Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >.

2 ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Επιμελής κυστεοσκόπηση με οπτική 70 ο μοιρών. Επιμελής κυστεοσκόπηση με οπτική 70 ο μοιρών. Κατά την διουρηθρική εκτομή είναι προτιμότερο η ουροδόχος κύστη να είναι μισογεμάτη. Κατά την διουρηθρική εκτομή είναι προτιμότερο η ουροδόχος κύστη να είναι μισογεμάτη. Όταν αφαιρείται όλος ο όγκος και στη βάση φαίνονται μη διηθημένες μυϊκές ίνες ή λίπος πρέπει να σημειώνεται από το χειρουργό. Μπορεί να αποφύγουμε την κυστεκτομή κυρίως στα Τ1,2 υψηλού βαθμού κακοήθειας. Όταν αφαιρείται όλος ο όγκος και στη βάση φαίνονται μη διηθημένες μυϊκές ίνες ή λίπος πρέπει να σημειώνεται από το χειρουργό. Μπορεί να αποφύγουμε την κυστεκτομή κυρίως στα Τ1,2 υψηλού βαθμού κακοήθειας. Μετά την αφαίρεση του όγκου, εάν έχετε αμφιβολίες για τη διηθητικότητα του όγκου πρέπει να πάρετε βιοψία από τη βάση του. Μετά την αφαίρεση του όγκου, εάν έχετε αμφιβολίες για τη διηθητικότητα του όγκου πρέπει να πάρετε βιοψία από τη βάση του. Εάν παραμένει όγκος προγραμματίστε τον ασθενή για άμεση συμπληρωματική διουρηθρική ή κυστεκτομή ή χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Εάν παραμένει όγκος προγραμματίστε τον ασθενή για άμεση συμπληρωματική διουρηθρική ή κυστεκτομή ή χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

3 ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Για να αποφύγετε τοπικές υποτροπές καλά είναι να καυτηριάζετε την περιοχή πέριξ του όγκου 1cm. Για να αποφύγετε τοπικές υποτροπές καλά είναι να καυτηριάζετε την περιοχή πέριξ του όγκου 1cm. Η ενδοκυστική έγχυση χημειοθεραπευτικού είναι προτιμότερο να γίνεται την επόμενη ημέρα, για να αποφεύγονται επιπλοκές και έντονος ερεθισμός. Δεν υπάρχει διαφορά στις υποτροπές. Η ενδοκυστική έγχυση χημειοθεραπευτικού είναι προτιμότερο να γίνεται την επόμενη ημέρα, για να αποφεύγονται επιπλοκές και έντονος ερεθισμός. Δεν υπάρχει διαφορά στις υποτροπές. Συχνότερη υποτροπή στο 6μηνο ακριβώς απέναντι από τον όγκο. Συχνότερη υποτροπή στο 6μηνο ακριβώς απέναντι από τον όγκο. Συχνότερες πολλαπλές υποτροπές απαιτούν έλεγχο ανώτερου ουροποιητικού συστήματος. Συχνότερες πολλαπλές υποτροπές απαιτούν έλεγχο ανώτερου ουροποιητικού συστήματος.

4 Η ριζική κυστεκτομή είναι θεραπεία εκλογής στο μη μεταστατικό, μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η ριζική κυστεκτομή και η εκτροπή των ούρων είναι η πιο δύσκολη χειρουργική θεραπεία της ουρολογίας. Η ριζική κυστεκτομή και η εκτροπή των ούρων είναι η πιο δύσκολη χειρουργική θεραπεία της ουρολογίας. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν εξειδικευμένα κέντρα με έμπειρους χειρουργούς. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν εξειδικευμένα κέντρα με έμπειρους χειρουργούς. Οι επιπλοκές φθάνουν στο 30-50% και η εμφάνισή τους εξαρτάται από μικρολεπτομέρειες. Οι επιπλοκές φθάνουν στο 30-50% και η εμφάνισή τους εξαρτάται από μικρολεπτομέρειες. Η καλύτερη γνώση της ανατομίας της πυέλου από τους χειρουργούς και η τεχνολογική εξέλιξη στις διπολικές διαθερμίες κοπής και στις μεταλλικές απολινώσεις αγγείων βοήθησαν πολύ στην απώλεια αίματος και στην πραγματοποίηση της επέμβασης. Η καλύτερη γνώση της ανατομίας της πυέλου από τους χειρουργούς και η τεχνολογική εξέλιξη στις διπολικές διαθερμίες κοπής και στις μεταλλικές απολινώσεις αγγείων βοήθησαν πολύ στην απώλεια αίματος και στην πραγματοποίηση της επέμβασης. Λαπαροσκοπικές και ρομποτικές κυστεκτομές εμφανίζουν παρόμοια αποτελέσματα αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες. Λαπαροσκοπικές και ρομποτικές κυστεκτομές εμφανίζουν παρόμοια αποτελέσματα αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες. J. Urol. 187(2):463-8 Feb; 2012, Eur. Urol. Vol.63, Iss.1:1-3 Jan 2013. J. Urol. 187(2):463-8 Feb; 2012, Eur. Urol. Vol.63, Iss.1:1-3 Jan 2013. EAU Guidelines 2013. EAU Guidelines 2013.

5 Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google