DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι Η/Υ στον κινηματογράφο
Advertisements

ΣΤΟΧΟΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.
ΟΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Μαγνητικά αποθηκευτικά μέσα: Πολυμέσα:
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm όπου από μέσα τους, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα,
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ Ηλεκτροακουστικές συσκευές που μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικές μεταβολές Τάση ή ρεύμα ήχος μικρόφωνα.
ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ
Οπτικές Ίνες.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4η ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Γ΄
6.1 ΦΩΣ: ΟΡΑΣΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Μετάδοση Δεδομένων CD/DVD Σκληρός Δίσκος Ποντίκι Modem Η/Υ
Κομήτης Οι Κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη, ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται.
Κεφάλαιο 5 Εφαρμογές των Νόμων του Νεύτωνα: Τριβή, Κυκλική Κίνηση, Ελκτικές Δυνάμεις Chapter Opener. Caption: Newton’s laws are fundamental in physics.
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
ΕΠΙΣΩΤΡΑ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΛΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΠΑΙΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:RECENT DEVELOPMENTS IN FORMAL SETTINGS.(ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ) ΌΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡ.:ΔΟΜΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ.
Μ.ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ 2Ο ΠΠΓΕΛ ΑΘΗΝΑΣ
Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον.
Οι συσκευές του υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. Τι είναι Πολυμέσα; (Ι) Για έναν πωλητή υπολογιστών: Ένα PC με Sound Card, DVD-ROM drive, μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.
Β4.2: Το εσωτερικό της γης.
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
Πανεπιστήμιο Αιγαίου Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαρακτηριστικά του ψηφιακού ήχου.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Ο πλανήτης Γη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2005.
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ V-TEC.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής
Κινηματογράφος : Προβάλλοντας με δυο διαστάσεις τρισδιάστατα όντα και αλλάζοντας μέγεθος. Κινηματογραφιστές.
ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.
Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής.
Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς.
Ψηφιακά Δεδομένα Χαρακτηριστικό του Η/Υ αλλά και άλλων ψηφιακών συσκευών, όπως το κινητό τηλέφωνο, είναι η επεξεργασία διακριτών στοιχείων πληροφορίας,
Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2014 θέμα: ''Η διδασκαλία τραγουδιών σχετικά με τις σχολικές εορτές.
Η 25 η Μαρτίου Σχέδιο Εργασίας Δ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Κωνσταντίνου Άντρη Νικολάου Πολύμνια Στυλιανού Μαριλένα.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Ήχος Ως Δομικό στοιχείο των Πολυμέσων. Ήχος  Διευκολύνει την παρακολούθηση μιας εφαρμογής Ακουστικής απόλαυσης Εντυπωσιασμός μέσω των ηχητικών εφέ 
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Ο ΚΥΚΛΟΣ. Θυμάμαι ότι: Κύκλος είναι μια κλειστή καμπύλη γραμμή της οποίας όλα τα σημεία απέχουν εξίσου από το κέντρο Ο. Ο Ακτίνα (α) είναι ένα ευθύγραμμο.
Μαγνητικός δίσκος (magnetic disk) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Ο μαγνητικός δίσκος χρησιμοποιείται για μόνιμη αποθήκευση δεδομένων, παρέχοντας σχετικά μικρό.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Είναι χημικό στοιχείο της σειράς των λανθανιδών και έχει ατομικό αριθμό 68. Ανακαλύφθηκε το 1843 από τον Σουηδό χημικό Carl Gustaf Mosander, ενώ το 1935.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Νίκος Σελλας, Μελετητής Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Τα μέσα αποθήκευσης δεδομένων είναι συσκευές χρήσιμες για την αποθήκευση δεδομένων και πληροφοριών. Στην επιστήμη υπολογιστών συνήθως.
Περιστροφή στερεού σώματος γύρω από σταθερό άξονα
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 14
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το εσωτερικό της Γης.
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα Υγεία <-> Πολιτισμός
Οπτικές Ίνες.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
Kλυτία, η νύμφη που έγινε ηλιοτρόπιο
Πώς μετράμε με το παχύμετρο;.
15/11/2018 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1) Ενότητα A1.1 Ο Δάσκαλος.
Τα ψυγεία στην ζΩΗ μαΣ !!! Απο Μαρια Κλεανθουσ.
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν αντικατασταθεί εντελώς από τα DVDs. Πηγαίνοντας από την κασέτα στο δίσκο έδωσε στην εμπειρία του Home Theater μια σημαντική αναβάθμιση. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι περιλαμβάνει ένα DVD, πώς ένα DVD player διαβάζει ένα δίσκο, μια μικρή ιστορία DVD και πολλά άλλα.

DVD disks Ένα DVD είναι παρόμοιο με ένα CD, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων. Ένα πρότυπο DVD κατέχει περίπου επτά φορές περισσότερα δεδομένα από ένα CD. Αυτή η τεράστια ικανότητα σημαίνει ότι ένα DVD έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση μιας πλήρους μήκους, MPEG-2-κωδικοποιημένης ταινία, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες. Ένα DVD είναι παρόμοιο με ένα CD, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων. Ένα πρότυπο DVD κατέχει περίπου επτά φορές περισσότερα δεδομένα από ένα CD. Αυτή η τεράστια ικανότητα σημαίνει ότι ένα DVD έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση μιας πλήρους μήκους, MPEG-2-κωδικοποιημένης ταινία, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες.

