ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΚΟΚΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ.
Advertisements

Quality Safety Environment
1 Εισαγωγικά για τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. 2 Το Περίγραμμα του Μαθήματος Περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:  Τις βασικές έννοιες της.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Εισηγήτρια: Ευαγγελοπούλου Κλειώ PhD Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Α.Π.Θ., M.B.A.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο της KOUVIDIS. KOUVIDIS ποιοι είμαστε.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Α. Σεμινάρια Βραχείας Διάρκειας (120 ωρών) Β. Επαγγελματικά Σεμινάρια (120 ωρών) Γ. Ταχύρυθμα Σεμινάρια 80 ωρών Δ. Συνέδρια –
ΑΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η Εφοδιαστική Αλυσίδα των Χρωμάτων Μελέτη Περίπτωσης: Εταιρεία.
Βιομηχανική Πληροφορική Case study: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.
Πρακτικές Παρακολούθησης Ποιότητας του Νερού στους Δήμους της Ελλάδας Αδυναμίες και Προοπτικές Μάρκος Σκληβανιώτης Δρ Χημικός Μηχανικός ΕΔΕΥΑ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (RFID) – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ RFID, ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (RADIO.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Είμαστε ένα δίκτυο έμπειρων επαγγελματιών BizExperts.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (LOGISTICS) ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΓΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη εφοδιαστικών αλυσίδων οστρακοειδών και ανάλυση βασικών παραμέτρων/κινδύνων Υπεύθυνος καθηγητής:
1. Τ Α Μ ΕΡΗ Τ ΗΣ Π ΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ  Κατ'αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λουράντο, τον κ. Μακρυγιάννη και φυσικά τον αγαπητό συνάδελφο από την PGEU τον.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 Η ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ & ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 6 η και 7 η Διάλεξη.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
4 ο μάθημα_28/1/16 Aims Numbers Exchanging personal information (phone number) Possessive pronouns.
Ηγέτες της Αναπηρίας του Αύριο
Δ.Ε.Υ.Α. και Οικονομική Κρίση
D-Lot Αξιακή προσέγγιση.
Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αρχές HACCP Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΛΙΟΣ, MSc, PhD Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΔΕ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»
Διοικητικό Συμβούλιο & Διεύθυνση
€823 mm Η ΟΤΕ Estate είναι εταιρία του Ομίλου ΟΤΕ, στην οποία έχει μεταβιβασθεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
«ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Α.Μ 754
Προετοιμασία εργασίας
Προγραμματισμός και Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων - ERP
5ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ
Μελάνια και επικαλυπτικά (Ε)
Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ι. Γιδαράκου (Ομότιμη Καθηγήτρια ΓΠΑ) Α. Κουτσούρης (Καθηγητής ΓΠΑ)
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ‘’ΕΣΤΙΑ’’ ΑΡΤΟΣ&ΓΛΥΚΟ Φράκουλλι Μπλερίνα.
Πλατφόρμα Κέντρων Κοινότητας
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Προασκήσεις για στροφές και εκκινήσεις
Κοχλιωτές Συνδέσεις.
Αχιλλέας Γερόπουλος Διοικητής Νοσοκομείου
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Διαχείριση Ποιότητας Λευτέρης Αντωνόπουλος
Γεωτρήσεις Σε μικρούς Χώρους Aδειοδοτήσεις Γεωτρήσεων Δημόσια – Ιδιωτικά Έργα Άδειες Λειτουργίας Βιομηχανίας - Βιοτεχνίας Πιστοποιήσεις ISO9001 – CE –
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Επιθεώρηση
6.8 Εντολή Αναζήτησης και Εφαρμογή Φίλτρων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2008 & ISO 9001:2015
Θωμάς Αχτσής Πολιτικός Μηχανικός Γενικός Διευθυντής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΖΥΜΩΝ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Ενότητα Γ7.1γ (Εισαγωγή στους Αλγορίθμους )
Βασικοί ορισμοί ποιότητας
ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να τοποθετεί ορθά τις διαστάσεις και κάμνει σωστή χρήση της κλίμακας.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Partalidou Xanthi, PhD Candidate, MSc, BSc.
Mar. 5,2009 Jongseok Lee (Sungkyunkwan University)
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
Δέσμη Εκπαιδευτικών Εργαλείων για την GPP 7. 4
Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ι. ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ «Ιχνηλασιμότητα (Traceability) είναι η ικανότητα παρακολούθησης (track) και ανίχνευσης της προέλευσης (trace) ενός προϊόντος κατά την διάρκεια της παραγωγής και διακίνησής του» ISO Κανονισμός (ΕΚ) 178/2002 ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22005

ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ; Διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία, αφού: Στην περίπτωση που γίνει κάποιο ΛΑΘΟΣ από το οποίο μπορεί να προκύψει κάποιο ελαττωματικό ή επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία προϊόν, παρέχεται η δυνατότητα αποτύπωσης όλων των απαραίτητων δεδομένων για την αποτελεσματική ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ελαττωματικής παρτίδας και για τον ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ της αιτίας του προβλήματος.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ; 1.Η διαδικασία ανίχνευσης των σταδίων παραγωγής ενός εμφιαλωμένου προϊόντος ελαιόλαδου, αφού εμπλέκονται: Oι ελαιοπαραγωγοί. Τα ελαιοτριβεία. Τα μέσα μεταφοράς του ελαιόκαρπου και του ελαιόλαδου. Τα τυποποιητήρια ελαιόλαδου. Οι εταιρείες διακίνησης και πώλησης του τελικού προϊόντος. 2.Ελαιόκαρπος πολλών παραγωγών από διαφορετικούς αγρούς εκθλίβεται σε ελαιοτριβεία δίνοντας ποσότητες ελαιόλαδου, οι οποίες αναμιγνύονται σε διαφορετικές δεξαμενές.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ; 3.Στο τυποποιητήριο γίνεται αποθήκευση διαφορετικών παρτίδων ελαιόλαδου. 4.Πραγματοποιείται τυποποίηση, επισήμανση και διακίνηση διαφορετικών ποσοτήτων ελαιόλαδου σε διαφορετικές ημερομηνίες και για διαφορετικούς πελάτες. 5.ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. 6.ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ; Ένα τεχνικό εργαλείο με συστημική διαχείριση, το οποίο: Βοηθάει κάθε επιχείρηση ελαιόλαδου να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία. Επιτρέπει την αναγνώριση των παρτίδων του ελαιόλαδου και τη σχέση τους με τις παρτίδες των πρώτων υλών (ελαιόκαρπος), αλλά και τα αρχεία παραγωγής και διακίνησης-παράδοσης του τελικού συσκευασμένου ελαιόλαδου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ; Να είναι συμβατό με τη νομοθεσία. Να στηρίζεται σε αποτελέσματα. Να είναι εύχρηστο, πρακτικό και εύκολο στην εφαρμογή από όλους τους εμπλεκόμενους. Να μπορεί να επαληθευτεί και να ανασκοπηθεί. Να βελτιώνεται συνεχώς. Να διασφαλίζει την υγιεινή και την ασφάλεια του ελαιόλαδου. Να διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του ελαιόλαδου. Να καθορίζει ακριβώς την προέλευσης ενός προϊόντος ελαιόλαδου. Να υποστηρίζει την ανάκληση ή την απόσυρση προβληματικών παρτίδων προϊόντος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ; Να επιτρέπει την καλύτερη δυνατή διάχυση πληροφοριών στην αλυσίδα παραγωγής του ελαιόλαδου. Να καταγράφει και να αποτυπώνει τα ίχνη ενός προϊόντος ελαιόλαδου κατά την παραγωγική διαδικασία. Να συνδέει την παραγωγική και την εφοδιαστική αλυσίδα. Να κατανέμει ευθύνες σε περίπτωση ενός διατροφικού προβλήματος. Να επαληθεύει χαρακτηριστικά ή προδιαγραφές που προσδίνονται στο ελαιόλαδο (π.χ. Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κλπ.). Να πληροφορεί τους καταναλωτές με το προϊόν που έχουν στο χέρι τους.

ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ; 1.ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2.ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΣΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ 3.ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΡΟΗΣ – ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ 4.ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ HACCP 5.ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 6.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΟΡΙΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ; 7.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. 8.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. 9.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ. 10.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ. 11.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟΥ. 12.ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ. 13.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. 14.ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1.ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. 2.ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ. 3.ΠΕΡΙΕΧΕΙ: ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ενδεικτικές) Δ-01: Διασφάλιση Ιχνηλασιμότητας στον Αγρό Δ-02: Διασφάλιση Ιχνηλασιμότητας στο Ελαιοτριβείο Δ-03: Διασφάλιση Ιχνηλασιμότητας στο Τυποποιητήριο Δ-04: Απόσυρση – Ανάκληση Δ-05: Διορθωτικές - Προληπτικές Ενέργειες Δ-06: Διενέργεια Εσωτερικών Επιθεωρήσεων ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ενδεικτικές) ΟΕ-01: Ασφάλεια και Υγιεινή Εργαζομένων ΟΕ-02: Πρώτες Βοήθειες ΟΕ-03: Καθαριότητα Μονάδων Παραγωγής ΟΕ-04: Μυοκτονία - Απεντόμωση ΟΕ-05: Συντήρηση Εξοπλισμού και Εγκαταστάσεων

ΕΝΤΥΠΑ (ενδεικτικά) E-01: Δελτίο Συγκομιδής Ελαιόκαρπου E-02: Δελτίο Παραλαβής Ελαιόκαρπου E-03: Πίνακας Δεξαμενισμού Ελαιοτριβείου E-04: Δελτίο Μεταφοράς Ελαιόλαδου στο Τυποποιητήριο Ε-05: Δελτίο Χημικών Αναλύσεων Ε-06: Εντολή Τυποποίησης Ε-07: Ετήσιος Πίνακας LOT NUMBER Ε-09: Τελικός Έλεγχος Παρτίδας

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1.ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. 2.ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. 3.ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 4.ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ, ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΣΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ. 5.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. 6.ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:  ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ  ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ  ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ. 7.ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ E-15: «Δελτίο Συγκομιδής Ελαιόκαρπου» 1.Η Ημερομηνία Συγκομιδής 2.Ο Χαρτογραφικός Κωδικός Αγροτεμαχίου 3.Η Ποικιλία Ελαιόκαρπου 4.Η Ποσότητα Ελαιόκαρπου 5.Το μέσο αποθήκευσης στον Αγρό (τσουβάλια, τελάρα) 6.Τα Στοιχεία του Μέσου Μεταφοράς του καρπού στο ελαιοτριβείο 7.Το ελαιοτριβείο 8.Η Ημερομηνία Παράδοσης του Ελαιόκαρπου 9.Ο αριθμός του ΔΠΥ ή του Ζυγολογίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