Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας Έχει περίπου κατοίκους Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό Νόμισμά της είναι το ευρώ Είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέλη Βασιλούδη Παγιάτα Ε΄2
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Γεώργιος Καρφής Άννα-Μαρία Σιδηροπούλου Αθηνά Γκανά
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία,
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στηνΣουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ & ΑΡΟΥΤΙΟΥΝ
Εύκρατα φυλλοβόλα δάση
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λετονία.
Γνωρίζω την Γερμάνια.
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Νίκος Καφρίτσας,Γιάννης Κιούλος,Μάνος Κουκουλάκης,Γιώργος Κολοκοτρώνης ΜΟΝΑΚΟ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
ΗΠΑ.
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΙΑΠΩΝΙΑ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
ΡΩΣΙΑ.
ΠΟΛΩΝΙΑ.
Αγγλία.
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
ΒΕΛΓΙΟ.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Παρουσίαση για την Ισπανία
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Μόσχα Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Με πληθυσμό κατοίκους Νόμισμα: Ρούβλια.
Παράγοντες που επηρεάζουν το ΚΛΙΜΑ της Ευρώπης
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους

Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915: Η κατάκτηση από τους Γερμανοί. 1918: Πρωτεύουσα το Κάουνας 2004, 29 Μαρτίου: Μέλος στο ΝΑΤΟ 2004, 1η Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ένωση. 2009, 16 Ιανουαρίου: κατάληψη Κοινοβουλίου.

Γλώσσα Λιθουανίας ● 1918: Λιθουανική η επίσημη γλώσσα ● Το παλαιότερο κείμενο είναι από το ● Ομιλείται από περίπου 4 εκατομμύρια.

Παραδόσεις ● 1/1 - Νέο Έτος και Εθνική Ημέρα Σημαίας ● 13/1 - Ημέρα της Ελευθερίας του αμυνόμενου ● 16/2 - Ημέρα Ανεξαρτησίας ● 4/3 - Την ημέρα του Αγίου Casimir ● 11/3 - Ημέρα της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας ● Η πρώτη Κυριακή του Μαΐου - Ημέρα της Μητέρας ● Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου - Ημέρα του Πατέρα

Παραδόσεις ● 15/7 – Ημέρα της μάχης του Ζαλγκίρις ● 15/8 -Γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ● 1/11-Αγίων Πάντων ● 2/11 - Ημέρα των Νεκρών ● 25, 26/12 - Ημέρες των Χριστουγέννων. ● Οι παραδόσεις αυτών των εορτών στη Λιθουανία θέλουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν σε κοινά τραπέζια, να συγχωρούν μεταξύ τους και να ξεχάσουν όλα τα άσχημα πράγματα.

Αξιοθέατα ● Η εκκλησία Βουτάουτας ● Η Βασιλική του Κάουνας(καθεδρικός ναός) ● Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ● Η εκκλησία της Ανάστασης με πανοραμική θέα της πόλης ● Ο ζωολογικός κήπος του Κάουνας (μοναδικός) ● Το Δημαρχείο του Κάουνας και η πλατεία ● Η φανξιοναλιστική αρχιτεκτονική του Μεσοπολέμου

Αξιοθέτα

Γεωγραφία ● βρίσκεται στη βόρεια Ευρώπη ● είναι η μεγαλύτερη σε έκταση από τις βαλτικές χώρες ● έχει πολυάριθμες λίμνες ● κύριος ποταμός: Νέμουνας Νέμαν ● μεγαλύτερο υψόμετρο είναι 294m

Κλίμα ● είναι ηπειρωτικό ● δηλαδή έχει υγρούς χειμώνες και υγρά καλοκαίρια

Πανίδα - Χλωρίδα ● υπάρχουν αρκετά ζώα, πτηνά και ερπετά ● π.χ ελάφια, μινκ, κάστορες, ασβοί και αλεπούδες ● Γενικά είναι μια πλούσια σε πανίδα χώρα, οφείλεται περιορισμένη δράση των κυνηγητικών σπορ. ● περιλαμβάνει όμορφα δάση ● κύριο δέντρο το πεύκο και τη λεύκα ● Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν είναι πολλές ● με κυριότερη παραγωγή τεύτλα, πατάτες, μήλα, καλαμπόκι

Οικονομία ● Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στη γεωργία ● Επίσης αναπτυγμένη είναι και η κτηνοτροφία ● Υπάρχουν μεταλλοτεχνίες και ελαφρές βιομηχανικές μονάδες ● Το νόμισμα της χώρας από το 1993 είναι το λίτας

Επαγγέλματα Κάποια απ τα επαγγέλματα που αναπτύσσονται εκεί είναι τα παρακάτω: ● Εισαγγελείς ● Δικαστές ● Δικηγόροι ● Συμβολαιογράφοι ● Δικαστικοί επιμελητές

Φωτογραφίες

Παπαδογιάννη Κωνσταντίνα, Παπαστεφάνου Γεωργία, Σάκα Μαρία