Μαθαίνοντας τα ανθρώπινα και Ευρωπαϊκά δικαιώματα Εργασία που υλοποιήθηκε από την Ε-Στ τάξη του 3-θέσιου Ράλλειου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πόλεμος και ειρήνη.
Advertisements

Στην ταινία «Άρωμα Γυναίκας» υπάρχει μια αξέχαστη σκηνή...
BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα 30 είναι τα άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουν εκδοθεί ειδικά για τους νέους.
ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2016.
Ώσμωση και οι νεφροί Π. Δημητρίου Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Με βάση τον Νόμο 4186 ( ΦΕΚ 193/ ), το ΠΔ 68/2014 ( ΦΕΚ 110/ ), τη Νομοθετική Ρύθμιση της και τη.
Tαυτότητα, αυτοεκτίμηση Όλα τα ανθρώπινα όντα, που είναι αρκετά ώριμα, για να αποκτήσουν έστω και μια υποτυπώδη εικόνα του εαυτού τους, έχουν ανάγκη να.
Μουσουλμάνοι Μαρία Αμπατζή Στ’2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
Σύμπραξη AGNovel Εκπαίδευση Δασκάλων - Ενότητα 3 : AGnovel - Το μυθιστόρημα - Ιστορία και Χαρακτήρες AGnovel Προηγμένα Διαδραστικά Εικονογραφημένα Μυθιστορήματα.
Citizen Kane (1941)Modern Times (1936)Glengarry Glen Ross (1992)Rogue Trader (1992)The Merchant of Venice (2004)The Godfather (1972, 1974, 1990)The U.S.
«Κι εγώ στην ηλικία σου αποφάσισα ότι θέλω να γίνω Οικονομολόγος……!» Τσιτσιρίδη Ε. Ελπίδα Γενική Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης.
1 Παιδική Λογοτεχνία Κωτόπουλος H. Τριαντάφυλλος Π.Τ.Ν. – Π.Δ.Μ.
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος ( ΠΕ 02) Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα.
Μπούρχα Ιωάννα, Νικολάου Σπύρος, Φειδάκης Λεωνίδας ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Λαμπρινή Παπατσίμπα.
22 ο Σχολείο Καλαμάτας Στ΄1 Άννα Μπαλίκου Σταυρίνα Ξυπολίτου.
Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Γεώργιος Βουγιουκλής Τεχνικός Διευθυντής ELiDOC.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Ανατολική Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
Επιμορφωτική ημερίδα: Η καινοτομία στη διδασκαλία των Φιλολογικών
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Η μεταβαση των μαθητων απο την οπτικη τησ β/θμιασ εκπαιδευσησ : Δυσκολιεσ – προβληματα- καθοριστικεσ παραμετροι Σ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ.
Αναπ. Καθηγητής Γιώργος Πλειός
Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία ΙΙ
Η εποχή των άκρων. Ο σύντομος 20ος αιώνας ( )
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Χριστίνα Γεωργιάδη Δανάη Χατζηαποστόλου
Επιμέλεια : Ιωαννίδου Νικολέτα
Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Α4’ Π.Μ.Γ.Λ.Π.
Αντιπολεμικά Τραγούδια
Ενάντια στον πόλεμο με ζωγραφική , ποίηση & τραγούδια
5.Μέρη του ναού Κυρίως ναός-Νάρθηκας-Αύλειος χώρος
(ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ,ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Α’,ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Β’)
Ορισμένο Ολοκλήρωμα Τι εκφράζει το ορισμένο ολοκλήρωμα;
Δομημένος Προγραμματισμός
Η χιονονιφάδα και το τρίγωνο του Pascal
Μάθημα 1ο: Ο υπολογιστής και οι εφαρμογές του
Μαλτα Αρέθα Ναταλία Β1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κων/να Μαλάμου
Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό στις φωτογραφίες;
Επισυνάπτονται τα 25 ΠΔΣΒ των αντίστοιχων Δήμων των 4 ΠΕ
Β. Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Λοϊζίδου Προϊσταμένη Τομέα Επιμόρφωσης
Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής
Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
23o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Α. Π. Θ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την τιμή
Γιατί τα πλοία επιπλέουν; Από τον Νεύτωνα στον Αρχιμήδη
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ως ρευστά θεωρούμε τα σώματα εκείνα, τα οποία δεν έχουν δικό τους σχήμα, αλλά παίρνουν το σχήμα του δοχείου που τα περιέχει, τέτοια είναι τα υγρά.
Πίνακας σταθερών των εμπειρικών τύπων Hazen-Williams και Manning για διάφορα υλικά κατασκευής των αγωγών.
Ενώ ο Λύσανδρος βρίσκεται στη Ρόδο, οι Αθηναίοι, με ορμητήριο τη Σάμο, λεηλατούν τις ιωνικές πόλεις που ανήκαν στον Κύρο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΨΗ
Προαγωγή της ισότητας της κοινότητας LGBTI στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Προαγωγή της ισότητας της κοινότητας LGBTI στην Ευρωπαϊκή Ένωση
4ο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής»
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
1. Ο χριστιανικός ναός Εισαγωγή.
John McMurry, ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2016,
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα A4 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.
Η βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (αποθετήριο) «Ιφιγένεια»
Από τα παράλληλα κείμενα στα αναγνωστικά δίκτυα
Στατιστική Επαγωγή Ένα τεράστιο μέρος της έρευνας διενεργείται μέσω της ανάλυσης δειγμάτων προκειμένου να εξάγουμε συμπεράσματα για τον πληθυσμό. Αυτό.
Κεφάλαιο 2 Ξένιος Αντωνιάδης 6/12/2019.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαθαίνοντας τα ανθρώπινα και Ευρωπαϊκά δικαιώματα Εργασία που υλοποιήθηκε από την Ε-Στ τάξη του 3-θέσιου Ράλλειου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Εκπαιδευτικός: Μιξαφέντη Χριστίνα

