Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Καθηγήτρια: Κα. Σπυροπούλου Ελένη Μαθήτρια: Βαγιανού Κατερίνα
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
Παιδιά σκλάβοι: τα «αναλώσιμα» του κόσμου; Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σήμερα υπάρχουν στον κόσμο 27 εκατομμύρια σκλάβοι, διπλάσιοι από όσοι υπολογίζεται.
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Spiderman.
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Του Ιάσων Θεοδώρου Ο Ρώσος Γιούρι Ρούσκι είναι ένας συγγραφέας βιβλίων. Του αρέσει να γράφει για πολέμους. Όλα τα βιβλία του είναι υπέροχα. Μία μέρα.
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
Μια εργασία από τα παιδιά της Α’2 Φεβρουάριος 2014
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Οι ρόλος σχετίζονται με το είδος της συμπεριφοράς που υπαγορεύονται από κάποιες θέσεις και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχουν ρίζες: Από τα μηνύματα.
Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία που ίσως βάλει λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή σας… Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
ΕΛΕΝ ΚΕΛΕΡ Η Έλεν Άνταμς Κέλλερ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Η Κέλερ δεν γεννήθηκε τυφλή και κουφή- αυτό έγινε μετά τους 19.
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,
Από την Παρασκευή Σιδερά
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ Το καπλάνι της βιτρίνας
Το παραμύθι μας Γ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ2.
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Γεννήθηκε στις, 12 Ιουνίου του 1969 στην Φρανκφούρτη - Φεβρουάριος ή Μάρτιος 1945 Μπέργκεν - Μπέλζεν. Ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Ανταρκτική: Η παγωμένη ήπειρος
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Η ζωή των δουλοπάροικων
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ Εμμανουέλα Καράλη Ε’1
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 10
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ

Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν ένα μικρό και ανέμελο κοριτσάκι με εβραϊκή καταγωγή που ζούσε σε μια πόλη της Γερμανίας, την Φρανκφούρτη. Κάποιες φορές αισθανόταν φόβο, γιατί τη χώρα της την κυβερνούσε ο Αδόλφος Χίτλερ. Η οικογένειά της ζούσε άνετα λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός η ζωή τους άρχισε να δυσκολεύει. Ο Χίτλερ έκανε νόμους κατά των Εβραίων με αποτέλεσμα τα παιδιά στα σχολεία να είναι απομονωμένα, οικογένειες Εβραίων να χάνουν τα σπίτια, τις δουλειές και τα χρήματά τους ενώ πολλοί φυλακίζονταν. Οι γονείς της Άννας αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ολλανδία για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες.

Ο πατέρας της δούλευε και συνέχισαν τη ζωή τους ώσπου ο Χίτλερ αποφάσισε να καταδιώξει τους Εβραίους που ζούσαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Άννα με την οικογένεια της προκειμένου να σωθούν από τους Γερμανούς μετακόμισαν σε μια σοφίτα πάνω από το γραφείο του πατέρα της. Η Μίεπ, η βοηθός του πατέρα της τους πήγαινε τρόφιμα και έπρεπε να κάνουν απόλυτη ησυχία προκειμένου κανείς να μην καταλάβει ότι ζούσαν εκεί.

Περνούσαν οι μήνες και μετακόμισε στη σοφίτα μια ακόμα οικογένεια με τον γιο τους, τον Πήτερ. Στην αρχή η Άννα δεν τον συμπαθούσε καθόλου. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός συμπάθησαν ο ένας τον άλλο και έγιναν φίλοι. Παρέα κοίταγαν από το παράθυρο της σοφίτας ελπίζοντας να αλλάξει η ζωή τους. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς. Κάποιος ανακάλυψε πως στη σοφίτα ζούσαν Εβραίοι και τους κατέδωσε στους Γερμανούς. Μια νύχτα Γερμανοί μπήκαν στη σοφίτα την κατέστρεψαν και τους αιχμαλώτισαν.

Όταν η Μίεπ ανέβηκε να τους πάει τρόφιμα βρήκε τα πάντα κατεστραμμένα και τις σελίδες του ημερολογίου της Άννας σκορπισμένες στο πάτωμα. Τις μάζεψε ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τις επιστρέψει στην οικογένεια. Όμως ο μόνος που έζησε ήταν ο πατέρας της Άννας. Η γυναίκα του και οι δύο τους κόρες δεν κατάφεραν να επιζήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους είχαν μεταφέρει. Η Μίεπ παρέδωσε τις σελίδες του ημερολογίου της Άννας στον πατέρα της. Ήταν το μόνο που του είχε απομείνει από την αγαπημένη του κόρη.

Σήμερα Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι ένα από τα πιο διαβασμένα βιβλία στον κόσμο. Έχουν πουληθεί περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες. Το σπίτι που κρυβόταν η Άννα και η οικογένειά της στο Άμστερνταμ έγινε μουσείο το 1960 και εκεί βρίσκεται και το πρωτότυπο ημερολόγιο.

Η Τζότζεφιν Πουλ είναι πετυχημένη συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους. Ζει στο Σόμερσετ της Αγγλίας. Η Άντζελα Μπάρετ σπούδασε στο Royal College of Art και ειδικεύτηκε στην εικονογράφηση. Ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο. Ζει στο Λονδίνο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για την απόδοση και εικονογράφηση βιβλίων όπως η Ιωάννα της Λωραίνης, τα οποία αναγνωρίστηκαν ευρέως ως κλασικά στο είδος τους.

Εργασία της Μελίνας Γιώτη Ε΄2 Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!