Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Εργασία κατά του καπνίσματος
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Το κάπνισμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κάτι πρέπει να κάνουμε
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΒΑΙΟΣ Τεχνολόγος Οχημάτων. Άκαυστοι υδρογονάνθρακες (HC) Έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή. Με την παρουσία οξειδίων του αζώτου και ηλιακού.
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του
Μία εργασία του Μιχάλη Θάνου για το μάθημα της Βιολογίας ΒΠΠΓ Α΄2
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Αν καπνίζεις… Πληροφορίες για το κάπνισμα Επιπτώσεις στην υγεία
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Τα ναρκωτικά  αποτελούν μια από τις μεγάλες παγίδες της εποχής μας, όχι μόνο γιατί σκοτώνουν όσο και τα ατυχήματα με τα μηχανάκια και τις μοτοσυκλέτες,αλλά.
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Ειρήνη – Σπυριδούλα Παπαγεωργοπούλου. ΕΤΟΣ:
ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ Η φωτογήρανση οφείλεται στη μακροχρόνια και παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στον ήλιο κατά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Ερευνητική Εργασία Κορναράκη Ε. Μαραγκάκης Π. Τάκου Ε.
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Συνέπειες/Επιπτώσεις
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ BOTOX (ΜΠΟΤΟΞ) - DYSPORT
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι ενεργητικό ή παθητικό, το κάπνισμα καταστρέφει δια παντός την ομορφιά. Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι ενεργητικό ή παθητικό, το κάπνισμα καταστρέφει δια παντός την ομορφιά.

Με επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που εισπνέει και εκπνέει κανείς τον καπνό, γερνάει :  Το σώμα  Το πρόσωπο  Τα δόντια  Το δέρμα Αμέσως μετά δημιουργούνται πρόσθετες ρυτίδες, ιδίως γύρω από τα μάτια και τα χείλη, οι οποίες είναι μόνιμες.

 Το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα. Εμφανίζει νωρίτερα περισσότερες ρυτίδες.  Τα δόντια μαυρίζουν γρηγορότερα και χάνουν την στιλπνότητα τους.  Τα νύχια είναι πιο ευαίσθητα και συχνά χρωματίζονται με την « κιτρινίλα » του τσιγάρου.  Ο καπνιστής μυρίζει « καπνίλα » και αυτό γίνεται έντονα αισθητό όταν βρίσκεται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

 Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος προς το δέρμα, περιορίζοντας το οξυγόνο με αποτέλεσμα να του στερεί τις ουσιαστικές θρεπτικές ουσίες.  Μείωση των επιπέδων βιταμίνης C.  Το δέρμα είναι θαμπό, μουντό και αφυδατωμένο.  Το χρώμα είναι κάτι ανάμεσα σε υποκίτρινο, κίτρινο και σταχτί.  Η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται περισσότερο.

Όταν κάποιος διακόψει το κάπνισμα αυξάνεται το βάρος του κατά 2-3 κιλά, αφού το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό. Άλλωστε η νικοτίνη δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Ακόμη, οι καπνιστές είναι σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υψηλή πίεση, προβλήματα χοληδόχου κύστης και καρκίνο της μήτρας. Όταν κάποιος διακόψει το κάπνισμα αυξάνεται το βάρος του κατά 2-3 κιλά, αφού το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό. Άλλωστε η νικοτίνη δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Ακόμη, οι καπνιστές είναι σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υψηλή πίεση, προβλήματα χοληδόχου κύστης και καρκίνο της μήτρας.

 Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά η πίεση και οι σφυγμοί πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα.  Μέσα σε 8 ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μειώνεται, σταθεροποιείται και το οξυγόνο αυξάνεται στα κανονικά επίπεδα.  Μέσα σε 24 ώρες μειώνεται άμεσα η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.  Μέσα σε 48 ώρες η όσφρηση και η αίσθηση της γεύσης βελτιώνονται.

 Μέσα σε 72 ώρες η χωρητικότητα των πνευμόνων αυξάνεται.  Μέσα σε 2 εβδομάδες -3 μήνες η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.  Μέσα σε 1-9 μήνες σταματά ο βήχας και αναπνέετε πιο εύκολα.  Σε 5 χρόνια οι πιθανότητες ασθένειας με καρκίνο του πνεύμονα είναι οι μισές.

 Η δράση της νικοτίνης στον εγκέφαλο μπορεί να είναι ισχυρή και γι ’ αυτό να αισθανθούν ζαλάδα, ναυτία ή ακόμα και ελαφρύ τρέμουλο.  Με τον καιρό, ο οργανισμός απαιτεί ολοένα και περισσότερες ποσότητες νικοτίνης.  Συνηθίζοντας πλέον την νικοτίνη, ο οργανισμός χρειάζεται την κατάλληλη δόση, αλλιώς θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης.