Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος Λαδιάς, Πηνελόπη Μαλλιάρα, Αναστάσιος Μικρόπουλος, Αθανασία Μπακαμήτσου, Ιωάννα Μπέλλου, Χρήστος Ράμμος, Άννα Σαριδάκη, Άνθιμος Χαλκίδης

2 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων2/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

3 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων3/26 Ιστορία 1981- Κατασκευάστηκε ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής (PC-IBM). Επεξεργάζονταν μόνο αριθμούς και γράμματα. 1990 - Τεχνολογία Macintosh της Apple (10% της αγοράς) - Τεχνολογία Wintel των Windows (80% της αγοράς) Οι εταιρείες Microsoft, IBM, Philips, NEC, Olivetti, AT & T, Zenith, κ.λ.π) δημιούργησαν το Συμβούλιο Αγοράς Υπολογιστών Πολυμέσων και συμφώνησαν στην καθιέρωση των προδιαγραφών για τα συστήματα Windows MPC.

4 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων4/26 Μοντέλα Η/Υ Συμβατός IBM-PC I-MAC POWER-MAC IBM-MODEL270 MAC2

5 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων5/26 Υπολογιστικά Συστήματα Παρουσίασης εφαρμογών Το υλικό των Συστημάτων Παρουσίασης εφαρμογών Πολυμέσων, αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα της ποιότητας προβολής τους.

6 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων6/26 Προδιαγραφές Όλες οι εφαρμογές σε κάποιο σημείο της συσκευασίας τους έχουν τις ελάχιστες απαιτήσεις σε υλικό, ώστε να μπορεί να εκτελεσθεί η εφαρμογή χωρίς προβλήματα.

7 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων7/26 Υλικό συστημάτων παρουσίασης εφαρμογών πολυμέσων Επεξεργαστής Μνήμη Πληκτρολόγιο Ποντίκι Οδηγός Οπτικού δίσκου (CD-ROM) Τα βασικότερα εξαρτήματα ενός συστήματος παρουσίασης πολυμέσων είναι τα εξής: Σκληρός Δίσκος Οθόνη και κάρτα οθόνης ή γραφικών Ηχεία και κάρτα ήχου Joystick

8 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων8/26 Υπολογιστικά Συστήματα Ανάπτυξης εφαρμογών Το υλικό των Συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών Πολυμέσων αποτελεί ένα από τους παράγοντες που καθορίζουν την ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των παραγομένων εφαρμογών Πολυμέσων.

9 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων9/26 Υπολογιστικά Συστήματα Ανάπτυξης εφαρμογών Τα Συστήματα ανάπτυξης εφαρμογών Πολυμέσων είναι αρκετά έως πολύ πιο απαιτητικά όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ, αλλά και την αποθηκευτική τους ικανότητα από ό,τι τα συστήματα παρουσίασης. Απαιτούνται πρόσθετες εξωτερικές συσκευές και περιφερειακές μονάδες αποθήκευσης.πρόσθετες εξωτερικές συσκευέςπεριφερειακές μονάδες αποθήκευσης

10 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων10/26 Πρόσθετες Εξωτερικές Συσκευές  Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο (video player)  Κάρτα ψηφιοποίησης βίντεο (video grabber)  Βιντεοκάμερα (video camera)  Μικρόφωνο  Ψηφιακό κασετόφωνο (digital audio tape)  Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (digital camera)  Σαρωτής (scanner)  Συσκευή εγγραφής οπτικών δίσκων (CD recorder)

11 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων11/26 Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο Για τη χρήση τμημάτων αναλογικού βίντεο (πχ. VHS). Η ανάγνωση γίνεται από τη συσκευή αναπαραγωγής βίντεο συνδέοντας με καλώδιο την έξοδό της προς την τηλεόραση στην ειδική είσοδο της κάρτας ψηφιοποίησης βίντεο.

12 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων12/26 Κάρτα ψηφιοποίησης βίντεο Χρησιμοποιείται για την μετατροπή του αναλογικού βίντεο σε ψηφιακό και την αποθήκευση του σε αρχείο ή την προβολή του στην οθόνη. Κάποιες κάρτες μπορούν να κάνουν και την αντίστροφη μετατροπή από Ψηφιακό σε Αναλογικό.

13 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων13/26 Βιντεοκάμερα Παρέχει δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε αναλογική μορφή (οπότε απαιτείται ψηφιοποίηση) ή σήμερα πια και σε ψηφιακή μορφή απευθείας.

14 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων14/26 Μικρόφωνο Απλή συσκευή μετατροπής των ήχων σε ηλεκτρικά σήματα.

