Action Finance Initiative _οι μικροπιστώσεις στην Ελλάδα_.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ»
Advertisements

Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
Start Ups Μόδα, ανάγκη ή ευκαιρία
Στόχος του προγράμματος
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Eξειδικευμένες υπηρεσίες internet Κάντε κλικ για την συνέχεια της παρουσίασης.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Talent Acquisition and Talent Management Worldwide Ιδρύθηκε το 1986 με κύρια δραστηριότητα την ανεύρεση & επιλογή ανώτερων & ανώτατων διευθυντικών στελεχών.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας Χρηματοδοτώντας εκπαίδευση, κίνητρα και εργαλεία Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
ENTI : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (Innovative Actions, under the ERDF ) Τελική Συνάντηση Ομάδας Εργασίας John Swarbrooke.
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
Όλγα Σταυροπούλου – Σαλαμούρη Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
kpmg kpmg Αειφόρος ανάπτυξη και οικονομία – πρότυπα μοντέλα επιχειρησιακών / επενδυτικών φορέων.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δημιουργία Εισοδήματος & Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Θεματικό Εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Νίκος ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗΣ Ευρωσύμβουλοι Α.Ε..  Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας ανέργων και νέων επιστημόνων  Συμβουλευτική κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Γεράσιμος Λιαρόπουλος JADE Hellas International Manager, 2006 Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
European Students of Industrial Engineering and Management ESTIEM ESTIEM European Students of Industrial Engineering and Management LG Chios.
E cίnιsι Business Centers Κέντρα Επιχειρηματικότητας Case study - ξεκινάμε μαζί.
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΠΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Παρουσίαση Αποτελεσμάτων ΕΧΕΤΛΑΙΟΥ Μαίρη Σιγανού Υπεύθυνη Έργου Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, Μαραθώνας
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνης Α.Ε για το Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κρήτης Αποτελέσματα ανοικτής διαβούλευσης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 11 Ιουνίου 2016 Ηλίας Τσουτσοπλίδης Σύμβουλος.
Πέτρος Ροδακινιάς, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, ΜΟΚΕ ΠΘ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΜΟΚΕ) Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ε. ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗ.
ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΑΞΗ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική Β΄ 1. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί μια κυρίως ανδρική υπόθεση,
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Action Finance Initiative
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική Α΄
Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ζαψαλής Δημήτρης Διευθυντής Κέντρου Πιστοδοτήσεων Β2 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
Επιχειρηματικά & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
ΟΜΙΛΟΣ SINGULARLOGIC Στέλιος Τζανής Business Solutions Expert
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
Ο ορισμός του επιχειρηματικού μοντέλου
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 10: Εργαλεία και πόροι που εφαρμόζονται στην ΕΕ για.
BUSINESS FUNDING PLATFORM
Προκήρυξη 3ου κύκλου Προγράμματος
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Action Finance Initiative _οι μικροπιστώσεις στην Ελλάδα_

Προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση έως 10,000 ευρώ, τόσο σε νεοσύστατες καθώς και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις με μορφή μικροδανείων. Δωρεάν υποστήριξη και εκπαίδευση. Ποιοι είμαστε Ιδρύθηκε το 2014 από την ActionAid Hellas και την ADIE, τον μεγαλύτερο οργανισμό μικροπιστώσεων στη Γαλλία. Είναι ο μοναδικός οργανισμός μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, με σκοπό την καταπολέμηση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Με την υποστήριξη δωρητών της διασποράς και των: Ο τραπεζικοί συνεργάτες μέσω των οποίων εκταμιεύονται τα μικροδάνεια, βάση των περιορισμών του Τραπεζικού Νόμου.

Σκοπός Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, με σκοπό να καταπολεμήσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και να βοηθήσει ανέργους να δημιουργήσουν την δική τους θέση εργασίας, Να εκπαιδεύσει και να συμβουλέψει δωρεάν ανέργους και μικροεπιχειρηματίες και ανέργους που επιθυμούν να δημιουργήσουν την δική τους θέση εργασίας, Να βελτιώσει το νομικό και θεσμικό περιβάλλον της αυτοαπασχόλησης, της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων και των μικροπιστώσεων ως μέσα προς την οικονομική ισότητα ευκαιριών.

