Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ Καθηγητής: Δ. Β. Παπούλιας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ DOS (Disk Operating System)
Advertisements

Διοίκηση Απόδοσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών Ενότητα #3: Process Management & Performance Improvement Διδάσκων: Αγγελική Πουλυμενάκου Τμήμα: Διοικητικής.
Διοίκηση Απόδοσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών Ενότητα #4: Core Competencies, Core Processes, Balanced Scorecard and 6Sigma Διδάσκων: Αγγελική Πουλυμενάκου.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Ισόρροπης ανάπτυξης Κορεσμένες ή συμφορημένες - Υψηλό βαθμό ανάπτυξης- Υπερσυγκέντρωση.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ Εισήγηση 1 η Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος Οικονομολόγος.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1.
1 Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών Αποτελέσματα Έρευνας: Δεκέμβριος 2015.
1 Τα πρότυπα της σειράς ISO 9000 και ISO  Τη χρησιμότητα και την εξέλιξη των προτύπων.  Τους στόχους του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα Ενότητα # 1: Διάλεξη 1 Διδάσκων: Θεόδωρος Αποστολόπουλος Τμήμα: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής.
1 Δείκτες Χρηματοοικονομικής Μόχλευσης Με τους δείκτες αυτούς αξιολογούνται οι συνθήκες: της μακροκρόπρόθεσμης χρηματοοικονομικής λειτουργίας της επιχείρησης.
Μεταρρύθμιση Φορολογίας Εισοδήματος. Νέες Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος Το εισόδημα από μισθούς ( συντάξεις ) και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ Get bigger or get out ” ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
: Οργάνωση Προγραμμάτων Αναψυχής ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών : «Άσκηση & Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση.
Αποφάσεις Διανομής. Εισαγωγή Για την διανομή των αγαθών από τον παραγωγό στον καταναλωτή απαιτείται μια σειρά λειτουργιών και δραστηριοτήτων μάρκετινγκ,
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ενότητα 1: Εισαγωγή - Ορισμοί Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος.
1 Διοίκηση Επιχειρήσεων Ενότητα 7: Διοίκηση της Γνώσης Πουλιόπουλος Λεωνίδας Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου.
Hμέρα Καριέρας «Η συνέντευξη» Σάββας Μακρίδης, επ. συν. Τμ. Δημόσιων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ CORPORATE GOVERNANCE* * Τρόποι Διοίκησης και Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων.
Ανάπτυξη και διαχείριση καινοτομιών στη μαθησιακή διαδικασία.
Βιβλιογραφία Bonabeau E. (2002). Predicting the unpredictable. Harvard Business Review, Mareh: Carr N.G. (2003). It Doesn´t Matter. Harvard Business.
Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος Λειτουργική ή κατά εργασία μέθοδος Ομαδική νοσηλευτική Πρωτοβάθμια νοσηλευτική Προσωπική διευθέτηση.
Guide to Business Planning The Value System © Guide to Business Planning The “value system” is also referred to as the “industry value chain”. In contrast.
Εισαγωγή. Κ. Γαλανάκης Ορισμός «Management είναι να γίνονται ορισμένα πράγματα μέσω άλλων ατόμων» … American Management Association «Management.
Κύκλος Πληροφορίας Δεδομένα: Δεδομένα Πληροφορία Γνώση Παραγωγή
-Johann Wolfgang von Goethe
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ”
Εισαγωγή στην Προσομοίωση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Anastasia Panagiotidou Learning by six thinking hats
€823 mm Η ΟΤΕ Estate είναι εταιρία του Ομίλου ΟΤΕ, στην οποία έχει μεταβιβασθεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.
Μαρία Η. Χαϊτίδου – Άννα Σπύρτου
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΜΑ-ΗΕΡ ΘΕ 3.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η καθιέρωση του σοσιαλισμού πριν το 1914
Ποιοί είναι οι δικαστικοί σχηματισμοί του Δικαστηρίου;
Διοίκηση Απόδοσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών
ΤΑΞΗ Α1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Συνοδευτική Επιστολή COVER LETTER What is it? - Τι είναι αυτό;
International Hospitality Management MC Employability Scheme
ΦΟΒΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο R=11Ω, οδηγούμενο από το δίκτυο της ΔΕΗ ( u(t)=220sinωt ). Η ελάχιστη ισχύς.
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία ( )
Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) & Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (ΑΠΣ) Τρύφων Μαυροπαλιάς.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΝΈΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΙΑΝ14) VS. ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΥΓ13)
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
1o Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων «Διοικητική Θεωρία και Πράξη :
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Μια διαφορετική άποψη Θα εξηγήσω πώς η σκέψη μου άλλαξε με την πάροδο του χρόνου με την ελπίδα ότι εσεις θα αποφύγετε τα ίδια λάθη η γενιά μου έκανε, έχοντας.
Δ. ΚΙΟΥΚΙΑΣ, «ΦΟΡΜΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής
Ζορμπάς – Καζαντζάκης Συναίσθημα – Λογική
ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δ. ΚΙΟΥΚΙΑΣ, «ΦΟΡΜΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ Καθηγητής: Δ. Β. Παπούλιας

