Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

2 Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Την Τετάρτη 6/3/2012 πραγματοποιήθηκε στην τάξη μας διαγωνισμός με θέμα «Μοντέρνα και Παραδοσιακή Ποίηση». Σχηματίστηκαν δύο ομάδες αποτελούμενες από 3 μέλη έκαστη και η καθεμία ανέλαβε να υπερασπιστεί ένα από τα δύο είδη ποίησης. Κάθε μέλος της ομάδας εναλλάξ εξέθεσε τις απόψεις του μπροστά στους συμμαθητές του και την κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από 3 μαθητές.

3 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ Τα επιχειρήματα της Α΄ ομάδας ήταν ότι τα παραδοσιακά ποιήματα: Εκφράζουν απλές έννοιες με κατανοητό τρόπο. Απευθύνονται σε όλους, σε αντίθεση με τα μοντέρνα ποιήματα που απευθύνονται μόνο σε μορφωμένους, καλλιεργώντας έτσι ένα είδος ρατσισμού. Είναι οργανωμένα μορφολογικά και δίνουν μία καλαίσθητη και κατανοητή εικόνα. Προσφέρονται ως ιδανικά αναγνώσματα για τον ελεύθερο χρόνο, καθώς τα θέματά τους γίνονται εύκολα αντιληπτά από το αναγνωστικό κοινό.

4 ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ Τα επιχειρήματα της Β΄ ομάδας ήταν ότι τα μοντέρνα ποιήματα: Δεν αρκούνται στην επιφάνεια των πραγμάτων και εκφράζουν βαθυστόχαστες έννοιες που συμβάλλουν στην πνευματική καλλιέργεια του αναγνώστη. Δεν απευθύνονται μόνο σε ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Απευθύνονται σε όλους, προϋποθέτοντας μόνο ο αναγνώστης να λειτουργεί με βάση το «συναίσθημα» και όχι σαν «μηχανή». Έχουν θολές και ακαθόριστες εικόνες, που δεν περιορίζουν τη φαντασία του αναγνώστη και αφήνουν το μυαλό του να «ταξιδέψει». Παρουσιάζουν ενδιαφέροντα θέματα της καθημερινής ζωής (π.χ. έρωτας, μοναξιά) με ρεαλισμό, χωρίς να εξιδανικεύουν καταστάσεις.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google