Τι κάνουμε ΕκπαίδευσηΕνημέρωση Έγκριση (AFI) Έγκριση (τράπεζα) Εκταμίευση δανείου Υποστήριξη Κατάρτιση προϋπολογισμού Διαχείριση ταμειακών ροών Διαχείριση αποταμιεύσεων Κερδοφορία Φορολογία Λογιστικά Ίδρυση νέων εταιριών Αδειοδότηση επιχειρήσεων Θεματικές ενότητες της δωρεάν επιχειρηματικής υποστήριξης και εκπαίδευσης Ανάλυση κι έρευνα αγοράς Επιχειρηματικός Καμβάς Κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου Διαφήμιση Προώθηση Μάρκετινγκ UX/UI Blogging

Μοναδική λύση για μικρο-επιχειρηματίες Μοναδικός φορέας στο οικοσύστημα που συνδυάζει δωρεάν εκπαίδευση και χρηματοδότηση. Πηγή ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων χωρίς περιορισμούς ως προς την φύση της δραστηριότητας και των εξόδων τους. Πρακτική και προσαρμοσμένη εκπαίδευση με παραδοτέο 3-ετές επιχειρησιακό πλάνο, χτισμένο από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τους εθελοντές- εκπαιδευτές. Κατά μέσο όρο 15 ώρες δωρεάν υποστήριξης προ-εκταμίευσης σε κάθε μικροεπιχειρηματία. Η AFI κατάφερε να εκταμιεύσει δάνεια τον Σεπτέμβρη του 2015 για την υποστήριξη μικρο-επιχειρήσεων παρόλη την έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά!

Χαρακτηριστικά του δανείου Μέχρι ευρώ Αποπληρωμή έως και 48 μήνες (4 χρόνια) Περίοδος χάριτος - έως και 6 μήνες 7.35% ετήσιο επιτόκιο (06/2016, εξαρτάται από Euribor) Αγορά μετοχής ΠΣΤ αξίας περίπου 40 ευρώ AFI - Action Finance Initiative6

Κριτήρια δανειοδότησης επιχείρησης Νόμιμη δραστηριότητα Το σύνολο της επένδυσης να μην ξεπερνάει τις € Η επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη Εγγυητής για 50% κι έως ευρώ Επιθυμητό καθαρό μητρώο στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ή ρυθμισμένες οφειλές Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα AFI - Action Finance Initiative7

Supported by AFI AFI - Action Finance Initiative8

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΡΟΚΑΝΙ AFI - Action Finance Initiative9

Τίνα- Thyme & Olive AFI - Action Finance Initiative10

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα AFI - Action Finance Initiative11

Εξαγωγές AFI - Action Finance Initiative12

“Η συνεργασία ήταν εκπληκτική από την πρώτη στιγμή. Η όλη διαδικασία ήταν άψογη. Η ομάδα της AFI δούλεψε με πίστη και αφοσίωση για το εγχείρημα μου.” Κώστας - Solebike “Εμείς αναπτύξαμε την πλατφόρμα χάρη στην στήριξη της AFI. Ήταν μία τέλεια συνεργασία, η AFI ήρθε σε μία στιγμή που το είχα απόλυτη ανάγκη.».” Δημήτρης – Workbench “Η κατάσταση με τις τράπεζες είναι τραγική. Χωρίς την AFI δεν θα μπορούσα να είχα ξεκινήσει. Ήταν πολύ σημαντική η βοήθειά της..” Τίνα – Thyme & Olive «Από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση, οι άνθρωποι της AFI μας παρείχαν την πολύτιμη στήριξη και καθοδήγηση για το επόμενο βήμα της Quantum Business & IT Solutions» Γιώργος - Quantum IT Solutions Τι λένε για εμάς…. «Από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση, οι άνθρωποι της AFI μας παρείχαν την πολύτιμη στήριξη και καθοδήγηση για το επόμενο βήμα της Quantum Business & ITSolutions.»

