Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ 9-ΕΠΙΛΕΓΩ & ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ 2
Αναγνωρίστε στη ζωή του Προφήτη Ηλία χαρακτηριστικά της προφητικής ζωής που γνωρίσατε στο μάθημα. Αναγνωρίστε στην εικόνα στοιχεία από τη ζωή του. Στην Ελλάδα η μνήμη του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) τιμάται παντού, σε πόλεις & χωριά. Στις κορφές των βουνών και σε απόμακρες περιοχές συναντάμε εκκλησάκια του Αϊ-Λια. Βρείτε στοιχεία για τη γιορτή του.

3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 9…
Ο προφήτης Ηλίας έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό ταξίδευε ακούραστα κηρύττοντας κατά της ειδωλολατρίας και του θρησκευτικού συγκρητισμού. Προφήτευε άσχημα γεγονότα (ξηρασία) & ο κόσμος τον καταδίωκε. Έζησε σε μια σπηλιά στην έρημο, όπου τον φρόντιζε ο Θεός. Άλλοτε έδινε παρηγοριά στους ανθρώπους και άλλοτε τούς έλεγχε για τις αμαρτίες τους. Καταδιώχθηκε από τη βασίλισσα Ιεζάβελ και ήρθε σε επαφή με τον Κύριο. Στην εικόνα φαίνεται ο προφήτης Ηλίας να ζει σε μια σπηλιά κατατρεγμένος και εξαθλιωμένος. Βρίσκεται στο όρος Χωρήβ, όπου η φύση προσπαθεί να τον τρομάξει, αλλά εκείνος είναι προστατευόμενος του Θεού.

4 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 2…
Τι γίνεται στην Ηλεία…Στον Προφήτη Ηλία στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας είναι αφιερωμένοι η ομώνυμος Μονή Αμαλιάδος και οι ναοί των ενοριών Αγίου Ηλία Πύργου, Αγίου Ηλία Αμαλιάδος, Κέντρου, Μάχου, Αγίας Άννας Ωλένης κ.α. Την ίδια ημέρα άγουν την κεντρική πανήγυρή της οι ενορίες Ματαράγκα και Καρυάς (εξωκκλήσιο). Επίσης τον πανηγυρίζει ο οικισμός Καλυβακίων στην περιοχή του Φράγματος Πηνειού (ενορία Ξενιών). Τι γίνεται στην Μηλιά... Πριν το ΄50 κάθε χρόνο του προφήτη Ηλία , οι κάτοικοι επισκέπτονταν την τοποθεσία ανάβαν κεριά στο βράχο του κούκου , θυσίαζαν αρνιά και γινόταν το κουρμπάνι. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση κάθε χρόνο εμφανιζόταν ένα ελάφι ανήμερα του προφήτη Ηλία . Στους βράχους του λόφου την ίδια μέρα αν έβαζες το αυτί σου άκουγες τραγούδια από έναν άλλο κόσμο.

5 ΠΗΓΕΣ http://mhlia.blogspot.gr/2011/07/20.html
Google Images

6 Ευχαριστώ πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google