Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο R=11Ω, οδηγούμενο από το δίκτυο της ΔΕΗ ( u(t)=220sinωt ). Η ελάχιστη ισχύς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο R=11Ω, οδηγούμενο από το δίκτυο της ΔΕΗ ( u(t)=220sinωt ). Η ελάχιστη ισχύς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο R=11Ω, οδηγούμενο από το δίκτυο της ΔΕΗ ( u(t)=220sinωt ). Η ελάχιστη ισχύς αυτού του συστήματος επιτυγχάνεται για γωνία έναυσης α=π/2. Οι προδιαγραφές της ΔΕΗ προστάζουν ο συντελεστής ισχύος PF να είναι μεγαλύτερος από 0,7. α) Τηρεί τις προδιαγραφές της ΔΕΗ ο μετατροπέας αυτός; β) Πόσος είναι ο PF για την υψηλότερη ισχύ που μπορεί να καταναλώσει το σύστημα; Είναι υψηλότερος από ότι στην περίπτωση που η γωνία έναυσης λαμβάνει τιμή α=π/2 και γιατί; Οι απώλειες του μετατροπέα παραλείπονται.

2

3 Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ο συντελεστής ισχύος είναι μεγαλύτερος από 0,7 όταν η γωνία α = π/2, διότι εκεί είναι χαμηλότερη η ισχύς άρα και μεγαλύτερη η γωνία έναυσης (καθώς αυξάνεται η γωνία έναυσης μειώνεται ο συντελεστής ισχύος).

4 Τηρούνται οι προδιαγραφές της ΔΕΗ που αφορούν τον συντελεστή ισχύος

5 Όταν η γωνία α=0˚ η ισχύς του φορτίου λαμβάνει μέγιστη τιμή και για ωμικό φορτίο ο συντελεστής ισχύος είναι PF=1. Όσο αυξάνεται η γωνία έναυσης τόσο καθυστερεί το ρεύμα της τάσης του δικτύου και τόσο απομακρυνόμαστε από το καθαρό ημίτονο του ρεύματος. Άρα μειώνεται ο συντελεστής ισχύος. Έτσι, PFπ/2<PF0.


Κατέβασμα ppt "Ένας ρυθμιζόμενος διακόπτης εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοτεί ωμικό φορτίο R=11Ω, οδηγούμενο από το δίκτυο της ΔΕΗ ( u(t)=220sinωt ). Η ελάχιστη ισχύς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google