Η μορφή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με κασέτες VHS. Στο DVD η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη, και πολλά DVDs έχουν Dolby Digital ή DTS ήχο, το οποίο προσφέρει την εμπειρία μιας αίθουσας κινηματογράφου. Στο DVD η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη, και πολλά DVDs έχουν Dolby Digital ή DTS ήχο, το οποίο προσφέρει την εμπειρία μιας αίθουσας κινηματογράφου. Πολλές ταινίες DVD είναι χωρισμένες σε κεφάλαια από τον δημιουργό και εμφανίζονται στο μενού του DVD για την καλύτερη προσπέλαση της ταινίας. Ενώ στις κασέτες VHS χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι rewind και fast-forward, στα DVD το πέρασμα από ένα μέρος της ταινίας σε ένα άλλο επιτυγχάνεται με την επιλογή του κατάλληλου κεφαλαίου. Πολλές ταινίες DVD είναι χωρισμένες σε κεφάλαια από τον δημιουργό και εμφανίζονται στο μενού του DVD για την καλύτερη προσπέλαση της ταινίας. Ενώ στις κασέτες VHS χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι rewind και fast-forward, στα DVD το πέρασμα από ένα μέρος της ταινίας σε ένα άλλο επιτυγχάνεται με την επιλογή του κατάλληλου κεφαλαίου.

DVD Layers Τα DVDs έχουν την ίδια διάμετρο και πάχος όπως τα CDs, και φτιάχνονται από τα ίδια υλικά και μέθόδους κατασκευής. Όπως και ένα CD, τα δεδομένα σε ένα DVD κωδικοποιούνται με τη μορφή μικρών κοιλοτήτων και νησίδων στην επιφάνεια του δίσκου. Τα DVDs έχουν την ίδια διάμετρο και πάχος όπως τα CDs, και φτιάχνονται από τα ίδια υλικά και μέθόδους κατασκευής. Όπως και ένα CD, τα δεδομένα σε ένα DVD κωδικοποιούνται με τη μορφή μικρών κοιλοτήτων και νησίδων στην επιφάνεια του δίσκου.

Στα single-layer DVDs,τα κομμάτια σχηματίζουν κύκλο από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του δίσκου. Οι μικροσκοπικές διαστάσεις των προσκρούσεων (κοιλοτήτων και νησίδων) κάνει το συσπειρωμένο κομμάτι σε ένα DVD εξαιρετικά μεγάλο. Αν μπορούσατε να απλώσουμε αυτά τα στοιχεία σε μια ευθεία γραμμής από ένα μόνο στρώμα ενός DVD, θα ήταν σχεδόν 7,5 μίλια μακρύ! Αυτό σημαίνει ότι ένα διπλής όψης, double-layer DVD θα έχει 30 μίλια (48 χλμ.) των δεδομένων! Οι μικροσκοπικές διαστάσεις των προσκρούσεων (κοιλοτήτων και νησίδων) κάνει το συσπειρωμένο κομμάτι σε ένα DVD εξαιρετικά μεγάλο. Αν μπορούσατε να απλώσουμε αυτά τα στοιχεία σε μια ευθεία γραμμής από ένα μόνο στρώμα ενός DVD, θα ήταν σχεδόν 7,5 μίλια μακρύ! Αυτό σημαίνει ότι ένα διπλής όψης, double-layer DVD θα έχει 30 μίλια (48 χλμ.) των δεδομένων!

DVD player Μια συσκευή αναπαραγωγής DVD είναι παρόμοια με ένα CD player. Έχει ένα σύστημα λέιζερ που λάμπει η ακτίνα λέιζερ πάνω στην επιφάνεια του δίσκου για να διαβάσει τις προσκρούσεις. Η συσκευή αναπαραγωγής DVD αποκωδικοποιεί την MPEG-2 ταινία, μετατρέποντάς την σε ένα πρότυπο σύνθετο σήμα βίντεο. Μια συσκευή αναπαραγωγής DVD είναι παρόμοια με ένα CD player. Έχει ένα σύστημα λέιζερ που λάμπει η ακτίνα λέιζερ πάνω στην επιφάνεια του δίσκου για να διαβάσει τις προσκρούσεις. Η συσκευή αναπαραγωγής DVD αποκωδικοποιεί την MPEG-2 ταινία, μετατρέποντάς την σε ένα πρότυπο σύνθετο σήμα βίντεο.

Το DVD Player Αποτελείται: Το μοτέρ κίνησης για την περιστροφή του δίσκου που είναι προρυθμισμένο ακριβώς να εναλλάσσεται μεταξύ 200 και 500 στροφές ανά λεπτό, ανάλογα με το ποια πορεία να διαβάζει. Το μοτέρ κίνησης για την περιστροφή του δίσκου που είναι προρυθμισμένο ακριβώς να εναλλάσσεται μεταξύ 200 και 500 στροφές ανά λεπτό, ανάλογα με το ποια πορεία να διαβάζει. Ένα λέιζερ και ένα σύστημα φακών για να εστιάζει στις προσκρούσεις και να τις διαβάζει. Ένα λέιζερ και ένα σύστημα φακών για να εστιάζει στις προσκρούσεις και να τις διαβάζει. Ένας μηχανισμός παρακολούθησης που μπορεί να κινηθεί σε αρμονία μες το λέιζερ, ώστε η ακτίνα λέιζερ να μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της σπείρας. Ένας μηχανισμός παρακολούθησης που μπορεί να κινηθεί σε αρμονία μες το λέιζερ, ώστε η ακτίνα λέιζερ να μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της σπείρας.

Εσωτερικό Ενός DVD Player: