συναντουμε συνήθως σε συσκευές που έχουν σχέση με την υγεία. Για παράδειγμα θα βρούμε κράμα εβρίου και νικελιου ( Er3Ni )σε συσκευές της μαγνητικής τομογραφίας. Το έρβιο σε σχέση με άλλα υλικά έχει πολύ μεγάλη ειδική θερμότητα κυρίως στις χαμηλές θερμοκρασίες και βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Χρησιμοποιείται ακόμη σε συσκεύες λειζερ τις οποίες οι οδοντιάτροι χρησιμοποιούν στον καθαρισμό των δοντιών, στην θέση του βασανιστικού τρυπανιού πριν από το σφράγισμα. Τέλος η χρήση του μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ενός τατουαζ στο δέρμα.

Eίναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Te και ατομικό αριθμό 52. Σε συνηθισμένες συνθήκες, είναι εύθραυστο αργυρόλευκο μεταλλοειδές στερεό και ήπια τοξικό, είναι επίσης πολύ σπάνιο. Μας πρόσφερει οικονομικότερα φωτοβολταϊκά, ανθεκτικότερα CD και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

Η εξελιγμένη Wide Field Camera 3 (WFC3) του τηλεσκοπίου Hubble ανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία κοντά στο ορατό φάσμα χάρη και στο τελλούριο Το υποξείδιο του τελλουρίου (TeO) χαρίζει αντοχή στα CD, στα DVD και στα Blu-Ray Τα φωτοβολταϊκά με φιλμ τελλουρικού καδμίου μειώνουν το κόστος ανά βατ ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Το ευρώπιο είναι ένα τοξικό και λαμπερό μέταλλο Το Ευρώπιο ανακαλύφθηκε το 1901 από τον Γάλλο χημικό Ζενέ-Ανατόλ Ντεμερσαί. Εμποδίζει τους παραχαράκτες του ευρώ και είναι πολύτιμο στη διαγνωστική ιατρική, στους λαμπτήρες οικονομίας και φθορίου αλλά και στους πυρηνικούς αντιδραστήρες

Αν τα πεντάευρα στο πορτοφόλι μας είναι γνήσια, αυτό έχει να κάνει με τις ιδιότητες του ευρωπίου. το ευρώπιο όταν φωτιστεί με τις κατάλληλες ακτίνες και στη συνέχεια αφεθεί να ηρεμήσει εκπέμπει φως και για αρκετό χρόνο σε κάποιο διαφορετικό μήκος κύματος. Γιαυτό βλέπουμε καθημερινά στα καταστήματα να λειτουργούν κάποια μηχανήματα που ρίχνουν ένα φως για τον έλεγχο της γνησιότητας των χαρτονομισμάτων Υπάρχει στους λαμπτήρες οικονομίας Σήμερα βρίσκουμε ευρώπιο στις λεγόμενες τριχρωματικές λάμπες και στις λάμπες οικονομίας. Βοηθάει ακόμη και το σκληρό φως από τις λάμπες φθορίου να μαλακώνει και να μας φαίνεται πιο ζεστό.

Μέσα και από τα σπάνια χημικά στοιχεία μπορύμε να καταλάβουμε την σημαντικότητα της χημείας στην καθημερινή μας ζωή, αφού χωρίς αυτή όπως είδαμε και πιο πάνω, δεν θα έιχαμε τα μηχανήματα λειζερ που χρησιμοποιούν οι οδντίατροι χάρη στο έρβιο, δεν θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε τα cds και dvds, κάτι το οποίο κάνει το τελλούριο ενώ δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρισούμε αν ένα χαρτονόμισμα είναι γνήσιο η όχι, ιδιότητα που μας προσφέρει το ευρώπιο. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι μπορεί να μας προσφέρει η