…ας μιλήσουμε για Management… Εικόνες από τρία πολύ γνωστά και πολύ σημαντικά βιβλία Εικόνες από τρία πολύ γνωστά και πολύ σημαντικά βιβλία Χωρίς μια, έστω μακρο – γνώση, εικόνα του Management και της θεωρίας του, θα υπάρχουν πάντα μεγάλα κενά στη ζωή και στην καριέρα σας Χωρίς μια, έστω μακρο – γνώση, εικόνα του Management και της θεωρίας του, θα υπάρχουν πάντα μεγάλα κενά στη ζωή και στην καριέρα σας

Τι είναι το Management ; Τι είναι το Management ; “What Management is”, Joan Magretta, 2002 “What Management is”, Joan Magretta, 2002

Ποιες ήταν οι μεγάλες ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα ; Management: όλες οι ανακαλύψεις μετασχημάτισαν τη ζωή μας, αλλά καμία δεν θα προχωρούσε δυνατά χωρίς τις άλλες. Η πιο σημαντική ανακάλυψη είναι ο Επιστημονικός Κλάδος του Management Management: όλες οι ανακαλύψεις μετασχημάτισαν τη ζωή μας, αλλά καμία δεν θα προχωρούσε δυνατά χωρίς τις άλλες. Η πιο σημαντική ανακάλυψη είναι ο Επιστημονικός Κλάδος του Management Προορισμός του Management: είναι η δημιουργία επιχειρήσεων (organizations) που δουλεύουν. Κάτω από τη θεωρία και τα εργαλεία βρίσκεται η δέσμευση της αποτελεσματικότητας, η οποία άλλαξε την οικονομία και τη ζωή μας. Για τον λόγο αυτό, το Management είναι δουλειά του καθενός. Προορισμός του Management: είναι η δημιουργία επιχειρήσεων (organizations) που δουλεύουν. Κάτω από τη θεωρία και τα εργαλεία βρίσκεται η δέσμευση της αποτελεσματικότητας, η οποία άλλαξε την οικονομία και τη ζωή μας. Για τον λόγο αυτό, το Management είναι δουλειά του καθενός.

