Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΑΞΗ Β’ Υπεύθυνες καθηγήτριες Κοντογιάννη Αμαλία Αυδίκου Ειρήνη

2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ..
ΟΜΑΔΑ Α’ Γιαννούχος Φώτιος Καραμπίνης Παναγιώτης Φώτιος Κατσιγιάννης Δημήτριος Μυτιληναίος Δημήτριος

3 ΟΜΑΔΑ Β’ Παπαντωνίου Λάμπρος Παππάς Ευάγγελος Σιόγκας Ευάγγελος
Τσούρης Αλέξανδρος

4 ΟΜΑΔΑ Γ’ Λαγού Ιωάννα Λιόλιου Σοφία Μπραχιλίκα Αίντα

5 ΟΜΑΔΑ Δ’ Τσιρογιάννη Χριστίνα Χήρα Μαρία Ντζούβαλη Χρυσάνθη

6 Μια βάση δεδομένων τη χρησιμοποιούμε για τη συλλογή, την αποθήκευση, την οργάνωση, την επεξεργασία και την εξαγωγή δεδομένων και πληροφοριών.

7

8 Το συγκεκριμένο θέμα επιλέχθηκε για τους εξής λόγους:
Δυνατότητα συμμετοχής του συνόλου των μαθητών του τμήματος στην υλοποίηση της συγκεκριμένης θεματικής δραστηριότητας, λόγω του μαθήματος «Σχεδιασμού Βάσεων Δεδομένων» που διδάσκεται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ. Η θεματική δραστηριότητα που επιλέχτηκε αποτελεί μια αντιπροσωπευτική εφαρμογή μεσαίας κλίμακας που θα συναντήσουμε στο μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον, δίνοντας έτσι μια πρώτη εικόνα των απαιτήσεων που θα κληθούμε να ανταπεξέλθουμε.

9 Η χρησιμότητα του προγράμματος
Χρησιμότητα του προγράμματος διαχείρισης της βιβλιοθήκης στο ίδιο το σχολείο, αφού θα εγκατασταθεί στον Η/Υ της βιβλιοθήκης η οποία έως τώρα λειτουργεί χειρόγραφα, βοηθώντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της.

10 Δημιουργία Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο περαιτέρω πληροφορίες καθώς και φωτογραφίες για τα βιβλία μας Σχεδιάσαμε τους πίνακες της βάσης δεδομένων καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους με βάση το σχεσιακό μοντέλο βάσεων δεδομένων. Δημιουργήσαμε στην Microsoft Access την εφαρμογή.

11

12 Μηχανογραφημένες Βάσεις
Οι μηχανογραφημένες βάσεις δεδομένων είναι πολύ ισχυρές και ευέλικτες. Μας επιτρέπουν να παρουσιάζουμε τα δεδομένα τους με διάφορους τρόπους, να τα ταξινομούμε, να τα φιλτράρουμε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κριτήρια να παίρνουμε ακριβώς τις πληροφορίες που επιθυμούμε σε πολύ λίγο χρόνο.

13 Microsoft access Η Microsoft Access είναι ένα από τα προγράμματα με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς μια βάση δεδομένων. Τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων στη Microsoft Access είναι: Πίνακες Φόρμες Ερωτήματα Εκθέσεις

14

15 Microsoft access Η Microsoft Access είναι ένα από τα προγράμματα με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς μια βάση δεδομένων. Τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων στη Microsoft Access είναι: Πίνακες Φόρμες Ερωτήματα Εκθέσεις

16 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

17 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

18 ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

19 ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


Κατέβασμα ppt "Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google