Πλαστική χειρουργική ουλών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Να σας επιτρέψουν να δαγκώνετε και να μασάτε φυσιολογικά Να σας αφήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ξανά, όπως με τα φυσικά σας δόντια Να.
Δρ Παναγιώτης Β. Τσακλής Αναπληρωτής Καθηγητής Εμβιομηχανικής &
Το στόμα μας Το στόμα είναι μια καλοσχεδιασμένη "μηχανή" με πολλά διαφορετικά τμήματα που λειτουργούν όλα μαζί για να μας κρατούν ζωντανούς, υγιείς και.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1ης ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΛΑΞΗ
Aκμή και εφηβεία.
Καθηγητής Dr. Dr. Ε. Βαϊρακτάρης
Ερευνητική Ομάδα Εργασίας ΘΕΜΑ: Καρκίνος του μαστού
Περιτοναϊκη προςπέλαση (α)
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 3.
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Μαθήματα Παθοφυσιολογίας
ΔΙΑΤΑΤΙΚΗ ΟΣΤΕΟΓΕΝΕΣΗ
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Πιεστικά έλκη - Κατακλίσεις
Βιταμίνες & Οφέλη.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
Δυσπλασία της άρθρωσης του ισχίου
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΤΟΣ.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ Κ.Μπουγουλιάς.
ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Dr. Dr.
Ε. ΒΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ – Καθηγητής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών ΣΥΡΡΑΦΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Dr. Dr. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γ. ΒΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ.
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
Τραύμα Λύση συνέχειας του δέρματος ή και των υποκείμενων ιστών. Επούλωση : Βιολογικό φαινόμενο, με τοπικές και γενικές διεργασίες, που συμβάλλουν στη σύνθεση.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ Δρ. Ιωάννης Γεωργίου.
ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ Ο ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.
ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ (ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ) ΔΕΡΜΑΤΟΣ  Καταστρέφεται η επιφανειακή στοιβάδα δέρματος  Μείωση ρυτίδων  Αφαιρούνται ανωμαλίες (ακμή) 
Χειρουργική άκρων. ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ  Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο  ενοχλεί πολλές γυναίκες  έχουν δυσκολίες στο να διαλέξουν το.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
Επανάληψη. ΤΟΜΕΙΣ  Αισθητική Πλαστική Χειρουργική  Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική  Χειρουργική Εγκαυμάτων  Χειρουργική Άκρας Χειρός.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού.
 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ  Τα ΑΗΑ, που στις μέρες μας είναι στο προσκήνιο και συναντώνται σε πολλές συνθέσεις επώνυμων και μη καλλυντικών προϊόντων, είναι οξέα που.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (ΜΑ0241) 4η παράδοση
ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. ΡΥΤΙΔΕΣ  Γήρανση: συνοδεύεται από χαλάρωση, λέπτυνση και ξήρανση του δέρματος  Το λίπος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Διάστρεμμα Στέφανος Πατεράκης - Φυσικοθεραπευτής ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ.
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
ΧΡΗΣΗ ΜΕΡΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΣΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ.
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
«μεταμοσχευση TΡΙΧΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ»
Μάθημα 1ο ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ
· ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ · Χορηγήστε τα αντιθυρεοειδικά φάρμακα και τα σκευάσματα ιωδίου σύμφωνα με τις οδηγίες και παρακολουθήστε τις δράσεις τους.
Χειρουργική αποκατάσταση ιατρογενούς εκτροπίου κάτω βλεφάρου, με χρήση αυτόλογου ελεύθερου δερματικού μοσχεύματος Ρεμπάπης Ιωάννης Οφθαλμολογική Κλινική.
Μετεγχειρητική Νοσηλευτική Φροντίδα Άμεση Μετεγχειρητική Φροντίδα Η μετεγχειρητική εκτίμηση του ασθενούς από την «κεφαλή μέχρι τα πόδια» περιλαμβάνει.
Η Υγεία των Ματιών Ενημέρωση και Πρόληψη
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.
Βιολογία A λυκείου – Π. Ελένη
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΙΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΝΗΜΗΣ
ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πλαστική χειρουργική ουλών

Ουλές  Αντίδραση του οργανισμού σε ένα τραύμα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας νέος ιστός.  Οι ουλές είναι μόνιμες  Δεν είναι δυνατή η εξαφάνιση τους  Μπορεί να μην είναι ορατές

ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ  Αντικατάσταση των κατεστραμμένων ιστών  Η επούλωση είναι η ίδια σε όλους τους Ιστούς  Σχηματίζεται ουλή  Συνδετικό Ιστό (κολλαγόνο)  4 στάδια

Ουλές  Κληρονομικότητα  Η ηλικία και το φύλο  Ορμονικές και μεταβολικές διαταραχές  Περιοχή του σώματος  Υπέρμετρη τάση κατά τη ραφή των χειλιών  Παρουσία ξένου σώματος  Επιμολύνσεις – Φλεγμονές

Παθολογικές Ουλές  Αισθητικό πρόβλημα,  κνησμό,  πόνο,  καυσαλγία,  λειτουργικές ανωμαλίες  ψυχολογικές επιβάρυνσης

