Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
Advertisements

Η ζωή των Κυκλαδιτών Πριν από χρόνια, ένας σπουδαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε στα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου που λέγονται Κυκλάδες.
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
Ρόλοι κατοίκων: ● Άντρες :γεωργοί, πολιτικοί αρχηγοί, θρησκευτικοί ηγέτες, στρατιώτες, σύζυγοι έπαιρναν μέρος σε όλες τις δημόσιες τελετές ● Γυναίκες:
1.1 Η οικογένεια- Η ελληνική οικογένεια
ΟΙ ΜΑΣΑΙ Κ.Δ..
ΒΑΤΥΛΗ.
Θρησκευτικός Τουρισμός
 Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και.
Η Έρημος του Σινά & οι Βεδουίνοι
Χρίστος Μιχαήλ Σταυριάνα Ραφαήλ Όλγα Χατζηγεωργίου Νικολέτα Κοντού
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Η ζωή στην έρημο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Ομάδα: Η Αγία Πεντάδα Τμήμα: Α’1 Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Σχολείο: Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
Πεδιάδες, βοσκοτόπια, έρημοι του πλανήτη
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ιωάννης ο Βαπτιστής: ο τελευταίος προφήτης και πρόδομος του Χριστού
ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΝΤΣΙΚΙΩΤΗΣ.
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
Η καθημερινή ζωή των Ρωμαίων
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Η ζωή στην έρημο.
Μινωικός πολιτισμός (καθημερινή ζωή, θρησκεία, γραφή)
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Στο προηγούμενο μάθημα αναφέραμε ότι με την άλωση της Πόλης πολλές οικογένειες Βυζαντινών έφυγαν για να μην γίνουν σκλάβοι.
Οι Τούρκοι πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη Κεφάλαιο 35 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Η ενδυμασία και η μόδα στο βυζάντιο Ιστορία Β΄ Γυμνασίου Κεφ.Ε΄.1.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
Συγκέντρωση υλικού- επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
1 ο Γυμνάσιο Ν.Μουδανιών Ήθη και έθιμα του τόπου μου ΜΑΘΗΤΕΣ Αργυριάδου Κατερίνα Βαρβάρη Άννα Ιβάνοβιτς Βέρα Λουκά Κατερίνα Μοσχοπούλου Ελένη Ντάντου Βασιλική.
Τάματα ονομάζουμε τις υποσχέσεις ή τις ευχές που κάνουμε στο Θεό. Μερικοί κάνουν τάματα για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάτι που τους έδωσε, ενώ άλλοι.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΛΑΠΩΝΕΣ Ραφαέλλα Παφίτη. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ Οι Λάπωνες ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία) συμπεριλαμβανομένης.
Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Τουαρεγκ Εφραιμία Αναστασίου.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΝΝΗ ΜΠΑΛΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ Το θέμα της ομάδας μας ήταν να ερευνήσουμε.
Η διαμόρφωση της Χριστιανικής Εικονογραφίας
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Παρασκευή Πυρπιρή A2 ΠΓΕΣΣ Κλασσική Μουσική
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Ερευνητική εργασία Ερευνητική ομάδα: Υπεύθυνη καθηγήτρια:
Κυκλαδίτες, Μινωίτες και Μυκηναίοι- σύγκριση της τέχνης τους
Η σχέση της ενδυμασίας με τη χειραφέτηση της γυναίκας
Μέγας Βασίλειος Πέρρα Μαρία Φεφέ Αικατερίνη Παπαδόπουλος Νίκος
Αλβανία.
ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ.
6o Δ Σ Πετρούπολης.
Είμαι η Χαρά, βοηθήστε μας να βρούμε τις απαντήσεις στο quiz της Ιστορίας! Πάτα στο κουμπί που είναι το χέρι μου!!! Είμαι ο Φόβος Είμαι η Αηδία Είμαι η.
Η καθημερινή μέρα μιας γυναίκας και ενός άντρα
Το μεγαλοπρεπές μνημείο
Παλαιοχριστιανικά και Πρωτοχριστιανικά Ψηφιδωτά
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
Κεφάλαιο 20 Η ζωή στην έρημο.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
25. Το Βυζάντιο φτάνει στο απόγειο της ακμής του
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Εν.2 κεφ.2 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά

Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας στον ατλαντικό μέχρι τη Χερσόνησο του Σινά και ανατολικά την Αραβική έρημο

Ο λαός δεν έχει εξαφανιστεί  Τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οι Βεδουίνοι έχουν λιγοστέψει πολύ, αλλά όσοι έχουν μείνει έχουν κρατήσει τον Νομαδικό τρόπο ζωής. Για να ζουν εκτρέφουν καμήλες και πρόβατα, από τα οποία παίρνουν γάλα και μαλλί. Εκτός από την κτηνοτροφία ασχολούνται και με την γεωργία. Καλλιεργούν σιτηρά και λαχανικά.

Η καθημερινή τους ζωή  Για να ζουν εκτρέφουν καμήλες και πρόβατα, από τα οποία παίρνουν γάλα και μαλλί. Εκτός από την κτηνοτροφία ασχολούνται και με την γεωργία. Καλλιεργούν σιτηρά και λαχανικά.

Τα σπίτια τους  Οι βεδουίνοι ζουν κυρίως σε μικρές σκηνές με όλη τους την οικογένεια.Είναι φτιαγμένα από φοινικόκλαδα. Οι βεδουίνοι ζουν κυρίως σε μικρές σκηνές με όλη τους την οικογένεια.Είναι φτιαγμένα από φοινικόκλαδα.

Η θρησκεία που πιστεύουν  Οι Βεδουίνοι είναι Μουσουλμάνοι αλλά πολλές φορές στις διακινήσεις τους συναναστρέφονται και με χριστιανούς. Λέγετε ότι ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός έστειλε στρατιώτες για να φυλάξουν την Μονή των Βεδουίνων από εχθρούς.

Τι συνηθίζουνε να κάνουν

Ήθη και έθιμα Οι βεδουίνοι κάνουν πολλές εκδηλώσεις και μερικές από αυτές είναι: Εορτάζουν τον Προφήτη Μωυσή στην Αγία Κορυφή, τιμούν τον Προφήτη Ααρών, τη Θεοτόκο, τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Αικατερίνη Διατηρούν πολλά Χριστιανικά έθιμα στις εκδηλώσεις των τοπικών εορτών τους, στους γάμους ή τις κηδείες. Γνωστό είναι το έθιμό τους που λέγεται « ζουβάρα » σχετικό με την εκπλήρωση τάματος προς κάποιο Άγιο π.χ. την Αγία Αικατερίνη, τον Άγιο Γεώργιο ή τους Αγίους «Αρμπάιν» δηλαδή τους Αγίους Τεσσαράκοντα Συναίτιές Μάρτυρες στο ομώνυμο « Ουαντί Αρμπάιν ». Με καμηλοδρομίες ακόμα εορτάζουν τον Σεπτέμβριο τον Προφήτη Μωυσή και το Δεκέμβριο τη γέννηση του Χριστού. Συνηθίζουν να μετέχουν σε όλες τις εορτές της Μονής ανταλλάσσοντας επισκέψεις και ευχές, όπως εξ άλλου και οι Πατέρες της Μονής που τους επισκέπτονται αντιστοίχως στις δικές τους εορτές αλλά και σε όλες τις χαρές και τις λύπες. Οι γάμοι τους διαρκούν τρεις μέρες

Ενδυμασία Φοράνε χαλαρά, βαμβακερά ολόσωμα ρούχα σε ανοιχτά χρώματα Στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους φοράνε μαντίλια για να προστατεύονται από τον ήλιο Στα πόδια τους φοράνε σανδάλια

Οι εντυπώσεις μου Η εντυπώσεις μου με αυτά που διάβασα είναι ότι αυτός ο λαός έχει μια τελείως διαφορετική κουλτούρα. Όμως υπάρχουν και πολλά όμοια μ΄εμας. Επίσης χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα για το κέρδος τους αλλά και για την καθημερινότητα τους. Νομίζω ότι είναι άδικο οι γυναίκες να είναι στο σπίτι και να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες.

Πηγές  E%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99 E%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99   