Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενεργεια.
Advertisements

Ημιαγωγοί – Τρανζίστορ – Πύλες - Εξαρτήματα
Πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο στο στερεό φλοιό της Γης. σε αντίθεση με τον άνθρακα δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση.
4Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ : ΑΤ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/01/2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Από τον διαχωρισμό των φορτίων (θετικά, αρνητικά)
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑ
08. ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ
Ήπιες Μορφές Ενέργειας ΙΙ
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
1.4 ΤΡΟΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (1ο μέρος)
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
ΑΓΩΓΟΙ – ΜΟΝΩΤΕΣ - ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ 02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.4.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ολοκληρωμένα κυκλώματα (ICs) (4 περίοδοι)
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
ΔΙΟΔΟΙ.
4. ΔΙΟΔΟΙ 4.2 Δίοδος.
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες χρειάζονται ενέργεια, για να λειτουργήσουν .Χωρίς ενέργεια.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ανάλογα με την προέλευση της ενέργειας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε, ονομάζουμε την ενέργεια:
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Η στοιχειώδης γεννήτρια συνεχούς ρεύματος
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΚΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δημ. Σχολείο Αγιού Αντωνίου
Βασικες Εννοιες Φυσικης _2
Βασικες Εννοιες Φυσικής. Προηγουμενο μάθημα Δεξιότητες – Δεξιότητες: Δυνάμεις του 10 και λιγη άλγεβρα – Δεξιότητες: Λύση απλών σχέσεων – Ασκηση: μια άσκηση.
Οργανικά Υλικά Μικροηλεκτρονικής – Κατασκευή Οθονών
Τρανζίστορ Ετεροεπαφών
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ.
ΗΜΙΑΓΩΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΟΔΟΣ ΑΓΩΓΟΙ-ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ-ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Μονωτές Σχεδόν καθόλου ελεύθερα ηλεκτρόνια Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού Δεν επιτρέπουν.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Γενικά για τα τρανζίστορ ισχύος IGBT Τα τρανζίστορ (transistors) ισχύος είναι ημιαγωγικά στοιχεία, τα οποία διαχειρίζονται μεγάλη ισχύ (μεγάλη τάση και.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
Έβδομο μάθημα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά.
Θεωρία ηλεκτρονιακών ζωνών στα στερεά
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
Μάθημα 3 Αγωγοί γείωσης στη μονοφασική εγκατάσταση.
Hλεκτρικά Κυκλώματα 5η Διάλεξη.
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να,
Πληροφορίες για το Κάρμα
Ηλεκτρονικά Ισχύος Κωνσταντίνος Γεωργάκας.
ΦΥΣΙΚΗ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙKOY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Ο
Ενισχυτές με Ανασύζευξη-Ανάδραση
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ 2016
Θερμότητα.
Στατικός ηλεκτρισμός και ηλεκτρικό ρεύμα
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Mορφές Ενέργειας Στ΄ ΙΓ΄ Δημοτικό Πάφου.
ΖΩΝΗ σθΕνουΣ - ΖΩΝΗ αγωγιμΟτηταΣ
Τεχνολογια υλικων Θεωρητική Εισαγωγή.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) Α
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
Ο πρώτος υπολογιστής ENIAC.
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΗΧΟΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ) B
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Των Μαθητών: Ιωάννα Βιτουλαδίτη
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) ΔΙΟΔΟΣ ΕΠΑΦΗΣ P-N Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Υγεία και.
Αντίσταση αγωγού.
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ

ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Παρ' όλα αυτά όχι μόνο έχουν περάσει στην καθημερινή ζωή μας, αλλά και την προσδιορίζουν. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να πιστέψει κανείς ότι στο πάχος μιας τρίχας του κεφαλιού μας μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από δέκα τρανζίστορ ή ακόμη ότι πάνω σε μία ψηφίδα (chip) μπορούν να κατασκευαστούν εκατομμύρια τρανζίστορ; Αυτά όλα, που για τον απλό άνθρωπο φαντάζουν σαν παραμύθι, στον χώρο της μικροηλεκτρονικής είναι πλέον μια επαγγελματική ρουτίνα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Αυτά τα μαύρα «κατσαριδάκια», που εύκολα τα βλέπει κανείς σε αποσυναρμολογημένους υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα κτλ., είναι στην πραγματικότητα σύνθετα ηλεκτρονικά κυκλώματα κατασκευασμένα σε μικροσκοπική κλίμακα πάνω σε μια μικρή φλούδα κάποιου κρυσταλλικού υλικού, συνήθως πυριτίου (silicon). Όλη η λειτουργία του κινητού τηλεφώνου, π.χ., στηρίζεται σε οκτώ ως δέκα τέτοιες ψηφίδες, οι οποίες τα επόμενα λίγα χρόνια θα ενσωματωθούν σε μία ψηφίδα.

ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΩΣ ΗΜΙΑΓΩΓΟΣ Ημιαγωγοί είναι στερεά σώματα τα οποία από την άποψη της ηλεκτρικής αγωγιμότητάς τους κατατάσσονται μεταξύ των αγωγών (μέταλλα) και των μονωτών. Επιτρέπουν δηλαδή τη δίοδο του ηλεκτρισμού μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Απόάποψης χρησιμότητας οι ημιαγωγοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς βρίσκουνμεγάλο πλήθος εφαρμογών. και έτσι είναι ιδανικοί για τη δημιουργία πολύ μικρών, υψηλής ταχύτητας transistors. Μόνο ορισμένα υλικά είναι κατάλληλα για χρήση σε ημιαγωγούς. Το πιο συνηθισμένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό για δημιουργίαημιαγωγών είναι το πυρίτιο.

Το Πυρίτιο, τα Ηλεκτρόνια του και η Ενέργεια Ας εξετάσουµε το τι είναι η θερμότητα. Θερμότητα είναι µία µορφή ενέργειας. Όσο πιο θερµό είναι ένα σώµα τόσο πιο πολύ κινούνται τα άτοµα του που είναι διατεταγµένα στον χώρο. Επίσης όσο πιο θερµό είναι ένα σώµα τόσο πιο δύσκολο είναι για το ρεύμα να περάσει από µέσα του. Θα πει κανείς ότι δεν γίνεται να κινούνται τα άτοµα αφού υπάρχουν σώµατα τα οποία είναι στερεά! Κοιτάχτε την CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας υπολογιστή) σας. Κινείται? ΟΧΙ? Μεγάλο λάθος. Ακόµα και ότι φαίνεται τεράστιο και ακίνητο, κινείται.

ΕΙΚΟΝΕΣ