Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

2 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ 1)Trafficking
β)Ποιές μορφές έχει? γ)Ποιός είναι ο παγκόσμιος νόμος κατά του trafficking? NOT FOR SALE 2)Ιστορίες trafficking FREEDOM 3)Άλλες μορφές σύγχρονης δουλείας – Κληρονομική δουλεία. ΑΝΩΝΥΜΟΙ 4)Ιστορική αναδρομή της δουλείας.

3 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΕΛΗ: Κων/νος Αγγελάκης-Ελευθερία Βεργανελάκη Αλεξάνδρα Δωρή-Εμμανουήλ Στ. Βουβάκης Στυλιανός Αποστολάκης Η εμπορία ανθρώπων, το trafficking, όπως είναι ο διεθνής όρος που έχει επικρατήσει, αποτελεί ένα περίπλοκο σύστημα των παραβατικών ενεργειών και συμπεριφορών. Σε τουλάχιστον ανέρχονται τα θύματα της καταναγκαστικής εργασίας παγκοσμίως (συμπεριλαμβάνοντας και το trafficking και την πώληση παιδιών), αποφέροντας στους εκμεταλλευτές τους δολάρια το χρόνο. Το 56% των θυμάτων είναι γυναίκες και νεαρά κορίτσια και το 40% παιδιά κάτω των 18 ετών. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν σήμερα γυναίκες - θύματα του trafficking, από τις οποίες οι είναι δηλωμένες που εξωθούνται στην πορνεία...

4

5

6

7 ΟΜΑΔΑ: NOT FOR SALE  ΜΕΛΗ:   Ευαγγελία-Ραφαηλία Αλεξανδρή- ΔήμητραΑλεφάντη Ελένη Αλίεβα-Μπέττυ Αρτζουχαλτζή Γεωργία Γιακουμάκη-Κατερίνα Γκέκα Είμαστε η ομάδα “Not For Sale” του ΓΕΛ Σούδας και μέσα στα πλαίσια του project, «Trafficking-Σωματεμπορία», θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την εργασία μας: «Ιστορίες του Trafficking» Οι ιστορίες μας αποτελούνται από αληθινά περιστατικά εκμετάλλευσης και κακοποίησης γυναικών και νεαρών κοριτσιών. Επιλέξαμε αυτό το θέμα μιας και το φαινόμενο της σωματεμπορίας έχει αυξηθεί έντονα στις μέρες μας και επειδή μας κίνησε το ενδιαφέρον.

8 Ένα οξύμωρο σχήμα: Γυναίκες διακινούν γυναίκες
Σύμφωνα με την Έκθεση, η πιο συνηθισμένη μορφή εμπορίας ανθρώπων (79%) είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι κυρίως γυναίκες και μικρά κορίτσια. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στις χώρες που παρείχαν πληροφορίες για το φύλο των εμπόρων (30%) η πλειοψηφία τους είναι γυναίκες.

9

10

11 Μορφές Σύγχρονης Δουλείας Δουλεία από χρέη Παιδιά-σκλάβοι
ΟΜΑΔΑ: FREEDOM  ΜΕΛΗ   Κάλλια Αγοραστάκη-Μάριος Αράπη Ανταίος Βασιλιάδης-Μανώλης Βουβάκης Κ. Γιώργος Δρουβαλάκης Μορφές Δουλείας  Μορφές Σύγχρονης Δουλείας Δουλεία από χρέη Παιδιά-σκλάβοι Υποχρεωτικός γάμος Καταναγκαστική εργασία Κληρονομική δουλεία Τράφικινγκ

12 Ακτή Ελεφαντοστού: Παιδιά σκλάβοι στις φυτείες κακάο

13 Παιδιά-Σκλάβοι: Η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία και τη Ρουμανία, άλλες χώρες των Βαλκανίων, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και την Αφρική. Τα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα ως τουρίστες ή παράνομοι μετανάστες κυρίως από την Αλβανία, τη Ρουμανία, άλλες βαλκανικές χώρες και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για να μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους υπό την απειλή της απέλασης ή της βίας από τα κυκλώματα που εξαναγκάζουν τα θύματά τους στην πορνεία ή την παράνομη εργασία. Επισημαίνεται επίσης τα παιδιά αυτά που εξωθούνται στη βιομηχανία του σεξ, κακοποιούνται ψυχολογικά, σωματικά και σεξουαλικά ενώ σε μεγάλο ποσοστό πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

14 Φτωχά παιδιά στην Ινδία, που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπής διαβίωση και δουλεύουν από πολύ μικρή ηλικία, γίνονται δούλοι, για να μην πεθάνουν από την πείνα.

15

16 Ανώνυμοι: Νεφέλη Αυγέρου-Αγνή Αρβανιτάκη Ειρήνη Αθανασούδη-Μιχάλη Δρακάκη Όλγα Αναστασάκη.
Έχουμε αναλάβει να παρουσιάσουμε την ιστορική αναδρομή του ευρέως γνωστού human trafficking, που παρατηρείται έντονα στο πέρασμα των χρόνων ενώ ακόμη και σήμερα έχουμε έντονη αύξηση του δουλεμπορίου

17 Ένας βασικός λόγος για την εστίαση πολλών ξένων ιστορικών στην αρχαιοελληνική δουλεία είναι ότι αυτή νομιμοποιούσε τις ακρότητες στο δουλεμπόριο της αποικιοκρατίας, δηλαδή κατά την εφαρμογή της δουλείας από το λαό στον οποίο οι ίδιοι ανήκαν.

18 Δούλοι στην Αμερική. Συχνό φαινόμενο εκείνης της εποχής ήταν η εκμετάλλευση των{μαύρων}, των έγχρωμων.  

19 THE END


Κατέβασμα ppt "TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google