Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

HTML.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "HTML."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 HTML

2 Τι είναι η HTML? H HTML είναι το ακρωνύμιο των λέξεων HyperText Markup Language (γλώσσα μορφοποίηση υπερκειμένου) και είναι η βασική γλώσσα δόμηση σελίδων του World Wide Web (ή απλά ιστού: Web).

3 Tags Η γλώσσα χρησιμοποιεί ένα αριθμό από tags για την μορφοποίηση κειμένου, για την δημιουργία συνδέσμων (links) μετάβασης ανάμεσα στις ιστοσελίδες, για την εισαγωγή εικόνων, ήχου κ.α. Όταν ένας browser ανοίγει ένα αρχείο HTML τα στοιχεία (tags) μεταφράζονται σε κατάλληλα χαρακτηριστικά με αποτελέσματα στην εμφάνιση και στην λειτουργικότητα της συγκεκριμένης σελίδας.

4 Υπερκείμενο Τα αρχεία υπερκειμένων αποτελούν δίκτυα πληροφοριών ηλεκτρονικής μορφής, που στην πιο απλή μορφή είναι κείμενο. Οι παραπομπές είναι το συνδετικό στοιχείο που ορίζει αυτό το δίκτυο. Η λειτουργία των παραπομπών ελέγχεται από τον υπολογιστή.

5 Εκδόσεις HTML Το 1994 αναπτύσσεται το πρότυπο HTML 2.0
η έκδοση 3.0 δεν έγινε αποδεκτή από τις εταιρείες Microsoft και Netscape και αντι-καταστάθηκε το 1996 από την έκδοση 3.2 η έκδοση 4.0 παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1997 ασυμβατότητες

6 Γλώσσες προγραμματισμού στο Internet
Αρχικά, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape η γλώσσα JavaScript. Παράλληλα η εταιρεία Microsoft ανέπτυξε απ' την πλευρά της μια δική της έκδοση της γλώσσας JavaScript, την οποία ονόμασε Jscript, καθώς και μια έκδοση της γλώσσας Basic ειδικά για το διαδίκτυο την οποία ονόμασε VBScript. Οι ενδογενείς αδυναμίες της HTML, μιας κατεξοχήν γλώσσας μορφοποίησης υπερκειμένου, σύντομα οδήγησαν στην ανάπτυξη γλωσσών προγραμματισμού για το διαδίκτυο.

7 Δημιουργία αρχείων HTML
Η δημιουργία αρχείων HTML είναι πολύ απλή. Αρκεί να «τρέξουμε» έναν οποιοδήποτε διορθωτή κειμένου text, όπως το Notepad των Windows. Να γράψουμε τον κώδικα HTML που επιθυμούμε και να το αποθηκεύσουμε (σώσουμε) σε ένα αρχείο με κατάληξη .htm ή .html. Εναλλακτικά χρήση ειδικών εφαρμογών HTML editors

8 Παράδειγμα Κώδικας <html> <head> <title> Αυτός είναι ο τίτλος μου </title> </head> </html>

9 Αποτέλεσμα


Κατέβασμα ppt "HTML."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google