Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σ.Π.Ε.Κ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Advertisements

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Ομάδα
Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων του Ν.4039/2012 και η καθημερινή πρακτική στα Αστυνομικά Τμήματα. Περιστέρης Απόστολος,
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και άγνωστα αδέσποτα.  Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, που.
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Θέμα: ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΔΙΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η πιο έξυπνη χελώνα στον κόσμο
ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013.
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Θ. Βατζιά Ελίνα, Μακρή Νικολέτα, Δούκας Δημήτριος,
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΩΡΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Αντώνιος Καραγεώργος Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ν / : Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.
ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Κατασκευαστικά Στοιχεία Μονάδων Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος Μaster TEI Πελοποννήσου Αγορά: α. Αγροτικού Οχήματος β. Κινητού Ψυκτικού Θαλάμου Θέμα Άδεια Θερμοκ.
2 η Διημερίδα Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού Δικαίου Δεκεμβρίου 2015.
ΝΟΜΟΣ 1038/1932 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»  Δηλητηρίαση νομής ζώων (Άρθρο 282) Όποιος με πρόθεση δηλητηριάσει βοσκοτόπια, λιβάδια, λίμνες ή άλλους τόπους.
Αντιμετώπιση αδέσποτων ζώων Λίστα με αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί ο Δήμος Αθηναίων Ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που αντιμετωπίζει.
Ποιός θέλει να γίνει φίλος των Ζώων?
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;
Ασφάλιση ζωικού κεφαλαίου Εκτίμηση ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο
10. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Νόμοι: Ν 2817/2000 Ν 3194/2003 Ν 3699/2008 Ν 3966/2011 Ν 4186/2013 Ν 4229/2014 Ν 4368/2016 Ν 4415/2016 Ν 4465/2017.
ΔΙΑΦΘΟΡΑ Δημήτρης Μάρδας Υφυπουργός Υπουργείο Εξωτερικών
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΚΤΡΟΦΗΣ
ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ IV Ν.4412/16
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη.
Παιδική πορνογραφία.
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ.
Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ – Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση.
Οι ποινές επιβάλλονται με αποφάσεις των:
ΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ
Ν.2861/2010.
Project Εργασία Α ΄ τετραμήνου Μέλη ομάδας:
ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS
Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Διαδικασία και Φορολόγηση
ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ 2009 Χρίστος Χρίστου Λειτουργός Εργασιακών.
Φορολογικη Ι τιμολόγιο πώλησης
Σύντομος οδηγός υποψηφίου περιφερειάρχη /περιφερειακού συμβούλου
Ψηφιακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
EΕΥΘΥΝΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. – Τι αλλάζει;
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Αδέσποτα ζώα συντροφιάς
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς 1.Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Το έργο αυτό, μπορεί να πραγματοποιείται και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων ή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού. Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς 1.Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Το έργο αυτό, μπορεί να πραγματοποιείται και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων ή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού.

Για τον παραπάνω σκοπό, κάθε Δήμος, ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι, ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση, για τη δημιουργία καταφυγίων. Καταφύγια αδέσποτων ζώων μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργούν και τα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης των ζώων συντροφιάς και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν.604/1977 (ΦΕΚ Α 163) και ΠΔ 463/1978 (ΦΕΚ Α 96).Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους, ασκείται από την αρμόδια Γενική Δ/ση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τους όρους και τις προβλέψεις του άρθρου 12 του ν.604/1977, με προσαύξηση των προβλεπομένων στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού διοικητικών προστίμων από έως ευρώ.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αληθινές και αντικατοπτρίζουν την αλήθεια σχετικά με την αντιμετώπιση των αδέσποτων στην Ελλάδα…..

Ναύπακτος: Πυροβόλησαν αδέσποτο σκύλο εξ' επαφής (Σκληρές εικόνες) Νέα κτηνωδία φέρνουν την δημοσιότητα οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα βρήκαν και έσωσαν πυροβολημένο αδέσποτο σκυλί εξ' επαφής στο στόμα και στο λαιμό. Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου γράφουν: " Το πλησίασε...το κοίταξε στα μάτια...το σημάδεψε στο στόμα..και του έριξε!! Το ζώο έχει μέρες που έχει πυροβοληθεί.. Υπέφερε για ήμερες.. Το φυσίγγι του τρύπησε όλο το δεξί άνω χείλος..του άνοιξε μια τεράστια τρύπα πιο πίσω και σφήνωσε την δεξιά ωμοπλάτη.. Στις φωτογραφίες πάνω στο άσπρο χαρτί θα δείτε τα σκάγια και το φυσίγγι Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος..κάνεις δεν μιλάει από την περιοχή..όλοι συνένοχοι στο έγκλημα!! Τον ονομάσαμε Τζόκερ!!Τυχερός μέσα στην ατυχία του..και πλέον μοιάζει και με τον Τζοκερ.. Έγινε συρραφή όλων των πληγών..καθώς και του ματιού του, το οποίο έχει χάσει...και στειρώθηκε..2 ώρες χειρουργείο ΟΛΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ NIKO ΠΛΟΥΜΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Ο Τζόκερ έχει σπασμένη ωμοπλάτη από το φυσίγγι... Θα τον κάνουμε καλά και θα του βρούμε το καλύτερο σπίτι!! Σε αντίδραση σε αυτόν που θέλησε να τον σκοτώσει!! Το γεγονός θα καταγγελθεί στην αστυνομία.. Γιατί τους φερόμαστε έτσι?Τι έχουν κάνει και τους προσφέρουμε τόσο πόνο? Όσοι γνωρίζετε γιατί δεν μιλάτε? Πως το αντέχετε? Τι μπορεί να σας έκανε ένα τέτοιο πλάσμα για του φερθείτε έτσι? Ο Τζόκερ φιλοξενείται..θα χρειαστούμε κονσέρβες γιατί δεν μπορεί να φάει ξηρή τροφή..όποιος θέλει να βοηθήσει ας μας γράψει.. Όπου και να γυρίσω η Ελλάδα με πληγώνει".

Νεκρά σκυλιά στον περιβάλλοντα χώρο, άλλα βαριά τραυματισμένα, ζώα παρατημένα που μαρτυρούν ότι δεν έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα τη στοιχειώδη φροντίδα και περιποίηση που τους αρμόζει. Εικόνες από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα που προκαλούν θλίψη και οργή.

Ας συγκρίνουμε το κείμενο του υπουργείου με την πραγματικότητα…..Τηρούνται όλα αυτά που αναφέρονται; Ο νόμος 4235/2014 έχει επικαιροποιήσει τις ποινές του νόμου 1197/1981 σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτή η μορφή κακοποίησης πλέον τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή από ευρώ έως ευρώ. Αυτό ορίζει το άρθρο 47 του νόμου 4235/2014 που τροποποίησε μεταξύ άλλων το άρθρο 1 (και το άρθρο 8) του νόμου 1197/1981 που αναφέρει: «Όστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα περί ων ο παρών νόμος ή εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών».

Άραγε για πόσο ακόμα οι εγκληματίες θα μένουν ατιμώρητοι;