Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χειρουργική άκρων. ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ  Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο  ενοχλεί πολλές γυναίκες  έχουν δυσκολίες στο να διαλέξουν το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χειρουργική άκρων. ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ  Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο  ενοχλεί πολλές γυναίκες  έχουν δυσκολίες στο να διαλέξουν το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χειρουργική άκρων

2 ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ  Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο  ενοχλεί πολλές γυναίκες  έχουν δυσκολίες στο να διαλέξουν το ρουχισμό τους  Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται σε ασθενείς που έχουν χάσει βάρος αλλά και λόγω της χαλάρωσης του δέρματος στα χέρια με το πέρασμα του χρόνου.  Δυστυχώς όμως ούτε η γυμναστική ούτε οι διάφορες κρέμες μπορούν να κάνουν σύσφιξη στο ‘κρεμασμένο’ αυτό δέρμα.

3 Τύπoς I  Οι ασθενείς έχουν σχετική περίσσεια λίπους στο άνω τμήμα του βραχίονα  καλό όμως τόνο και ελάχιστη χαλάρωση του δέρματος.  Αυτοί οι ασθενείς είναι υποψήφιοι για διόρθωση του προβλήματος με μια απλή λιποαναρρόφηση 

4 Τύπος II  Αυτοί οι ασθενείς παρουσιάζουν περίσσεια δέρματος και λίπους κοντά στην μασχάλη και μπορεί να έχουν πτυχώσεις δέρματος σε αυτή την περιοχή.  Γίνεται μια κάθετη τομή στην περιοχή της μασχάλης για αφαίρεση του δέρματος (μίνι βραχιονοπλαστική).  Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση για καλυτέρα αποτελέσματα.

5 Τύπος ΙΙI  Οι ασθενείς έχουν μια μέτρια ή εκτεταμένη χαλάρωση του δέρματος  Είναι συνήθως άτομα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους με κακή ελαστικότητα του δέρματος.  Συνήθως η χαλάρωση φτάνει μέχρι τον αγκώνα.

6

7 Επιπλοκές  Αιμάτωμα  Οίδημα  Μόλυνση  Προβλήματα με την αίσθηση  ΟΥΛΕΣ

8 Μεταμόσχευση Λίπους  Με τον καιρό υπάρχει ατροφία Δέρματος και λίπους  Φαίνονται οι φλέβες και οι τένοντες  Το χέρι δείχνει γηρασμένο

9 Μεταμόσχευση Λίπους  Γίνετε λιποαναρρόφηση  Συλλέγετε λίπος  Επεξεργασία  Μεταφορά στην περιοχή  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και Υαλουρονικό οξύ

10

11 ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΗΡΩΝ  Τύπoς I  Οι ασθενείς έχουν σχετική περίσσεια λίπους  Λιποαναρρόφηση

12 Τύπος ΙΙ  Χαλάρωση στο άνω μέρος  εγκάρσια τομή στο ύψος της βουβωνικής πτυχής

13 Τύπος ΙΙΙ  Χαλάρωση όλου του μηρού

14 Επιπλοκές  Αιμάτωμα  Ουλές  Μετατόπιση γεννητικών οργάνων  Λεμφοίδημα

15 Ανόρθωση Γλουτών  Οι γυναικείοι γλουτοί συχνά γίνονται αντικείμενο έντονης κριτικής, καθώς με το πέρασμα των χρόνων και τις απότομες αυξομειώσεις βάρους «αδειάζουν» και πέφτουν.  Η πτώση τους δύσκολα βελτιώνεται με γυμναστική.  Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη, χρειάζονται ριζικές επεμβάσεις για να επανέλθουν και πολλές φορές να γίνουν καλύτεροι από πριν.

16 Ανόρθωση Γλουτών  Ενθέματα

17 Επιπλοκές

18 Μεταμόσχευση Λίπους

19 Προβλήματα  Χρειάζεται λίπος  Μπορεί να Υπάρξουν ασσυμετρίες  Απορροφάτε κάποια ποσότητα  Χρειάζεται επανάληψη

20 Ευρυαγγείες και φλεβίτιδα  Οι υγιείς φλέβες μεταφέρουν το αίμα προς την καρδιά μέσα από μια σειρά μονόδρομων βαλβίδων.  Αυτές οι βαλβίδες επιτρέπουν στο αίμα να ρέει προς τη σωστή κατεύθυνση από τις επιφανειακές φλέβες στις βαθύτερες φλέβες και στην καρδιά.  Κανονικά, οι φλέβες έχουν μια μονόδρομη βαλβίδα για να αποφευχθεί η ανάδρομη ροή.  Ωστόσο, οι ελαττωματικές βαλβίδες επιτρέπουν τη ροή του αίματος προς τα πίσω, στο εσωτερικό της φλέβας.  Έτσι, η πίεση συσσωρεύεται και το τοίχωμα του αγγείου αποδυναμώνει.  Ως αποτέλεσμα, η φλέβα τείνει να διογκώνεται και να συστρέφεται.  Ανάλογα με το μέγεθος του αιμοφόρου αγγείου και την έκταση της διόγκωσης, το αποτέλεσμα είναι οι ευρυαγγείες και η φλεβίτιδα.

21

22 φλεβίτιδα  Είναι μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία που έχουν πρηστεί και αλλάξει μορφή  Έχουν σκούρο μπλε χρώμα και φαίνονται σαν να έχουν κολλήσει έξω από το δέρμα  Μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως εμφανίζεται στα πόδια και τους αστραγάλους.

23 Ευρυαγγείες  Είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία που έχουν αλλάξη μορφή και γίνονται ορατά μέσα από το δέρμα  Μπορεί να είναι κόκκινα, μωβ ή μπλε και εμφανίζονται πιο συχνά στα πόδια και στο πρόσωπο.

24 Τρόποι αποφυγής  Καλσόν: ή αλλιώς κάλτσες συμπίεσης που βελτιώνουν την κυκλοφορία και ανακουφίζουν από τον πόνο και τη δυσφορία στα πόδια.  Αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η απώλεια βάρους και η τακτική άσκηση στα πόδια ανακουφίζουν από τα συμπτώματα.  Το κάπνισμα επιδεινώνει την κατάσταση

25 Σκληροθεραπεία  Αποστειρωμένου διάλυμα μιας σκληρυντικής ουσίας (που ονομάζεται σκληρυντικό)  Εγχέετε απευθείας στην φλέβα, το αιμοφόρο αγγείο καταστρέφεται και τελικά εξαφανίζεται.

26 Σκληροθεραπεία  Για μικρού και μέτριου μεγέθους  Μπορούν να επανέλθουν αλλού  Χρειάζεται φροντίδα

27 Laser  Καταστρέφει μικροσκοπικά τις ευρυαγγείες και τη φλεβίτιδα  μέσω της θερμότητας, η οποία προκαλεί την δημιουργία ουλώδη ιστού που τελικά κλείνει η φλέβα.

28 ΚΙΡΣΟΙ  Χειρουργική αφαίρεση  Laser  Ραδιοσυχνότητα

29 Μετά  Χρειάζετε φροντίδα  Γυμναστική  Ειδικές κάλτσες  Μπορούν να επανέλθουν είτε αλλού είτε στον ίδιο μέρος

30 Είσφρυση όνυχος  άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου.  υπάρχει πόνος, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το νύχι  Το δέρμα γύρω από την περιφέρεια ενός νυχιού μπορεί να γίνει ερυθρό και να μολυνθεί  Συνήθως επηρεάζεται το μεγάλο δάκτυλο, αλλά οποιοδήποτε δάκτυλο μπορεί να εισφρύσει.

31

32 Αιτιολογία  όταν εφαρμόζεται επιπλέον πίεση στο δάκτυλο  Συνήθως η πίεση οφείλεται σε παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά  Κάποιες δυσμορφίες του ποδιού  Ο λανθασμένος τρόπος κοπής των νυχιών

33

34

35

36

37 Αιτίες  Ορμονικές  Διατροφικές  Κληρονομικές  Τρόπος ζωής

38 Θεραπεία  Δίαιτα και απώλεια βάρους  Άσκηση  Φρούτα, λαχανικά (βιταμίνες)  Αρκετά υγρά  Σταμάτημα καπνίσματος

39 Θεραπεία  Τοπικές Κρέμες  Herbals (βότανα)  Massage

40 Θεραπεία  Μεσοθεραπεία  Ραδιοσυχνότητες  Endermologie (LPG)  Προσωρινά  Χρειάζονται επαναλήψεις  Δεν είναι αποδεδειγμένη η δράση τους ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

41 SUBSCISION


Κατέβασμα ppt "Χειρουργική άκρων. ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ  Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο  ενοχλεί πολλές γυναίκες  έχουν δυσκολίες στο να διαλέξουν το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google