ΜΕΡΟΣ 1: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ “Γιατί ο κόσμος δουλεύει μαζί και πώς” Μια ομάδα ανθρώπων είναι μαζί και υπάρχει σαν ένας Θεσμός (Institution), τον οποίο καλούμε Εταιρία, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν συλλογικούς στόχους, οι οποίοι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωριστά Μια ομάδα ανθρώπων είναι μαζί και υπάρχει σαν ένας Θεσμός (Institution), τον οποίο καλούμε Εταιρία, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν συλλογικούς στόχους, οι οποίοι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωριστά Έτσι έχουν μια συνεισφορά στην κοινωνία, μια έκφραση λίγο υπερβολική, η οποία είναι θεμελιώδης Έτσι έχουν μια συνεισφορά στην κοινωνία, μια έκφραση λίγο υπερβολική, η οποία είναι θεμελιώδης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: “Δημιουργία Αξίας: Από έξω προς τα μέσα” “ Τιμή (Price) είναι αυτό που πληρώνεις Αξία (Value) είναι αυτό που παίρνεις ” Αξία (Value) είναι αυτό που παίρνεις ” Warren Buffet Warren Buffet Οι πελάτες ορίζουν την Αξία Οι πελάτες ορίζουν την Αξία Η Αξία ως αποτελεσματικότητα Η Αξία ως αποτελεσματικότητα Μεγιστοποιώντας την Αξία των Μετόχων: το Νέο Δόγμα Μεγιστοποιώντας την Αξία των Μετόχων: το Νέο Δόγμα Πώς δημιουργείται η αξία Πώς δημιουργείται η αξία Η Αξία σαν ένα ολόκληρο σύστημα (System) Η Αξία σαν ένα ολόκληρο σύστημα (System) Τι είναι Αξία;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: “Επιχειρησιακά Μοντέλα: Κάνοντας τη βαθιά γνώση χρήσιμη στην επιχείρηση ” “ Ένα καλό μοντέλο λέει μια καλή ιστορία” Μοντέλο: είναι μια ¨βαριά¨ λέξη που θυμίζει μαυροπίνακες με μαθηματικά μοντέλα. Τα επιχειρησιακά μοντέλα είναι κάτι πολύ περισσότερο από κουραστικά μαθηματικά μοντέλα... Μοντέλο: είναι μια ¨βαριά¨ λέξη που θυμίζει μαυροπίνακες με μαθηματικά μοντέλα. Τα επιχειρησιακά μοντέλα είναι κάτι πολύ περισσότερο από κουραστικά μαθηματικά μοντέλα... Τι κάνει μια καλή ιστορία καλύτερη; Τι κάνει μια καλή ιστορία καλύτερη; Πώς δουλεύουν οι αγορές; Πώς δουλεύουν οι αγορές; Οι σχέσεις των αγορών είναι σχέσεις δύναμης... Οι σχέσεις των αγορών είναι σχέσεις δύναμης... Ιστορίες που άλλαξαν τον κόσμο... Ιστορίες που άλλαξαν τον κόσμο...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: “Στρατηγική: Η λογική της ανώτερης αποτελεσματικότητας ” "Η ουσία της στρατηγικής είναι η επιλογή του τι να μην κάνεις M. E. Porter M. E. Porter Είναι καλύτερος εκείνος που είναι διαφορετικός Είναι καλύτερος εκείνος που είναι διαφορετικός Ο δεσμός μεταξύ στρατηγικής και αποτελεσματικότητας Ο δεσμός μεταξύ στρατηγικής και αποτελεσματικότητας Πώς παίζεται το παιχνίδι της στρατηγικής; Πώς παίζεται το παιχνίδι της στρατηγικής; Η στρατηγική σκέψη Η στρατηγική σκέψη Από το καλό στο καλύτερο: Από το καλό στο καλύτερο: Στρατηγική για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις Στρατηγική για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: “ Οργάνωση: Που τραβάμε τις γραμμές" " Εκπαιδευόμαστε σκληρά,..., αλλά κάθε φορά που φτιάχναμε νέες ομάδες έπρεπε να κάνουμε αναδιοργάνωση." Πετρόνιος, Σατυρικόν (1ος αιώνας π.χ.) Πετρόνιος, Σατυρικόν (1ος αιώνας π.χ.) Ford vs Sloan: Δύο στρατηγικές – Δύο δομές Ford vs Sloan: Δύο στρατηγικές – Δύο δομές Ford Motor Company / General Motors Company Ford Motor Company / General Motors Company Manage or Buy: Το outsourcing είναι μόδα Manage or Buy: Το outsourcing είναι μόδα Οι αγορές δεν είναι πανάκεια Οι αγορές δεν είναι πανάκεια Οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας Οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας

ΜΕΡΟΣ ΙΙ: "Πραγματοποίηση (execution): Να το κάνεις να συμβαίνει" " Στο τέλος, ένα όραμα χωρίς την ικανότητα πραγματοποίησης, είναι πιθανόν μια παραίσθηση." S. M. Case Chairman, AOL Time Warner

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: " Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα: Ποιοί αριθμοί αξίζουν και γιατί" " Όχι οτιδήποτε μπορεί να υπολογιστεί είναι χρήσιμο, και όχι οτιδήποτε χρήσιμο μπορεί να υπολογιστεί. ” A. Einstein A. Einstein Αριθμοί: καμία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτούς Αριθμοί: καμία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτούς

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: "The real bottom line: Όραμα και στοιχεία (measures)" "Το bottom line είναι κάτω όπου ανήκει, στο βάθος. Πολύ πιο πάνω σε σπουδαιότητα είναι οι άπειροι αριθμοί γεγονότων που παράγουν κέρδη ή ζημιές." P. Wawken P. Wawken Ιδρυτής της Smith & Hawken Ιδρυτής της Smith & Hawken Σε αναζήτηση του παγκόσμιου μέτρου (measure) Σε αναζήτηση του παγκόσμιου μέτρου (measure) Το κρίσιμο όραμα Το κρίσιμο όραμα Ταιριάζοντας τις μετρήσεις στο όραμα Ταιριάζοντας τις μετρήσεις στο όραμα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 (1) : " Στοιχηματίζοντας για το μέλλον: Καινοτομία και αβεβαιότητα" Εξισορροπώντας το παρόν και το μέλλον Εξισορροπώντας το παρόν και το μέλλον Το καλό μάνατζμεντ είναι επιχειρηματικό Το καλό μάνατζμεντ είναι επιχειρηματικό Thinking inside the Box Thinking inside the Box Το πρόβλημα με τις εννιά τελείες Το πρόβλημα με τις εννιά τελείες Thinking outside the box

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 (2) Οι πληροφορίες που χρειάζονται Οι πληροφορίες που χρειάζονται Παίρνονται αποφάσεις για ένα αβέβαιο μέλλον Παίρνονται αποφάσεις για ένα αβέβαιο μέλλον Τι είναι εκείνο που αξίζει Τι είναι εκείνο που αξίζει Σχεδιάζοντας το μέλλον, Σχεδιάζοντας το μέλλον, δουλεύοντας για τα παράξενα (odds) δουλεύοντας για τα παράξενα (odds)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: " Επιτυγχάνοντας Αποτελέσματα: First You Focus" "Αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη διερεύνηση ευκαιριών και όχι με την επίλυση προβλημάτων" P.F. Drucker

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: "Managing people: Ποιές αξίες έχουν σημασία και γιατί" "Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν προσλαμβάνεις ανθρώπους, κοιτάς τρία βασικά σημεία: 1. Ακεραιότητα 1. Ακεραιότητα 2. Εξυπνάδα 2. Εξυπνάδα 3. Ενεργητικότητα 3. Ενεργητικότητα Εάν δεν υπάρχει το πρώτο, τα άλλα δύο θα σε σκοτώσουν." W. Buffet W. Buffet

…managing people… Διαχείριση της κουλτούρας (culture management): Η κοινωνική διάσταση Διαχείριση της κουλτούρας (culture management): Η κοινωνική διάσταση Κάνε τις αξίες (values) να βγαίνουν ζωντανές Κάνε τις αξίες (values) να βγαίνουν ζωντανές Trust: O Χρυσός κανόνας του Management Trust: O Χρυσός κανόνας του Management Σεβασμός στον άνθρωπο Σεβασμός στον άνθρωπο Managing ourselves: Κοιτάζοντας από μέσα πρός τα έξω Managing ourselves: Κοιτάζοντας από μέσα πρός τα έξω

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Πρώτον, ζήτησε να καταλάβεις πώς τα πάει η εταιρία την οποία αναλαμβάνεις Πρώτον, ζήτησε να καταλάβεις πώς τα πάει η εταιρία την οποία αναλαμβάνεις Δεύτερον, αξιολόγησε τα στελέχη σου στο πλαίσιο όλης της επιχείρησης. Ο σκοπός του Management υπερβαίνει τις ικανότητες κάποιων προσώπων. Γιαυτό χρειάζονται ομάδες για να "κουμαντάρουν" επιχειρήσεις Δεύτερον, αξιολόγησε τα στελέχη σου στο πλαίσιο όλης της επιχείρησης. Ο σκοπός του Management υπερβαίνει τις ικανότητες κάποιων προσώπων. Γιαυτό χρειάζονται ομάδες για να "κουμαντάρουν" επιχειρήσεις Τρίτον, όπως δοκιμάζουμε τους περιορισμούς του Management στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαν πολίτες, χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις γύρω από το είδος της αξίας που θέλουμε το Management να δημιουργήσει Τρίτον, όπως δοκιμάζουμε τους περιορισμούς του Management στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαν πολίτες, χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις γύρω από το είδος της αξίας που θέλουμε το Management να δημιουργήσει

CONTENTS:

….CONTENTS…

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ : Μια συστημική και ενδεχομενική ανάλυση των διοικητικών λειτουργιών Από το βιβλίο του Η. Koontz – C. O. Donnell, 1976 μεταφρασμένο στα Ελληνικά από Παπαζήση, τρείς Τόμοι, 1980 Από το βιβλίο του Η. Koontz – C. O. Donnell, 1976 μεταφρασμένο στα Ελληνικά από Παπαζήση, τρείς Τόμοι, 1980

ΜΕΡΟΣ 1: Η Βάση της Διοικητικής Επιστήμης ΜΕΡΟΣ 2 : Σχεδιασμός – Προγραμματισμός ΜΕΡΟΣ 3 : Οργάνωση ΜΕΡΟΣ 4 : Στελέχωση ΜΕΡΟΣ 5 : Διεύθυνση και Ηγεσία ΜΕΡΟΣ 6 : Έλεγχος - Συντονισμός

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

…ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ…

Ηγεσία και Χάος Η Νέα Επιστημονική Διοίκηση Επιχειρήσεων Leadership and the new science Από το βιβλίο της M.J. Wheatley, 1999 Μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

…ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