ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Advertisements

1 Πτώσεις. 2 Μονάδα παραγωγής Σεπτ 2005 Ένας εργαζόμενος τοποθετούσε κάλυμμα στην οροφή ενός περονοφόρου οχήματος Έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Αποτέλεσμα έρευνας αλλά και πρόθεσης να γίνει η καθημερινότητα των επαγγελματιών στο χώρο της μαζικής εστίασης ευκολότερη και οικονομικότερη. Με μία απλή.
Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα.
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ:ΚΟΡΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΑΞΗ:A’
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΣΕΙΣΜΟΙ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Βασίλειος Πάσχος ΠΕ19.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΕΚΠ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΧΟΙ : Να μπορείτε να,
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΓΟΜΩΣΗ Γόμωση : διαδικασία τοποθέτησης των εκρηκτικών στα διατρήματα.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 1.1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Ταξινόμηση Εγκαυμάτων  Θερμικά o Καυτά αντικείμενα, φωτιά, τριβή o Βραστό νερό ή άλλο υγρό, ατμός  Χημικά o Ισχυρά οξέα o Ισχυρές βάσεις  Ηλεκτρικά.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Προφυλάξεις και προστασία
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να:
4: Ασφάλεια και υγιεινή στον χώρο εργασίας
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ

ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αναφέρει και επεξηγεί τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα στην κουζίνα. Σχολιάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων στην ομαλή λειτουργία της κουζίνας. Διακρίνει τα διάφορα είδη ατυχημάτων που μπορούν να προκληθούν στην κουζίνα. Αναφέρει οδηγίες για την πρόληψη των ατυχημάτων στην κουζίνα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΣ Η ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ: ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ. ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

ΕΙΔΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ-ΠΤΩΣΕΙΣ ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ-ΠΤΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΛΕΠΙΔΕΣ. ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΛΕΠΙΔΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΙΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΕΣΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΕΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ Η’ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ.

ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ- ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ, ΦΛΟΥΔΕΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ, ΦΛΟΥΔΕΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Η’ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Η’ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ. ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΙΜΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΙΜΑ. ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠOΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠOΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΝΕΡΟ Η’ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΝΕΡΟ Η’ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ.

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΓΚΑΖΙ/ ΔΙΑΡΡΟΗ. ΓