> > Ερευνητική εργασία Β λυκείου. Κανελλοπούλου Αλεξία Πατσούρα Εύη Σινάνος Νίκος Σίνανος Παναγιώτης Σχολικό έτος 2013-14 Σχολικό έτος 2013-14 Γενικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαρία Λαζαρίδου. Δωρεάν λογισμικό που βασίζεται στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει: επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση και φόρμες και το οποίο.
Advertisements

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ – ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Σμαράγδα Φαρίδου, Θεολόγος Φίλιππος Βοϊδομάτης, Γεωλόγος.
TAΞH Ε’. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ : ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΝΘΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΝΤΑΣ ΑΕΙΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Έρευνα για την καταγραφή.
ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΠΑ Κώστας Συργιάννης Θωμάς Νιαβής Τμήμα Συντονισμού & Ελέγχου ΕΦΕΠΑΕ.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής Κεφ. 39 Ουρδας Ιωάννης 2013.
Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό & Εκπαιδευτικό Λογισμικό Διδακτική της Πληροφορικής Γιώργος Σούλτης 2009.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΟΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Α.Ε.Μ. :10028 ΧΟΥΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Μ. :10037 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ' ΕΞΑΜΗΜΟ.
Πώς μπορεί ένας νέος Δερματολόγος να είναι Αποτελεσματικός και Ανταγωνιστικός, με το λιγότερο δυνατό κόστος? Νικόλαος Γ. Αποστολάκης.
Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβαση Ο Αρριανός - με πρότυπο τον Ξενοφώντα – σε 7 βιβλία εξιστόρησε την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχή (336 π.Χ)
ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κανονικά πολύγωνα. Κανονικά πολύγωνα στη φύση, τέχνη, ανθρώπινες κατασκευές, Μαθηματικά …
Οδηγιεσ για τη χρηση του Edmodo
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Διδακτική αξιοποίηση Ψηφιακού Υλικού στη Θρησκευτική Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Κωνσταντινίδης Ίβο – Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
Ενότητα 3.1 Το ∆ιαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών και εκπαιδευτικών πόρων, ως µέσο επικοινωνίας και ως «χώρος» δημοσίευσης έργων.
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ
Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Γέρικο Νομού Έβρου Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική ομάδα: Αλεξάνδρα- Ιωάννα Βερέττα & Νετζμεττήν Πίσκα.
«Μινωικός πολιτισμός»: μία πρόταση διδασκαλίας για την
Πετράκη Ειρήνη Σολωμός Αλέξανδρος Σπύρου Μαριαλένα Τάξη: Β’2
Δημιουργία και επεξεργασία ερωτηματολογίου με τις google forms
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΙΚΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ιουδαϊσμός Εργασία των μαθητριών: Φωτιάδου Αναστασία
Ρομαντισμός.
Ιεραπόστολοι και Κανίβαλοι
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)
Ισθμός της Κορίνθου Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
Η Ομάδα Yellow.Warriors.RacingTeam
Ινδιάνοι.
ΛαϊκέΣ παραδόσειΣ ήθη και έθιμα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Web 2 Τεχνολογίες και η χρήση τους στη μαθησιακή διαδικασία
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας
Ετοιμάστηκε για: Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Ορισμός της έννοιας αλγόριθμος, πρόγραμμα Σχεδιασμός απλών αλγορίθμων
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ 1.
Σχεδιασμός και Υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σχ. Έτους Ιωάννα Δεκατρή Υπεύθυνη Π.Θ. Γ΄ Δ.Δ.Ε. Αθήνας.
(το πείραμα και τα συμπεράσματα)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ???
Βασικές αρχές διδακτικής αξιοποίησης
Λογισμικά Παρουσίασης
«Το κάπνισμα στην καθημερινή ζωή των μαθητών
ΑΑ042-ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Χατζηνικολάου Αικατερίνη1, Χατζόπουλος Στυλιανός2 1.Φοιτήτρια Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης 2.Φοιτητής.
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ουζουνάκης Πέτρος1, Φραντζανά Αικατερίνη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ Πανεπιστημιακό.
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Δραστηριότητα 2 Αφορά στον κλάδο ΠΕ60
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
ΑΙΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ηλιάδης Χρήστος1, Καρυώτη Αικατερίνη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ, Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Θεσσαλονίκης 2. Απόφοιτος.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πλατή Παναγιώτα1, Βακαλοπούλου Βασιλική2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας,
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
ΑΑ041-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ: ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χατζηνικολάου Αικατερίνη1Χατζόπουλος Στυλιανός2Μπανιώτη Δέσποινα1 1.Φοιτήτρια.
2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής
Ἑλλήνων Οἶνος Project Α1 59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

> > Ερευνητική εργασία Β λυκείου

Κανελλοπούλου Αλεξία Πατσούρα Εύη Σινάνος Νίκος Σίνανος Παναγιώτης Σχολικό έτος Σχολικό έτος Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας

Ερευνητικό ερώτημα Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την ενασχόληση των νέων με τον παραδοσιακό χορό; Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την ενασχόληση των νέων με τον παραδοσιακό χορό;

Πως εργαστήκαμε… Αρχικά δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο ώστε να διερευνηθούν οι απόψεις των μαθητών γύρω από τη σχέση των Μαθηματικών με το χορό και της ενασχόλησης με τους παραδοσιακούς χορούς. Το ερωτηματολόγιο ήταν ηλεκτρονικό, κατασκευάστηκε με τη βοήθεια των google docs στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου και απαντήθηκε τη χρονική περίοδο από 5/12/13 έως 6/12/13. Αρχικά δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο ώστε να διερευνηθούν οι απόψεις των μαθητών γύρω από τη σχέση των Μαθηματικών με το χορό και της ενασχόλησης με τους παραδοσιακούς χορούς. Το ερωτηματολόγιο ήταν ηλεκτρονικό, κατασκευάστηκε με τη βοήθεια των google docs στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου και απαντήθηκε τη χρονική περίοδο από 5/12/13 έως 6/12/13.

Το δείγμα της έρευνας ήταν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας για το σχολικό έτος που συμμετείχαν σε χορευτικά τμήματα συλλόγων της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου Σχετικά με το ποιος παρακίνησε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον χορό οι περισσότεροι μαθητές (35%) απάντησαν ότι από μόνοι τους ήθελαν να μάθουν χορό, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό (24%) απάντησαν ότι παρακινήθηκαν από την οικογένεια τους. Σχετικά με το ποιος παρακίνησε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον χορό οι περισσότεροι μαθητές (35%) απάντησαν ότι από μόνοι τους ήθελαν να μάθουν χορό, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό (24%) απάντησαν ότι παρακινήθηκαν από την οικογένεια τους.

Το 13% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι στην επιθυμία του να μάθει παραδοσιακούς χορούς έπαιξαν ρόλο οι παραστάσεις που διοργανώνονταν από τους τοπικούς συλλόγους και οι φίλοι και οι συμμαθητές παρακίνησαν το 16% των μαθητών να ασχοληθούν με το χορό ενώ μόνο το 2% επηρεάστηκε από τα μεγαλύτερα αδέλφια ή συγγενείς.

Συμπεράσματα Επομένως, βλέπουμε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εγγραφή σε ένα χορευτικό όμιλο εκμάθησης παραδοσιακού χορού είναι πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι καθώς ακόμα και στον ίδιο παράγοντα διακρίνονται κάποιοι υπερπαράγοντες. Έτσι, ενώ συνήθως οι γονείς είναι εκείνοι που παρακινούν το παιδί τους να ασχοληθεί με το χορό, προκειμένου να μπορούν να χορέψουν σε μια κοινωνική εκδήλωση στην οικογένεια υπάρχουν μεγαλύτερα αδέλφια που ασχολούνται ήδη, τότε αναφέρονται περιστατικά ζήλειας από τα μικρότερα παιδιά και έτσι δίνεται το έναυσμα για την ενασχόληση με τον παραδοσιακό χορό Επομένως, βλέπουμε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εγγραφή σε ένα χορευτικό όμιλο εκμάθησης παραδοσιακού χορού είναι πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι καθώς ακόμα και στον ίδιο παράγοντα διακρίνονται κάποιοι υπερπαράγοντες. Έτσι, ενώ συνήθως οι γονείς είναι εκείνοι που παρακινούν το παιδί τους να ασχοληθεί με το χορό, προκειμένου να μπορούν να χορέψουν σε μια κοινωνική εκδήλωση στην οικογένεια υπάρχουν μεγαλύτερα αδέλφια που ασχολούνται ήδη, τότε αναφέρονται περιστατικά ζήλειας από τα μικρότερα παιδιά και έτσι δίνεται το έναυσμα για την ενασχόληση με τον παραδοσιακό χορό

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ξαδέλφια. Ταυτόχρονα, η ομάδα συνομηλίκων διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Επειδή κάποιοι συμμαθητές ή φίλοι πηγαίνουν χορευτικό αποτελούν πόλο έλξης και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Οι εξωσχολικές συναντήσεις με φίλους αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τα παιδιά προκειμένου να πάνε χορευτικό.

Τέλος, τα γεγονός ότι ο χορευτικός όμιλος βρίσκεται στον τόπο κατοικίας των παιδιών-νέων και η πλούσια δραστηριότητα του (παραστάσεις κτλ.) είναι παράγοντες που επηρεάζουν σε ένα βαθμό την απόφαση των παιδιών να εγγραφούν στο χορευτικό όμιλο.

ΤΕΛΟΣ