Είδη  Η υπερτροφικές ουλές  Χηλοειδές  Οι ατροφικές ουλές  Ρικνωτικές ουλές  Μετεγκαυματική ουλή μετά από μόσχευμα

Υπερτροφικές ουλές  Ερυθρότητα, σκληρία, υπέγερση  Δεν ξεπερνά τα όρια του αρχικού τραύματος  Εμφανίζεται μέσα στον πρώτο μήνα

Χηλοειδές  Ερυθρότητα, σκληρία, υπέγερση  Ξεπερνά τα όρια του αρχικού τραύματος  Εμφανίζεται μετά τον πρώτο μήνα

Διαφορές Υπερτροφικές ουλές  Βελτιώνονται μετά από μερικούς μήνες  Δεν υπάρχει προδιάθεση  Μεμονωμένες θεραπείες Χηλοειδές  Συνεχίζει να αναπτύσσεται και δεν υποχωρεί  Υπάρχει προδιάθεση  Συνδυασμός Θεραπειών

Ατροφικές ουλές  Κάτω από το επίπεδο του περιβάλλοντος ιστού του δέρματος  Ανεπαρκής αριθμός ινών συνδετικού ιστού  Η ουλή ανοίγει  Ραγάδες, Ουλές στη ακμή,

Ρικνωτικές ουλές  Συνήθως στην περιοχή μιας κλείδωσης  Ασκούν υπερβολική τάση στο γειτονικό υγιές δέρμα  Μπορεί να επηρεάζει γειτονικούς μύες και τένοντες  Περιορίζει την φυσιολογική τους κίνηση καθώς και την λειτουργικότητά τους

Μετεγκαυματική ουλή

Θεραπεία  Πρόληψη  Μηχανικά Μέσα  Φαρμακευτική Θεραπεία  Ακτινοθεραπεία  Διάφορες άλλες θεραπείες  Χειρουργική Θεραπεία

Πρόληψη  Αποφυγή επεμβάσεων σε άτομα με προδιάθεση (σκούρο χρώμα)  Προσεχτική διαχείριση ιστών  Φυσιοθεραπεία  Αλοιφές και κρέμες  Πίεση

Πίεση Εφαρμογή πίεσης (20-30mm Hg) (Για μερικούς μήνες) Πιεστικοί επιδέσμοι Jobst Massage

Μεμβράνες σιλικόνης  Εύκολη χρήση  20 ώρες την ημέρα για μερικούς μήνες  Χωρίς επιπλοκές  Η δράση τους είναι αποδεδειγμένη

Κρέμες - Αλοιφές  Αρκετές Διαθέσιμες  Με ή χωρίς κορτιζόνη  Μπορεί να βοηθήσουν στην ωρίμανση  Η δράση τους δεν είναι αποδεδειγμένη

Φαρμακευτική Θεραπεία Έγχυση κορτιζόνης  First line treatment  3-4 Εβδομάδες  Ατροφία, τηλεαγγειεκτασίες, πόνος 5-Fluorouracil (5-FU), Interferon a-2b, Imiquimod

Άλλες Θεραπείες  Ακτινοθεραπεία  Κρυοθεραπεία (50-74%)  Laser (Carbon dioxide, argon laser,  Nd:YAG laser, Pulse dye)- (50-70 %)

Χειρουργική Θεραπεία  Αφαίρεση και συρραφή  Επιμήκυνση  Δερματικά μοσχεύματα  Κρημνοί  Διατατήρες Ιστών

Επιμήκυνση

Διατατήρες ιστών  Η χρήση διατατήρων ιστών -γνωστοί από την αποκατάσταση μαστού  είναι μια σχετικά καινούρια χειρουργική θεραπεία  είναι είδος ασκού από περίβλημα σιλικόνης που τοποθετείτε χειρουργικά κάτω από υγείες δέρμα στην περιοχή της ουλής  πληρούται με φυσιολογικό ορό διαμέσου μιας βαλβίδας  Η πλήρωση του διατατήρα αρχίζει μία ή δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του και διαρκεί μερικές εβδομάδες  ανάλογα με το μέγεθος της ουλής και το επιπλέων δέρμα το οποίο χρειαζόμαστε.

Διατατήρες ιστών

Υπερτροφικές Ουλές  Περιμένουμε για ένα χρόνο  Πίεση  Σιλικόνη  Κορτιζόνη  Αφαίρεση  Κρέμες

Χηλοειδές  Δύσκολη αντιμετώπιση  Συνδυασμός Θεραπειών  Πίεση, Σιλικόνη,Κορτιζόνη,Αφαίρεση  Ακτινοθεραπεία  50% Επιτυχία 

Ρικνωτικές ουλές  Αφαίρεση  Διατατήρες Ιστών  Επιμήκυνση

Ατροφικές Ουλές (Ραγάδες)  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ  Κρέμες, Mεσοθεραπέια,Laser, Ραδιοσυχνότητες, peeling  40-50% υπάρχει καλυτέρευση  Ενυδάτωση για πρόληψη ?????

Ουλές από ακμή  τις ατροφικές  τις υπερτροφικές  χηλοειδή

Θεραπέια  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  Χειρουργική Αφαίρεση  Peeling  Υαλουρονικό Οξύ  Laser  Roller