Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
Advertisements

Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Συνήθη σφάλματα κατά την εκτίμηση κινδύνου
1 Νομικό υπόβαθρο / Οδηγία 89/391/ΕΟΚ • άρθρο 5 : Ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές.
Μάθημα: Οικολογική Συσκευασία Εισηγήτρια: Καλλικαντζάρου Έλενα
Η Allianz, ένας από τους κορυφαίους Ομίλους παροχής υπηρεσιών στον κόσμο, δραστηριοποιείται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, στον τραπεζικό κλάδο καθώς.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας
Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Δανεισμός εργαζομένου
Ευρωπαϊκή εκστρατεία για την εκτίμηση κινδύνου
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ.
Η Ηθική στο Νοσοκομείο Γιώργος Παπαγούνος Ph.D. τ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Τζάνειο Γ.Ν.Π. 31 Μαρτίου
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 768/2008/ΕΚ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Ειρήνη Β. Ματσούκα Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαίδεύτρια ΑΚΚΕΔ Προμηθέας, Εταίρος Α.Μ.Κ.Ε. Resolve.
ManLab1 Ανάλυση & σχεδιασμός της εργασίας (1) Προσδιορισμός των αρχών σχεδίασης και ανάπτυξης πληροφοριακού συστήματος για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης.
1/46 Εισαγωγή Μέθοδος Συσκευή T P L Μετρήσεις Σύνθετων Υλικών Συμπεράσματα Μετρήσεις Στερεών Υλικών Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δρ. Κωνσταντίνος Δ.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής Safety & Health Supervisor.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
11 Διδάσκοντες Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Δ.Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Μεταλλευτικής.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
3η Ημερίδα Τομέα Kοινοτικής Νοσηλευτικής& Π.Φ.Υ. ΕΣΝΕ 5 Νοέμβρη 2005 Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών Επαγγελματικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - FOHNEU- Ο ρόλος.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Ε.Κ.Φ.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 6η
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
Παναγιώτα Σουρτζή Καθηγήτρια Νοσηλευτικής της Υγιεινής της Εργασίας
ΕΚΠΑ Ειδίκευση ΠΜΣ Γεωλογία & Γεωπεριβάλλον Μετ. Μάθημα: Διαχείριση Ορυκτών Πόρων Παρουσίαση ΚΜΛΕ, ΥΑ 2223 ΦΕΚ 1227, 14/06/11 Κ. Αδάμ,M. Sc., Ph.D, Επίκουρος.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 9/21/2016 Τεχνική Νομοθεσία κα Ασφάλεια εργασίας1.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
Επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας της Αρχής σε θέματα επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων υγείας Χαρίκλεια Ζ. Λάτσιου Δ.Ν. Δικηγόρος Ειδική Επιστήμων ΑΠΔΠΧ.
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
ΒΑΜΕ: Σχέδια Αντιμετώπισης και Περιορισμός Επιπτώσεων μέσω Χωροταξικού Σχεδιασμού Αθηνά Πρόγιου Φυσικός D.E.A. Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ Άλκηστις Παπαϊωάννου Ph.D., M.Sc. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Η προενεργητική διαχείριση της ασφάλειας και υγείας
Μητρώο Χρονίως Πασχόντων
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Μελέτη σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Αττικής
Το κόστος Ποιότητας    
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Αποτελέσματα-Συζήτηση-Συμπέρασμα
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ 2009 Χρίστος Χρίστου Λειτουργός Εργασιακών.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013

Φορείς σχετικοί με την Υ & ΑΕ

Ιστορική αναγκαιότητα Σύμφωνα με τις στατιστικές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας: 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του εργασιακού περιβάλλοντος [δηλαδή περισσότεροι από τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ( ), σε πολέμους ( ), σε περιστατικά βίας ( ) ή από AIDS ( )]. Αυτό σημαίνει ότι συμβαίνουν θάνατοι την ημέρα ή 2 το λεπτό.

Φορείς σχετικοί με την Υ & ΑΕ

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Έργο του Σ.ΕΠ.Ε. είναι η επίβλεψη και ο έλεγχος της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, η έρευνα της ασφαλιστικής κάλυψης και παράνομης απασχόλησης των εργαζομένων, καθώς και ο έλεγχος εφαρμογής μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία.

Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Ο Νόμος 3850/10 «Κώδικας Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων» προσδιορίζει ευθύνες και υποχρεώσεις εργοδότη και εργαζομένων Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας στον ΕΛΤΑ Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Οργανωτική δομή ΕΛΤΑ

Υπηρεσία Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας Δ/νων Σύμβουλος Επιστημονικός Υπεύθυνος Τεχνικών Ασφαλείας Επιστημονικός Υπεύθυνος Ιατρών Εργασίας Δ/νση ….. ΠΟΣΤ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Κ.Ε.Υ.Α.Ε.) 32 Τεχνικοί Ασφαλείας 48 Ιατροί Εργασίας Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Είναι ο αρμόδιος, συνήθως μηχανικός, που παρέχει στον εργοδότη υποδείξεις και συμβουλές, γραπτά ή προφορικά, σε θέματα σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Ο Τεχνικός Ασφάλειας – κατά την άσκηση των καθηκόντων του- έχει ηθική ανεξαρτησία απέναντι στον εργοδότη και τους εργαζόμενους Τεχνικός Ασφαλείας

Ιατρός Εργασίας Είναι ο αρμόδιος, που παρέχει υποδείξεις και συμβουλές στον εργοδότη, στους εργαζομένους και στους εκπροσώπους τους, γραπτά ή προφορικά, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Ο Ιατρός Εργασίας δεν επιτρέπεται να επαληθεύει το δικαιολογημένο ή μη της απουσίας εργαζόμενου λόγω νόσου. Επίσης πρέπει να τηρεί το ιατρικό και επιχειρησιακό απόρρητο.

Εργατικό ατύχημα Είναι το ατύχημα που συμβαίνει στον εργαζόμενο κατά τη διάρκεια της εργασίας ή με αφορμή την εργασία και οφείλεται σε απότομο βίαιο εξωτερικό γεγονός (συμβάν) που προκαλεί πρόσκαιρη ή διαρκή ανικανότητα εργασίας. Επίσης εργατικό ατύχημα χαρακτηρίζεται και το γεγονός που συμβαίνει 1 ώρα πριν ή μετά το ωράριο εργασίας

Έντυπο αναγγελίας εργατικού ατυχήματος

Εργατικό ατύχημα Αιτίες εργατικών ατυχημάτων Ανθρώπινος παράγοντας Εργασιακό περιβάλλον Εξοπλισμός εργασίας Υλικά εργασίας

Εργατικό ατύχημα Συνέπειες εργατικών ατυχημάτων ΑΜΕΣΕΣ έξοδα και δαπάνες Α' βοηθειών νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιδοτήσεις και αποζημιώσεις συντάξεις πρόωρος θάνατος

Εργατικό ατύχημα Συνέπειες εργατικών ατυχημάτων ΕΜΜΕΣΕΣ κακό ψυχολογικό κλίμα στην επιχείρηση ανθρώπινος πόνος του θύματος & της οικογένειάς του ψυχολογικά προβλήματα θύματος (φοβία- μετατραυματική εκδικητική συμπεριφορά) κόστος αποκατάστασης-επανένταξης μείωση απόδοσης ή ανάγκη αλλαγής θέσης κακή εικόνα επιχείρησης προς τα έξω

Υποχρεώσεις εργοδότη Να τηρεί και ενημερώνει ή μεριμνά να τηρούνται και να ενημερώνονται τα παρακάτω:  Βιβλίο ατυχημάτων στο οποίο αναγράφονται τα αίτια και η περιγραφή των ατυχημάτων, το οποίο τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών.  Βιβλίο υποδείξεων-παρατηρήσεων, το οποίο αριθμείται ανά σελίδα και θεωρείται από την Επιθεώρηση Εργασίας και στο οποίο καταχωρούνται οι γραπτές υποδείξεις για θέματα υγιεινής και ασφαλείας της εργασίας και πρόληψης εργατικών ατυχημάτων που επισημαίνονται από τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Ιατρό Εργασίας  Ατομικό ιατρικό φάκελο κάθε εργαζόμενου  Γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου. Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Κανονιστικό πλαίσιο ΕΛΤΑ Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει αναθέσει την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων και υποχρεώσεων με την 2202/218/326.69/ Εγκύκλιο στους Προϊσταμένους όλων των Υπηρεσιακών Λειτουργιών, οι οποίοι είναι, κατά περίπτωση, οι «εργοδότες» των Τεχνικών Ασφαλείας και των Γιατρών Εργασίας για θέματα Υγιεινής και Ασφαλείας της Εργασίας. Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Κανονιστικό πλαίσιο ΕΛΤΑ Τα ανακύπτοντα ζητήματα Υ&ΑΕ πρέπει να επιλύονται, κατά το δυνατόν, σε τοπικό επίπεδο με τη φροντίδα και ευθύνη των Προϊσταμένων των Υπηρεσιακών Λειτουργιών και στη συνέχεια με μέριμνα των υπερκείμενων Περ. Δ/νσεων ΕΛΤΑ. Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) Ως Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) νοείται κάθε εξοπλισμός τον οποίο ο εργαζόμενος πρέπει να φορά ή να φέρει κατά την εργασία για να προστατεύεται από έναν η περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του, καθώς και κάθε συμπλήρωμα ή εξάρτημα του εξοπλισμού που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό.

Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας Οι εργαζόμενοι πρέπει: Να φορούν τα ΜΑΠ όπου απαιτείται για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας τους. Να χρησιμοποιούν σωστά τα ΜΑΠ που τίθεται στη διάθεσή τους και μετά τη χρήση να τα τακτοποιούν στη θέση του. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες χρήσης. Να αναφέρουν αμέσως στους επικεφαλής κάθε παρατηρούμενη ανωμαλία κατά τη χρήση των ΜΑΠ ή άλλη αιτία που δικαιολογεί τη συντήρηση, την επισκευή ή την αντικατάστασή τους.

Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας

ή

Συνήθεις κίνδυνοι σε εργασιακό περιβάλλον

Ανάλυση εργατικών ατυχημάτων 2012 ΕΛΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ Υπηρεσία Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας

ΓΡΑΦΗΜΑ 1 : Διαχρονική απεικόνιση πλήθους εργατικών ατυχημάτων

ΓΡΑΦΗΜΑ 2: Κατανομή ατυχημάτων ανά κλάδο προσωπικού

ΓΡΑΦΗΜΑ 3: Κατανομή ατυχημάτων με βάση τα έτη προϋπηρεσίας

ΓΡΑΦΗΜΑ 4: Κατανομή πλήθους ημερών χορηγηθείσας αναρρωτικής αδείας

ΓΡΑΦΗΜΑ 5: Κατανομή εργατικών ατυχημάτων σε συνάρτηση με τη ώρα του συμβάντος

ΓΡΑΦΗΜΑ 6: Κατανομή ατυχημάτων βάσει ηλικίας

ΓΡΑΦΗΜΑ 7: Κατανομή ατυχημάτων με βάση το είδος τραυματισμού

ΓΡΑΦΗΜΑ 8: Κατανομή ατυχημάτων πεζός-μηχανοκίνητος

ΓΡΑΦΗΜΑ 9: Κατανομή ατυχημάτων με βάση τα αίτια του συμβάντος

ΓΡΑΦΗΜΑ 10: Κατανομή ατυχημάτων με βάση τον τόπο του συμβάντος

ΓΡΑΦΗΜΑ 11: Κατανομή ατυχημάτων με βάση τις ημέρες της εβδομάδας

Το 81% στο σύνολο των περιστατικών που έχουν καταγραφεί αφορά στην κατηγορία του προσωπικού διανομής Η χρήση μεταφορικών μέσων προκαλεί τα πιο συχνά ατυχήματα (τροχαία) σε ποσοστό κοντά στο 53% Τα έτη προϋπηρεσίας προδίδουν μια τάση καταγραφής περιστατικών σε άτομα με μικρή εμπειρία στον οργανισμό (0-10 έτη) σε ποσοστό 50% με υψηλότερες τιμές στο διάστημα από 0-5 έτη που κυμαίνεται στο 41% ……. Σύνοψη αποτελεσμάτων

Οι ηλικίες που διαπιστώνεται ότι είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα ανήκουν στη δεκαετία από σε ποσοστό που ανέρχεται σχεδόν στο 37% Η ηλικιακή ομάδα αγγίζει μόλις το 5% των εργατικών ατυχημάτων. Η ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται σε εργατικά ατυχήματα σε ποσοστό της τάξης του 35% Η συνηθέστερη υποχρεωτική άδεια λόγω ατυχήματος δεν υπερβαίνει τις 10 ημέρες (51%) Το 85% των εργατικών ατυχημάτων συμβαίνει και πάλι στο διάστημα από Δευτέρα έως και Πέμπτη Σύνοψη αποτελεσμάτων

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας