Ανάπτυξη Εφαρμογής για τη Διερεύνηση Δυνατοτήτων Προσβασιμότητας στο Λειτουργικό Σύστημα Windows Mobile Πτυχιακή εργασία του Κωνσταντίνου Π. Τόλια Μυτιλήνη,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Advertisements

Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος.
 Βασικές έννοιες.    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ;
1 Ανάπτυξη νέων υπηρεσιών βιβλιοθήκης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης.
Κάντε κλικ για πλοήγηση. Ποτέ μην ανοίγετε που δε γνωρίζετε τον αποστολέα και ιδιαίτερα μην ανοίγετε τα συνημμένα αρχεία που υπάρχουν σε τέτοια.
O.T.S. FORUM Εφαρμογή Διαχείρισης Έργων Εισηγητής: Σιάμμενου Γιούλη.
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5 Η εξέλιξη του Διαδικτύου TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Ο υπολογιστής στην εκπαίδευση. Η αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος στο σχολείο, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υπολογιστών, δεν είναι εύκολη.
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου. Πρόγραμμα τάξης 8:15 - 9:00Το σχολείο ξεκινά, παίρνουμε παρουσίες 9: :00Ανάγνωση και έκθεση 10: :00Ορθογραφία.
Τσιανάκα Ε¹, Σταματιάδης Ε², Βενιζέλος Μ².
Πρόγραμμα Δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας στα Μαθηματικά μέσω της αυτενέργειας των μαθητών Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ερευνητικό Εργαστήριο για.
Το πλαίσιο Διαλειτουργικότητας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Κατανεμημένα Συστήματα
Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα
Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
Προδιαγραφές Ευχρηστίας Ιστοχώρων Γενικές Αρχές και Σημεία Ελέγχου
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Ενότητα 3.1 Το ∆ιαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών και εκπαιδευτικών πόρων, ως µέσο επικοινωνίας και ως «χώρος» δημοσίευσης έργων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
Το Marketing Β΄.
Η αστική ευθύνη κατά την ενάσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
HTML.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ο Παγκόσμιος Ιστός Φακίνος Αποστόλης 1.
Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα (Εργαστήριο) [ΤΤΕ]
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α4 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Ιστορική Εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ. Ε
Μάνος Σατόπουλος Συντάκτης λευκωμάτων και λάτρης των τεχνών
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Το κέντρο του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού – χρόνια πριν…
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 9
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Όνομα σχολείου Ημερομηνία
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
Καλώς ορίσατε στο Hour of Code™
Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ενότητα No 1 : Marketing/Προώθηση & Ηλεκτρονικό εμπόριο
Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
Διαβάστε τα πάντα για αυτό Ειδήσεις του Microsoft SharePoint
Εφαρμογές ιστού και δημιουργία ιστοσελίδων
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
Πειράματα Χημείας για τη Γ’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου.
Εκπαιδευτικές διαδικασίες με τη βοήθεια των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (MEdu, Phd) ΕΔΙΠ.
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Θ.Μ. Διδακτική όρος που καθιερώνεται από τον Κομένιο στα 1657 (Μεγάλη Διδακτική). Είναι ο επιστημονικός τομέας της Παιδαγωγικής που έχει.
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
МИФ ғылымына саяхат Интелектуалды шоу.
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ - ΡΑΜΠΕΣ
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
Εφαρμογές ιστού και δημιουργία ιστοσελίδων
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου (σελίδες 78-83) Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World.
7 Έτη Mira Hansson Για μένα Full Stack Developer Δήλωση αποστολής
Παράδειγμα στόχος Έμπνευση Ενέργειες/εργασίες Πόροι Σκέψεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανάπτυξη Εφαρμογής για τη Διερεύνηση Δυνατοτήτων Προσβασιμότητας στο Λειτουργικό Σύστημα Windows Mobile Πτυχιακή εργασία του Κωνσταντίνου Π. Τόλια Μυτιλήνη, Σεπτέμβριος 2010 Επιβλέπων: Τσεκούρας Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Συνεπιβλέποντες: 1) Καμμάς Σταύρος, Διδάσκων ΠΔ 407/80 Πανεπιστημίου Αιγαίου 2) Μπαντιμαρούδης Φιλήμων Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής

Κεντρική Έννοια:Προσβασιμότητα Ο βαθμός κατά τον οποίο ένα προϊόν, μία συσκευή, μία υπηρεσία ή ένα περιβάλλον είναι προσβάσιμο από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Προσβασιμότητα σημαίνει δυνατότητα χρήσης μιας υπηρεσίας από τον καθένα, ανεξαρτήτως ιδιαιτερότητας (αναπηρία, ηλικία) ή πλαισίου χρήσης (context of use).