Στόχοι Να κατανοήσουν τη σημασία της έννοιας δικαίωμα και να είναι σε θέση να διακρίνουν βασικές πανανθρώπινες ανάγκες. Να μάθουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται από οικουμενικές διακηρύξεις και διεθνείς συμβάσεις και ότι υπάρχει ειδική διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού. Εξάσκηση των μαθητών στην αναζήτηση πληροφοριών μέσα από τους επίσημους δικτυακούς τόπους της Ε.Ε. Ενημέρωση για φορείς που παρέχουν βοήθεια σε περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών. Συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για κοινή νομοθεσία στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. Προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας. Να δημιουργήσουν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Αφόρμηση Τα μαθήματα της Κοινωνικής πολιτικής αγωγής: 1.Ενότητα Α, Κεφάλαιο 6: «Είμαστε πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου» 2.Ενότητα Β, «ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας

Στάδια εργασίας Πλοήγηση στην ιστοσελίδα: Παρακολούθηση και σχολιασμός/συζήτηση στην τάξη των 30 οικουμενικών δικαιωμάτων, μέσα από τα ολιγόλεπτα βιντεάκια που συναντούμε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Στη συνέχεια εξερευνήσαμε και μάθαμε πληροφορίες για την Ευρώπη ( corner/explore_el.html) και για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ευρώπη ( 18/wrc_index_en.jsp?main=true&initLang=EL) corner/explore_el.htmlhttp://ec.europa.eu/0- 18/wrc_index_en.jsp?main=true&initLang=EL Γράψαμε και κάποιες ιδέες μας για τα δικαιώματα μας

Έπειτα μελετήσαμε την ενότητα 9: «Τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης;», του ηλεκτρονικού βιβλίου: «Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα» του Pascal Fontaine ( pdf) pdf και κουβεντιάσαμε για την αναγκαιότητα για κοινή νομοθεσία στις χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Επειδή αναρωτηθήκαμε το τι μπορούμε να κάνουμε αν τα δικαιώματά μας καταπατώνται, πλοηγηθήκαμε και ενημερωθήκαμε για το συνήγορο του παιδιού. Είδαμε ένα μικρό βίντεο που δημιούργησε ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(FRA) με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών στις διαδικασίες της δικαιοσύνης. ( einai-dikaioma-soy-na-enimeronesai) einai-dikaioma-soy-na-enimeronesai

Και αφού διαβάσαμε και ανακαλύψαμε πολλές νέες γνώσεις το ρίξαμε στο παιχνίδι, κάνοντας και εξάσκηση στις γνώσεις μας. ( game/balloon-game_el.htm, 18/pool-quiz/pool-quiz_el.htm) game/balloon-game_el.htmhttp://ec.europa.eu/0- 18/pool-quiz/pool-quiz_el.htm

Επόμενη δραστηριότητα, να δημιουργήσουμε comics με λεζάντες που να μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χωριστήκαμε σε ομάδες και ιδού τα αποτελέσματα.

Τέλος, οργανώνουμε μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου κάθε μαθητής/τρια συμμετέχει με μία ή δύο φωτογραφίες, που έχει τραβήξει ο/η ίδιος/α και καλούμε το υπόλοιπο σχολείο να την επισκεφτεί. Μερικές από τις φωτογραφίες τις βλέπετε παρακάτω (Η έκθεση φωτογραφίας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη) Επίσης πλαισιώνουμε την έκθεση με μουσική που οι μαθητές/τριες επιλέγουν και η οποία σχετίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα( John Lennon – Imagine, Pharrell Williams – Freedom, κ.α.).

Τέλος