ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χοληστερόλη Ροντίρη Στέλλα ΒΛ2.
Advertisements

φυτικές στερόλες & στανόλες, ελαιόλαδο.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Δυναμικη Δεσμευση Μνημης Συνδεδεμενες Λιστες (dynamic memory allocation, linked lists) Πως υλοποιουμαι προγραμματα που δεν γνωριζουμε πριν την εκτελεση.
ΗΥ-220 Γιάννης Παπαευσταθίου Σύνθεση Κυκλωμάτων με εργαλεία CAD Γιάννης Παπαευσταθίου Ευχαριστίες στον Διονύση Πνευματικάτο για την ύλη της διάλεξης Φθινόπωρο.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣΣ Διατροφή και Νοσολογία Νοσήματα από έλλειψη διατροφικών συστατικών Χρόνια διατροφο-εξαρτώμενα νοσήματα 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
Αντιυπερτασικά φάρμακα. Υπέρταση Ορισμός = ΣΑΠ > 140mm Hg / ΔΑΠ > 90mm Hg Οφείλεται σε αυξημένο τόνο λείων μυών των περιφερικών αγγείων που οδηγεί σε.
Υπερλιπιδαιμία Παχυσαρκία Ο ρόλος του λίπους στη διατροφή του παιδιού. 1. Κύρια πηγή παροχής ενέργειας. 40% ενεργειακών αναγκών στο βρέφος.
Αντιυπερλιπιδαιμικά Φάρμακα. Στεφανιαία νόσος (ΣΝ) ΣΝ = αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης LDL και τριγλυκεριδίων (TG) και χαμηλά επίπεδα ΗDL στο πλάσμα Παράγοντες.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ: ΜΑΘΗΜΑ 7 ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ-ΙΙ: Μεταβολισμός Φωσφογλυκερολιπιδίων, Μεταβολισμός Χοληστερόλης 2014.
Βαρύτητα και έκβαση του ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο Κ. Τζιόμαλος, Σ.
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
 Η παχυσαρκία είναι αναμφισβήτητα μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες στις ανεπτυγμένες χώρες. Αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αυξάνεται.
LION’S MANE. Lion’s Mane Είναι είδος μανιταριού Επιστημονική ονομασία: Hericium Erinaceus Άλλες ονομασίες: Bearded Tooth Hedgehog mushroom Monkey’s Head.
ΑΤΕ 1 Άσκηση-Ευρωστία-Υγεία-Ευεξία. Ονόματα Μαθητών Κεσίδης Δημοσθένης Κουραλίδης Γεώργιος Καλογιάννης Δημήτριος Γιάνναρος Γεώργιος Βιολιτζής Ανδρέας.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Η ιδιωτική επιβολή του δικαίου ανταγωνισμού και η σχέση της με τη δημόσια επιβολή (Οδηγία 2014/104 .Ιστορικό και λόγοι υιοθέτησης. Βασικές αρχές. Σημεία.
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
Η γυναίκα στην αρχαιοτητα
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΑΣ
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
«Η επιτραπέζια ελιά ως λειτουργικό προϊόν- Μια νέα προσέγγιση»
Τοξικότητα των θρεπτικών συστατικών
Η Αθήνα, η πόλη με τις μνήμες της αρχαιότητας, η γενέτειρα του κλασικού πολιτισμού, έχει να παρουσιάσει μια διαχρονική ιστορία ανά τους αιώνες με μνημεία.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ
Παρουσίαση αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ Διατροφή και Εφηβεία
‘Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της Αθήνας την κλασική εποχή’
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση
Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας Με θέμα: Κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής ΕΛΕΝΗ ΠΛΙΑΚΟΥ Α4.
Παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων Αναστρέψιμοι παράγοντες Αυξημένες τιμές λιπιδίων - υψηλη ολική χοληστερόλη - υψηλή LDL - χαμηλή HDL -
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ
Η Επίδραση της Προπόνησης στη Μεταβολή του Λιπεδιμικού Προφίλ των Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Αποστολίδης.
Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Μέσα στις φλόγες»
Οι κατακομβεΣ στην ελλαδα
Μεσογειακή διατροφή.
Ελβετία Ελένη Πλιάκου Β4.
Προγραμματισμός και Εφαρμογές Η/Υ (Ε)
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕ ΣΑΠΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Καρκίνος χοληδόχου κύστεως
Προγραμματισμός και Εφαρμογές Η/Υ (Ε)
ΘΕ 4: Πώς παίρνονται οι αποφάσεις;
Το σύμβολο της πίστεως ΘΕ4 ΔΡ9 ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΛΑ.
ΟΙ 35 «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Λογοτεχνία Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Ouranoupolis Halkidiki, HELLAS
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
LION’S MANE.
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Καρκίνος ουροδόχου κύστης και αποχετευτικής μοίρας
Διατροφικεσ συνηθειεσ
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΤΥΠΟΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΙΤΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Κατάθλιψη, η νόσος του 21ου αιώνα
BEEROMANIA BEER ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟ
Διαχείριση Υδατικών Πόρων
تغذیه در سالمندی زهرامقصودی گروه تغذیه جامعه
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα Επαλ Καλλονής
Στατιστικές Υποθέσεις
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΚΑΤΑΜΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΗΤΡΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ (1) Όλες οι κλινικές & τα νοσοκομεία της Ελλάδος, πλην εκείνων στο λεκανοπέδιο Αττικής ΕΛΛΑΔΑ (2) Όλες οι κλινικές & τα.
Θεωρία Κλινικής Χημείας ΙΙ
ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1

Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος : μη φυσιολογική και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων - Καρδιαγγειακές παθήσεις : Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. - Χοληστερίνη : η απόκτηση βάρους μειώνει την “ καλή ” χοληστερόλη (HDL). Αντίθετα η μείωση του βάρους την αυξάνει. - Υπέρταση : Πολλά άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι υπέρβαρα. - Ανοσοποιητικό σύστημα : Τόσο η ανορεξία όσο και η σοβαρή παχυσαρκία έχουν συσχετιστεί με μειωμένη ανοσολογική αντίδραση - Γυναικεία στειρότητα : Το περιττό βάρος μπορεί να προκαλέσει στειρότητα στις γυναίκες. - Θνησιμότητα : Έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα η συσχέτιση παχυσαρκίας και αυξημένης θνησιμότητας - Οστεοαρθρίτιδα : Κοινή ασθένεια που αναπτύσσεται όταν οι αρθρώσεις αποτυγχάνουν να διατηρήσουν τη φυσιολογική δομή προκαλώντας πόνο και δυσκαμψία στις κινήσεις - Εργασιακή ανικανότητα : Τα παχύσαρκα άτομα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης δυσκολιών τόσο σοβαρών που να μην τους επιτρέπουν να εργστούν.

Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας  Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας βασίζεται και αυτή στον συνδυασμό της κατάλληλης δίαιτας και της σωματικής άσκησης.  Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πρέπει να γίνεται ύστερα από ιατρική διερεύνηση, σχεδιασμό από εξειδικευμένο διαιτολόγο της κατάλληλης διαιτητικής αγωγής, που θα παρέχει :  επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών  εξασφάλιση βαθμιαίας απώλειας βάρους  διατήρηση αποθεμάτων πρωτεΐνης και  υποστήριξη για τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.  Επίσης αναγκαία είναι η ψυχολογική ενίσχυση καθώς και η μεταθεραπευτική φροντίδα.

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα

Συνηθισμένο πρόγραμμα διατροφής

Παχύσαρκα παιδιά

Βιβλιογραφία  pakhusarkia/#.VpOtTvmLTcs pakhusarkia/#.VpOtTvmLTcs  tis/28930/ tis/28930/ 