Σε τι είναι χρήσιμη η Προσβασιμότητα; Σχεδιασμός Συστημάτων και Προϊόντων Λογισμικού 1 στα 4 συνολικά άτομα έχει εξασθενημένη όραση1 στα 4 άτομα υποφέρει από πόνους στο χέρι, στον καρπό και στο βραχίονα του χεριού 1 στα 5 άτομα έχει τουλάχιστον μία ελάχιστη απώλεια ακοής

Τα τελευταία χρόνια, η προσβασιμότητα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον τομέα των ΤΠΕ, ειδικά στο INTERNET Ο διεθνούς βεληνεκούς οργανισμός W3C μέσω προγραμμάτων του έχει υπαγορεύσει συγκεκριμένα πρότυπα (standars) για να επιτυγχάνεται αυτή. Web Content Accessibility Guidelines- WCAG Web Accessibility Initiative- WAI World Wide Web Consortium- W3C

Windows Mobile Το λειτουργικό σύστημα των Windows που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microsoft και είναι προσαρμοσμένο για να «τρέχει» σε συσκευές Smartphone και Mobile Devices

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile να υποστηρίξει και να ενσωματώσει προϋποθέσεις Προσβασιμότητας Η απάντηση είναι θετική: Με την κατάλληλη υποστήριξη προγραμματιστικής και σχεδιαστικής τεχνολογίας Την απαραίτητη προσαρμογή τους στο λογισμικό Windows Mobile και σε μικρότερη οθόνη

Εργαλεία υλοποίησης εφαρμογής: Αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Visual C# 3.0. Πλαίσιο ανάπτυξη εφαρμογών Microsoft.NET Framework 3.5. Πρόγραμμα (λογισμικό) ανάπτυξης εφαρμογών Microsoft Visual Studio 2008.

H εφαρμογή Παρουσιάζει πολιτιστικό πολυμεσικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένο σε μικρή οθόνη, με θέμα την «Αρχαία Ελληνική Τραγωδία». Κατασκευάστηκε για να «τρέχει» σε κινητές συσκευές τηλεφώνου που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile. Ενσωματώνει έναν ικανοποιητικό αριθμό προϋποθέσεων προσβασιμότητας.

Τρόποι με τους οποίους υποστηρίζει η εφαρμογή την προσβασιμότητα Με εύχρηστο και ευχάριστο περιβάλλον, σωστή αντίθεση χρωμάτων, σαφή κι εύκολη πλοήγηση, κοινή και λογική διάρθρωση περιεχομένου από φόρμα σε φόρμα, σχετική με τη χρήση τους ονομασία των αντικειμένων (objects), με την απουσία σπασμένων links (συνδέσμων). Με χρήση ετικετών (tags) σε όλα τα αντικείμενα της εφαρμογής ώστε να γίνεται συνοπτική επεξήγηση του περιεχομένου και της χρήσης τους.

Με εναλλακτικό τρόπο πλοήγησης (κεντρικό μενού και links/ συνδέσμους). Με την παροχή δυνατότητας αύξησης- μείωσης μεγέθους γραμματοσειράς. Με τη δυνατότητα ηχητικής αναπαραγωγής του κειμένου (για άτομα με προβλήματα όρασης, σε πρώτη φάση ενδεικτικά).

Ποιους στόχους μπορεί να εξυπηρετήσει η εφαρμογή και γενικά η ενσωμάτωση κανόνων προσβασιμότητας στις συσκευές Windows Mobile; Η κατά το δυνατόν ισότιμη παρουσίαση του περιεχομένου της εφαρμογής σε κοινούς χρήστες και σε ΑμεΑ. Η πειθάρχηση με τα διεθνή standards προσβασιμότητας όπως ορίζονται από τον οργανισμό Web Accessibility Initiative προσαρμοσμένες κατάλληλα σε μικρή οθόνη. Η σωστή χρησιμοποίηση κώδικα και των εργαλείων υλοποίησης που αφήνει περιθώρια για εύκολη βελτίωση- αναβάθμιση της εφαρμογής στο μέλλον (όπως και πρόκειται να γίνει). Η ευχάριστη τελικά εμπειρία πλοήγησης από μέρους του χρήστη! Η βέλτιστη αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν με τη χρήση των εργαλείων υλοποίησης μέσα σε ένα χρόνο, για το θετικότερο δυνατό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα ικανοποιεί ως ένα βαθμό το δημιουργό.