Τι λένε για εμάς… “Όταν το όραμα συναντήσει την ευκαιρία τότε η ορθή πρακτική θα οδηγήσει στην υλοποίηση του. Η ομάδα της ΑFI δημιουργεί τις ευκαιρίες ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι ορθές πρακτικές, η προσήλωση στον στόχο καθώς και η σωστή καθοδήγηση υλοποιούν οράματα όπως το δικό μου.” Γιώργος – Bicycle Doctor “Η κατάσταση με τις συστημικές τράπεζες είναι πραγματικά τραγική. Η AFI μου έδωσε την απαραίτητη πνοή, διαφορετικά θα είχα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τη βιωσιμότητα της εταιρίας μου’.’ Γιώργος – Waypoints “Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα χάρη στην AFI. Είναι πολύ όμορφο και δυσεύρετο στην εποχή που ζούμε ανά πάσα στιγμή να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο που θα κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει και να σε στηρίξει!!!.” Μαίρη – Mykonos Bites “Η εμπειρία από τη συνεργασία μέχρι στιγμής είναι άψογη και πολύ εποικοδομητική, καθώς η συνεισφορά στον τομέα του business development ήταν καταλυτική. Είναι μια συνεργασία που θα ήθελα να αναπτύξουμε περαιτέρω στο μέλλον.” Δημήτρης – Agrifarm

601 people informed 244 people trained 162 loan appraisals 62 AFI Evaluation Committee 56 approved 38 disbursed Productivity – 1 st year of operations HEALTHY Ratio 1:4 VERY HEALTHY Ratio 1:5

6 Based on disbursed loans Of the disbursed projects: 43% female – 57% male Working Capital 165,560 € Investments 131,990 € 3636 COMPANIES 70 JOBS CREATED PREVIOUSLY UNEMPLOYED (directly & indirectly) Disbursed 297,150 €

Based on all approved loans Of the approved projects: 38% female – 62% male Working Capital 215,660 € Investments 154,990 € 4545 COMPANIES 97 JOBS CREATED PREVIOUSLY UNEMPLOYED (directly & indirectly) Total credit 370,650 €

Διαχείριση ρίσκου 0 % επισφαλές χρέος Παρ’ όλο τον έλεγχο κεφαλαίων εν μέσω καλοκαιριού και το πάγωμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος !

Μέσο προφίλ Ηλικία 36 ετών Ποσό δανείου 8,000 € Διάρκεια δανείου 42 μήνες Περίοδος χάριτος 2,5 months

Επιχειρηματικοί κλάδοι 26% των έργων που έχουν αξιολογηθεί έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα κάνοντας εξαγωγές σε 3 ηπείρους Τουρισμός Συμβουλευτική Τεχνολογία Τρόφιμα & ποτά Λιανικό εμπόριο Υγεία Εστίαση Καλλυντικά Λοιπές υπηρεσίες Ψυχαγωγία

Αλληλεγγύη: 25 εθελοντές επιπέδου CxO & πελάτες

Κερδοσκοπικός οργανισμός Τράπεζα Δεν χορηγεί φιλανθρωπική βοήθεια Δεν χορηγεί άτοκα δάνεια Δεν είναι ευρωπαϊκή ή εθνική επιδότηση Δεν είναι co-working space Δεν προσφέρει δουλειές, αλλά βοηθάει τους πελάτες της να τις δημιουργήσουν Τι δεν είναι η AFI

Εργασία … είναι το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας για συμμετοχή στη δημιουργία, την παραγωγική διαδικασία και το επιχειρείν… Εμπιστοσύνη … στις ικανότητες, δεξιότητες, ταλέντα του καθενός από εμάς, στις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβουμε μέσα μας, αλλά και στην ευθύνη που γεννά… Αλληλεγγύη … με τη συνειδητοποίηση ότι οι ευθύνες που έχει ένα μέλος κοινωνικού συνόλου επηρεάζουν το παρόν και μέλλον του συνόλου αυτού… … γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών ανάμεσα στα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου με τη μορφή εθελοντισμού… Ανταλλαγή

Ένα δυνατό οικοσύστημα συνεργασιών… AFI - Action Finance Initiative25

Εμπόδια για την ανάπτυξη των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα Τραπεζικός νόμος που δεν επιτρέπει την εκταμίευση των δανείων. Έλλειψη υποστήριξης κράτους/ΕΕ με πόρους για δημιουργία συνδυαστικού μοντέλου δανείου-επιδότησης. Βιωσιμότητα οργανισμών μικροπιστώσεων (μέχρι και σήμερα εξάρτηση από δωρεές). AFI - Action Finance Initiative26

AFI - Action Finance Initiative27 Read our success stories….

Contact us… AFI - Action Finance Initiative28