ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
Advertisements

KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
Νέος Ιός της Γρίπης Α(Η1Ν1)
Στόχοι της εκπαίδευσης:
ΕπιχειρησιακΟ Σχεδιο (Business Plan)
Ο ρόλος του ΝΕΛ σε περιπτώσεις κρίσεων
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
ANDI Technical Diving. •Το 1989 η ANDI International λειτουργεί ήδη ένα χρόνο ως : «Διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός» «Διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός»
Κατηγορίες κινδύνων Μικροβιολογικοί, Χημικοί, Φυσικοί
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ Εισαγωγή Στόχος είναι να παρουσιαστεί η βασική διαδικασία της χορήγησης πρώτων βοηθειών στα άγρια πουλιά.
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Διαδικασία ανάπτυξης Προσδιορισμός απαιτήσεων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ψηφιακού υλικού Ενότητα «Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών συλλογών»
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Παναγιώτα Σουρτζή Καθηγήτρια Νοσηλευτικής της Υγιεινής της Εργασίας
Σχεδιασμός διαδικασιών
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιδίωξη: βελτίωση ποιότητας με συνεχή βελτίωση των διεργασιών με βάση τις οποίες παράγονται τα προϊόντα Παράγοντες: ελεγχόμενες μεταβλητές.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Νοσηλευτική Τεκμηρίωση και Καταγραφή Ορισμός Πληροφορίες που πρέπει να καταγράφονται κατά τη νοσηλευτική τεκμηρίωση Οδηγίες που πρέπει να τηρούνται Μέθοδοι.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Τμήμα Α2 Έτος Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
οι ευκαιρίες για υγιεινή των χεριών είναι οι εξής
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. Εθνική Υπηρεσία Αιμοδοσίας Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Κέντρα Αίματος (Κέντρα Αιμοδοσίας): καλύπτουν ανάγκες σε περιφερειακό επίπεδο.
ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
‘Ελεγχος των λοιμώξεων κατά την αναισθησιολογική πρακτική
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Θ. Ε. Κ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
Copyright© 2007 (Ν. 2121/93), Αριστέα Βελεγράκη.
Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.9: Δρομολόγηση
1.1 Οργάνωση Επιχείρησης Σκοπός μιας επιχείρησης είναι η ανάλυση της βασικής οργάνωσης μιας τυπικής ιδιωτικής επιχείρησης. Επιμέλεια Χασάπης Γιώργος.
Εντερική –Παρεντερική σίτιση μια διαδρομή πολλών ετών…
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ

Παρεντερικά Διαλύματα (ΠΔ): Στείρα φαρμακευτικά σκευάσματα, απαλλαγμένα πυρετογόνων, με ένα ή περισσότερα δραστικά συστατικά, ώστε να μπορούν να χορηγηθούν στους ασθενείς για τους οποίους προορίζονται χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης μικροβιακής λοίμωξης ή εμβολής.

Η μέθοδος παρασκευής εξασφαλίζει: στειρότητα δραστικού συστατικού σταθερότητα δραστικού συστατικού πλήρη απουσία πυρετογόνων και άλλων μικροβίων Στόχος: άσηπτη διαδικασία παρασκευής ΠΔ

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ O χώρος όπου πραγματοποιείται η επεξεργασία διαφόρων ουσιών του ιδίου ή διαφορετικού όγκου, έτσι ώστε να παρασκευαστούν τελικά σκευάσματα εντερικής – παρεντερικής διατροφής. Η οργάνωση και διαχείριση αυτής της διαδικασίας προϋποθέτει την εφαρμογή ορισμένων κανόνων που εξυπηρετούν αυτό που ονομάζουμε ποιότητα και ασφάλεια υπηρεσιών άσηπτης τεχνικής. H «άσηπτη τεχνική» αποτελεί βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία κάθε κέντρου μείξης εντερικών και παρεντερικών διαλυμάτων, σε ότι αφορά την οργάνωση και τη διαχείριση του.

ΑΣΗΠΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Η άσηπτη τεχνική περιγράφει τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση της στείρας κατάστασης. Το καλό πλύσιμο των χεριών με αντιβακτηριακό σαπούνι και τα κατάλληλα ενδύματα είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα στην διαδικασία. Η άσηπτη επεξεργασία πρέπει να διεκπεραιώνεται και να επιβλέπεται από το κατάλληλο προσωπικό. Το προσωπικό πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση όλων των σχετικών πρωτοκόλλων λειτουργίας, πριν αρχίσει την εργασία του στη μονάδα. Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από τα πρωτόκολλα λειτουργίας. Όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στην άσηπτη επεξεργασία πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο για τις πιθανές συνέπειες οποιασδήποτε παρέκκλισης από τις εγκεκριμένες διαδικασίες Πρέπει να αποφεύγεται το άγγιγμα οποιονδήποτε στείρων τμημάτων των διαφόρων εφοδίων (σύριγγες και βελόνες) που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των διαλυμάτων.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  Ζωτική περιοχή: ικανή να παρεμποδίζει την είσοδο μικροβιακών μολυσματικών παραγόντων  Ελεγχόμενη περιοχή: ικανή να προστατεύει τη ζωτική περιοχή  Προθάλαμος: απολύμανση προσωπικού και εφοδίων  Σύστημα φραγμάτων: διαχωρισμός των παραπάνω περιοχών  Σύστημα ροής καθαρού-HEPA φιλτραρισμένου αέρα: καθαρισμός ζωτικής περιοχής προς τα έξω  Οργάνωση της ροής της κυκλοφορίας προσωπικού και εφοδίων: ελαχιστοποίηση της μεταφοράς των μολυσματικών παραγόντων στο εσωτερικό της μονάδας

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (συνέχεια):ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Οι χώροι πρέπει να βρίσκονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου, όταν εξετάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία της παραγωγής, να παρουσιάζουν τον ελάχιστο κίνδυνο πρόκλησης μόλυνσης υλικών ή τελικών διαλυμάτων. Οι χώροι θα πρέπει να καθαρίζονται και αν χρειαστεί να απολυμαίνονται σύμφωνα με τις λεπτομερείς γραπτές διαδικασίες. Ο φωτισμός, η θερμοκρασία, η υγρασία και ο εξαερισμός πρέπει να είναι κατάλληλα έτσι ώστε να μην επηρεάζουν αρνητικά, άμεσα ή έμμεσα, είτε τα φαρμακευτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και αποθήκευσης, είτε την ακριβή λειτουργία του εξοπλισμού. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στους χώρους της παραγωγής, της αποθήκευσης και των περιοχών ποιοτικού ελέγχου σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (συνέχεια) : ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΔΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Σκούφος (κάλυψη ολοκλήρου του τριχωτού της κεφαλής) Μάσκα (κάλυψη μύτης και στόματος) Καλύμματα υποδημάτων Ρόμπα (μιας χρήσεως με μακριά μανίκια φτιαγμένη από υλικό που δεν διαπερνάται εύκολα) Γάντια (ελαστικά, μη πουδραρισμένα, καλής ποιότητας, χειρουργικά γάντια) ειδική ενδυμασία και εκπαίδευση του προσωπικού για ελαχιστοποίηση της εισόδου μολυσματικών οργανισμών στη ζωτική περιοχή:

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ:  Γραπτές καθιερωμένες διαδικασίες  Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό  Έλεγχος χώρου, προσωπικού και επαλήθευση των διαδικασιών παρασκευής  Ατομικός έλεγχος  Σωστή αποθήκευση και μεταφορά