ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
Νέος Ιός της Γρίπης Α(Η1Ν1)
Στόχοι της εκπαίδευσης:
Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Α/Η1Ν1Ν Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Α΄ Δημοτικού 3ο ΔΣ Σίνδου Θωμάς Μπαγέρας
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής Safety & Health Supervisor.
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
11 Διδάσκοντες Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Δ.Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Μεταλλευτικής.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
4. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Κλείσιμο 10 Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 1.1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Προφυλάξεις και προστασία
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τροφή και τρόφιμα.
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΑΡΙΑ Α ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υγεία είναι η κατάσταση απόλυτης φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής.
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΤ 1. Η ΑΣΚΗΣΗ ΒΟΗΘΑΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.
οι ευκαιρίες για υγιεινή των χεριών είναι οι εξής
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΟΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.
ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!
HACCP και Πρόληψη Κινδύνων στην Μαζική Εστίαση.
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ Δημήτρης Τσιργής.
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Ατυχήματα στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Νέα Γρίπη Α(Η1Ν1)v και Εκπαιδευτικό Σύστημα
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας. ( καταστατικό ΠΟΥ 1946).ασθένειαςαναπηρίας  Υγιεινή: λέγεται η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη των ασθενειών, τη διαφύλαξη και την προαγωγή της υγείας του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Είναι πιο συμφέρον να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

ΥΓΙΕΙΝΗ  Ατομική  Πληθυσμιακή

Ατομική Υγιεινή  Κανόνες και μέσα προφύλαξης ατόμου από ασθένειες

Να έχει θεωρημένο βιβλιάριο υγείας Να αναφέρει στον προϊστάμενο τυχόν ασθένεια του Όταν αισθανθεί αδιαθεσία δεν έρχεται σε επαφή με τρόφιμα Κανόνες σε σχέση με την υγεία του

Τακτικό πλύσιμο χεριών Κοντά και καθαρά νύχια Κάλυψη ανοιχτών πληγών με χρωματιστό επίδεσμο Όχι κοσμήματα κατά την εργασία Όχι αρώματα Κανόνες σε σχέση με την ατομική του καθαριότητα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΛΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ  Πριν αναλάβει εργασία  Μετά το διάλειμμα, το φαγητό, το κάπνισμα  Μετά τη χρήση τουαλέτας  Κάθε φορά που αγγίζει σκουπίδια  Κάθε φορά που χειρίζεται ωμά τρόφιμα  Μετά από φτέρνισμα ή βήξιμο  Μετά την επαφή με σωματικές κοιλότητες, δέρμα, μαλλιά κ.λ.π  Κάθε φορά που αγγίζει οτιδήποτε έχει «περάσει από πολλά χέρια» π.χ χρήματα,μενού αλατιέρες

Καθαρή ποδιά Σκούφος Γάντια Μάσκα όπου απαιτείται Μέσα

Χρησιμοποιούμε γάντια Για να αποφύγουμε τη μεταφορά μικροβιολογικών κινδύνων από τα χέρια στα τρόφιμα και στα σκεύη Για να μειώσουμε την αντίστροφη μεταφορά από τα τρόφιμα στον χειριστή Για προστασία του χειριστή από χημικούς κινδύνους π.χ απορρυπαντικά ΧΡΗΣΗ ΓΑΝΤΙΩΝ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ  κάθε 30 λεπτά  Όταν λερωθούν  Όταν σχιστούν  Όταν αλλάξει το είδος εργασίας  Όταν αλλάξει το είδος τροφίμου που χειριζόμαστε

Προς αποφυγή!!! Δεν τρώμε- πίνουμε- βήχουμε- φταρνιζόμαστε – καπνίζουμε πάνω από τρόφιμα

Προς αποφυγή!!! Δεν πιάνουμε το στόμα,τη μύτη,τα αυτιά, το λαιμό και τα μαλλιά κατά την εργασία

Προς αποφυγή!!! Δεν δοκιμάζουμε το φαγητό με το δάχτυλο και δε σκουπίζουμε τα χέρια μας στη στολή εργασίας

Προς αποφυγή!!! Δεν αφήνουμε τον ιδρώτα μας να στάζει στο φαγητό

Πληθυσμιακή υγιεινή 1. Δημόσια: π.χ. συλλογή απορριμάτων, υδροδότηση με καθαρό νερό, αποχετευτικό σύστημα κλπ. 2. Κοινωνική 3. Ψυχική 4. Ευγονική 5. Ομαδική και κλειστοπληθυσμιακή

Αντιμετώπιση υγειονομικών προβλημάτων  Πρόληψη  Έλεγχος: υγειονομικοί φορείς

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας ασφάλεια πρόληψη ατυχημάτων  Ορισμός: ασφάλεια ή πρόληψη ατυχημάτων είναι ο τρόπος συμπεριφοράς και οι ενέργειες που μας προφυλάσσουν από τους κινδύνους στην εργασία μας

ΑΙΤΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Απερίσκεπτη εργασία Ψυχολογικός παράγοντας Ριψοκίνδυνες ενέργειες 1) Ανθρώπινος Παράγοντας

Απερίσκεπτη εργασία  88% των ατυχημάτων  3% σε σοβαρό τραυματισμό Απερίσκεπτες ενέργειες:  Αφηρημάδα  Αμέλεια  Άγνοια κινδύνου  Υπερβολική τόλμη

Ψυχολογικός Παράγοντας  Υπόκειται στη ψυχολογία του εκάστοτε εργαζομένου

Ριψοκίνδυνες ενέργειες  Ενέργειες προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, χώρος, απόσταση με συνέπεια  παραβίαση των κανόνων ασφαλείας

2) Εξοπλισμός εργασίας Ακατάλληλα σχεδιασμένος Ακατάλληλα εγκατεστημένος Κακοσυντηρημένος

 Έλλειψη τάξης και καθαριότητας 1. Όχι εγκαταλειμμένα εργαλεία στο δάπεδο 2. Συλλογή και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων και απορριμμάτων 3. Ελεύθεροι διάδρομοι διέλευσης 4. Δάπεδα καθαρά από χυμένα υγρά 5. Προσοχή στις σκάλες 3) Οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας

4) Ο εργονομικός σχεδιασμός

Τέλος!!!