Αι της γαστρός ηδοναί πολλαί!!! Εν αρχή ην ο σίτος… Γιατί εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες, όπου φυτρώνει άφθονο τριφύλλι και μεγαλώνει το κύπειρο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Modern Greek Lessons
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Π. Σοφράς.
Η ΕΛΙΑ Η ελιά μεγαλώνει με τη ζεστή φροντίδα του ήλιου.
Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό.
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΞΟΥ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Βασίλης Κασόλας Α’1 Καθηγήτρια κα Ε. Μπίσα 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Χριστουγεννιατικα εθιμα της Κυπρου και της Ελλαδας
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ... ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ Στις σοφιστείες (!) που ανταλλάσσονται στις Νεφέλες, αναφέρονται οι παχιές οι κίχλες (τσίχλες) και οι φασιανοί που ήταν.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
1.3 Ιδιότητες ενός Αλγορίθμου
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ- ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ15.
Τα εργοστάσια ______________προϊόντα τοποθετώ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αι της γαστρός ηδοναί πολλαί!!!

Εν αρχή ην ο σίτος… Γιατί εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες, όπου φυτρώνει άφθονο τριφύλλι και μεγαλώνει το κύπειρο και το στάρι και η σίκαλη και το ψηλό λευκό κριθάρι. ( Οδύσσεια, δ, )

Γι’ αυτούς κατασκεύαζε μείγμα από ποτά η καλλιπλόκαμη Εκαμήδη (…) στην αρχή τοποθέτησε κοντά ωραίο τραπέζι, σκαλισμένο με κυανά πόδια, και πάνω του έβαλε χάλκινο κάνιστρο, μετά κρεμμύδι (…) για το ποτό και μέλι φρέσκο και κοντά σ’ αυτό καρπό του ιερού κριθαριού και πιο κοντά ωραιότατο κύπελλο, που έφερε από την πατρίδα του ο γέροντας, στολισμένο με χρυσά καρφιά.

Μέσα σ’ αυτό λοιπόν, η γυναίκα, η όμοια με τις θεές, κατασκεύαζε γι’ αυτούς μείγμα ποτού με οίνο Πράμνειο, και πάνω του έτριβε τυρί από αίγα με χάλκινο τρίφτη, και πάνω του πασπάλιζε λευκό κριθάλευρο. Αφού ετοίμασε το μείγμα του ποτού, τους παρακινούσε να το πίνουν. ( Ιλιάς, Λ, στ. 624, , )

O Αριστοφάνης επινόησε μία …. μοναδική λέξη. Ο χορός των Εκκλησιαζουσών, στην Έξοδό του από την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου, έψαλλε όλα τα αγαθά που οραματιζόταν να έχει πάνω του ένα τραπέζι για το δείπνο :

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμμα- τοσιλφιοτυρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπε- ριστεραλεκτρυονοπτεκεφαλλιοκιγκλοπελειολαγωοσιραιο- βαφητραγανοπτερυγών. (Εκκλησιάζουσες )

Η μαμά μου φτιάχνει τηγανίτες με μέλι και χρειάζεται λίγο κιννάμωμον. Φέρε το και θα σου δώσω και τη συνταγή. Α! Λες για την κανέλα που την χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες...

Αρχαίων Τηγανίτες με μέλι και σουσάμι. Τι βάζουμε: 2 φλυτζάνια αλεύρι 1 ποτήρι νερό 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι λάδι για τηγάνισμα 1 κουτάλι της σούπας ψημένους σπόρους σουσαμιού λίγη κανέλα Τι κάνουμε: Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τις δύο κουταλιές της σούπας μέλι και κάνουμε μια ζύμη. Ζεσταίνουμε δύο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σ' ένα τηγάνι και βάζουμε 1/4 του μείγματος. Μόλις σφίξει το γυρίζουμε 2-3 φορές για να το τηγανίσουμε καλά και από τις δύο μεριές Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες τηγανίτες κατά τον ίδιο τρόπο και τις σερβίρουμε ζεστές ζεστές, αφού τους ρίξουμε και το υπόλοιπο μέλι μαζί με ψημένους σπόρους σουσαμιού και την κανέλα.