15 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων15/26 Ψηφιακό κασετόφωνο Χρησιμοποιείται για την υψηλής ποιότητας επαγγελματική εγγραφή ήχων ή μουσικής. Ο ψηφιακός ήχος δεν υφίσταται αλλοίωση και αναπαράγεται με την ποιότητα που έχει καταγραφεί.

16 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων16/26 Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Σύλληψη και εγγραφή φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή. Η αποθήκευση γίνεται είτε απευθείας στον Η/Υ είτε σε δισκέτες.

17 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων17/26 Σαρωτής Χρησιμοποιείται για την μετατροπή εικόνων από έντυπη μορφή σε ψηφιακή. Το φωτεινό σήμα που παράγεται μετατρέπεται σε ηλεκτρικό που ψηφιοποιείται και κωδικοποιείται σε μορφή πλέγματος εικονοστοιχείων.

18 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων18/26 Συσκευή εγγραφής οπτικών δίσκων Προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής CD-ROM για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είτε για διανομή πολυμέσων. Κυκλοφορούν και επανεγγράψιμα CD-RW που παρέχουν τη δυνατότητα διαγραφής, προσθήκης η τροποποίησης του περιεχομένου ενός CD-RW.

19 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων19/26 Οι παράγοντες για την εκτίμηση της απόδοσης των περιφερειακών συσκευών αποθήκευσης είναι: Ο χρόνος προσπέλασης (access time) και ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων (data transfer rate). Οι πιο διαδεδομένες συσκευές αποθήκευσης είναι: Περιφερειακά αποθήκευσης πολυμεσικών στοιχείων

20 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων20/26 Δισκέτα (floppy disk) Χρησιμοποιεί μαγνητικό υλικό για την αποθήκευση Συνηθέστερα σε διαστάσεις 3 1/2 ιντσών και χωρητικότητας 1,44 MB Επανεγγράψιμη Μικρό κόστος Μικρή αντοχή Χαμηλός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων Μικρός αποθηκευτικός χώρος

21 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων21/26 Η κύρια αποθηκευτική συσκευή κάθε Η/Υ Αποτελείται από κυκλικό δίσκο με μαγνητική επίστρωση και στις δύο πλευρές Επανεγγράψιμος Φθηνός Αρκετός αποθηκευτικός χώρος Υψηλός ρυθμός μεταφοράς Σκληρός Δίσκος (hard disk)

22 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων22/26 Οι κυριότεροι εκπρόσωποι είναι: CD-ROM DVD Οπτικοί Δίσκοι (optical disk)

23 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων23/26 CD-ROM Τα κυριότερα μέσα διανομής εφαρμογών πολυμέσων. Μεγάλη χωρητικότητα (650 – 740 MB) Δυνατότητα μόνο ανάγνωσης Αντοχή Χαμηλό κόστος Μεταφερσιμότητα Μικρός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων Σήμερα κυκλοφορούν και CD-RW με δυνατότητα επανεγγραφής

24 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων24/26 Το 1997 κατασκευάστηκαν οπτικοί δίσκοι με διαστάσεις όπως στα CD-ROM αλλά με χωρητικότητα πολλαπλάσια (2 όψεις και διπλές επιστρώσεις με χωρητικότητα έως 17 GB. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο για εφαρμογές πολυμέσων αλλά και για αποθήκευση κινηματογραφικών ταινιών. DVD

25 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων25/26 Δίσκοι μεγάλης χωρητικότητας Συνήθως έχουν τη μορφή ειδικών θηκών (cartridges) που περιέχουν μαγνητικό δίσκο χωρητικότητας από 20 MB έως και 20 GB. Καλός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων Πρόβλημα συμβατότητας κατασκευής Συνηθέστερα είδη: Zip (100MB – 1GB) και Jaz (1GB)

26 Για τη διδασκαλία των πολυμέσων26/26 Συσκευές πολύ μεγάλου αποθηκευτικού χώρου Αποτελούνται από συστοιχίες δίσκων, όπως CD-ROM ή σκληροί δίσκοι πχ. CD-ROM jukebox ή τα συστήματα RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) που αποτελείται από συστοιχία δίσκων που συμπεριφέρεται σαν ένας, με έλεγχο από ένα μόνο οδηγό. Παράμετροι τέτοιων συστημάτων είναι ο αριθμός των δίσκων, η ταχύτητα φόρτωσης καθώς και η δυνατότητα επιλογής περισσότερων από ένα δίσκο για ανάγνωση.


Κατέβασμα ppt "Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/26 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google