Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

22 ο Σχολείο Καλαμάτας Στ΄1 Άννα Μπαλίκου Σταυρίνα Ξυπολίτου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "22 ο Σχολείο Καλαμάτας Στ΄1 Άννα Μπαλίκου Σταυρίνα Ξυπολίτου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 22 ο Σχολείο Καλαμάτας Στ΄1 Άννα Μπαλίκου Σταυρίνα Ξυπολίτου

2  Η παρακάτω ιστορία μιλάει για δύο παιδιά την Alice και τον John. Η Alice ήταν η δημοφιλέστερη κοπέλα του σχολείου ενώ αντίθετα ο John,δεν είχε καθόλου φίλους. Λοιπόν, ας δούμε την ιστορία μας.

3  Μια φορά… κάπου λίγο μακριά… στο Λονδίνο, ήταν δύο παιδιά. Η Alice και ο John. H Alice ήταν μια όμορφη 13χρονη που την συμπαθούσε όλο το σχολείο. Ήταν με λίγα λόγια διάσημη. Είχε κάτι υπέροχα κατάξανθα μαλλιά που την έκαναν ακόμα πιο όμορφη. Παρ΄όλα αυτά δεν ήταν ούτε κακομαθημένη ούτε κορόιδευε άλλα παιδιά.

4  Ο John ήταν όμορφος, αλλά όχι και πολύ όμορφος. Το χαρακτηριστικό για το οποίο τον ξεχώριζαν ήταν τα σιδεράκια του. Με την Alice ήταν πολύ καλοί φίλοι μέχρι που άρχισε να την ζηλεύει όταν αυτή έγινε δημοφιλής. Από τότε την θεωρεί θανάσιμη εχθρό του.

5  Όπως σας είπαμε τα δύο παιδιά έμεναν στο Λονδίνο. Όλα άλλαξαν όταν η Alice χρειάστηκε να πάει στην Αυστραλία επειδή πέθανε η γιαγιά της. Τελικά για οικονομικούς λόγους εγκαταστάθηκαν εκεί μόνιμα.

6  Ο John στην αρχή χάρηκε αλλά η μοίρα ήθελε να παίξει άλλο παιχνίδι … Ο πατέρας του, που ήταν από την Αυστραλία, έπρεπε να πάει εκεί για δουλειές. Ο John δεν είχε άλλη επιλογή και έτσι αναγκάστηκε να πάει μαζί του.

7 Η καινούργια αρχή Η Alice και ο John κατά τύχη πήγαν στο ίδιο σχολείο. Όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Την Alice σε αντίθεση με το παλιό της σχολείο την θεωρούσαν παράξενη και την κορόιδευαν για την προφορά της. Αντίθετα τον John που είχε ζήσει μερικά χρόνια στην Αυστραλία τον είχαν ως πρότυπο.

8 Στο σχολείο Μερικοί εξυπνάκηδες, έτσι όπως ήθελαν να τους αποκαλούν, μαζί με τον John άρχισαν να ενοχλούν την Alice. Της έπαιρναν τη τσάντα και την άδειαζαν στο πάτωμα, την έφτυναν, την έβριζαν και την ντρόπιαζαν μπροστά στους άλλους συμμαθητές τους.

9  Μια μέρα καθώς η Alice περπατούσε στο διάδρομο του σχολείου της, είδε μια ανακοίνωση για κάποια εκδήλωση μουσικής. Σκέφτηκε πως ήταν καλή ιδέα να λάβει μέρος αφού έτσι κι αλλιώς η φωνή της ήταν το δυνατό της σημείο.

10 Στην εκδήλωση Η ώρα πλησιάζει ώσπου να ανέβει στην σκηνή η Alice και να αποδείξει το ταλέντο της. Φορούσε ένα γαλάζιο φόρεμα που ταίριαζε με τα μαλλιά της και την έκαναν ακόμα πιο γλυκιά. Όταν ανέβηκε στη σκηνή κι άρχισε να τραγουδάει η φωνή της μάγεψε τους πάντες. Οι εξυπνάκηδες όμως σκέφτηκαν να την εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό τραγουδιού που γινόταν σε λίγες μέρες.

11  Ο John που παλιότερα ένιωθε ζήλεια γι΄αυτή και θεωρούσε πως αυτή θα ήταν η εκδίκησή του, τώρα άλλαξε γνώμη. Σκέφτηκε πως δεν ήταν σωστό και πως αυτό δεν αξίζει σε κανέναν.

12 Την επόμενη μέρα οι εξυπνάκηδες μίλησαν στην Alice για το σχέδιό τους και την απείλησαν πως αν δεν το κάνει θα την σπάσουν στο ξύλο. Και συνεχίστηκε ο παρακάτω διάλογος : -Λοιπόν άκου τι θα κάνουμε, είπαν, εσύ θα τραγουδάς πίσω από τη σκηνή… Και τότε ακούστηκε η φωνή του John να λέει : -Εγώ είμαι έξω. Αυτοί δεν του έδωσαν σημασία και συνέχισαν : -και θα βάλουμε την Julia να ανοιγοκλείνει το στόμα της στη σκηνή.

13  Εκείνη την ημέρα όταν πήγε σπίτι του έπρεπε να σκεφτεί ένα σχέδιο γιατί ο διαγωνισμός ήταν την επόμενη μέρα. Έτσι αποφάσισε ένα σχέδιο που δεν θα το αποκαλύψουμε ακόμα.

14  Η μέρα αυτή έφτασε. Η Alice έπρεπε να κάνει ότι της είχαν πει αλλά σίγουρα από μέσα της ένιωθε ακριβώς το αντίθετο. Ήρθε η σειρά τους και η Julia ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να ’’τραγουδάει’’. Τότε ο John που δεν το άντεχε άλλο έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

15  Πήρε την κάμερά του, την σύνδεσε με την μια γιγαντοοθόνη, ενώ στην άλλη έδειχνε τη Julia. Μετά πήγε στο μέρος που τραγούδαγε η Alice, της ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε κάνει και άρχισε να την βιντεοσκοπεί. Αμέσως η γιγαντοοθόνη έδειξε αυτή που πραγματικά τραγούδαγε.

16

17  Αυτή ήταν λοιπόν η ιστορία μας ελπίζουμε να σας άρεσε. Αυτή η ιστορία έδειξε πως οι ρόλοι μπορούν να αλλάξουν αλλά και πως όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά δεν πάβουμε να είμαστε ίσοι..!

18  Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για το οποίο άμα μας συμβεί πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε είτε στους γονείς μας,στους καθηγητές μας αλλά και στη γραμμή παιδικής βοήθειας.

19  Ο θύτης συνήθως έχει περάσει το στάδιο του σχολικού εκφοβισμού και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να βρεθούν και οι άλλοι στη θέση που αυτός είχε βρεθεί κάποτε.

20  Το θύμα συνήθως είναι αδύναμο και σίγουρα έχει κάτι καλύτερο από τον θύτη.

21  Ο θεατής είναι αυτός που παρακολουθεί την ενόχληση αλλά δεν το λέει κα δεν δίνει σημασία.

22  Τίτλος τραγουδιού: The Fray-How to save a life


Κατέβασμα ppt "22 ο Σχολείο Καλαμάτας Στ΄1 Άννα Μπαλίκου Σταυρίνα Ξυπολίτου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google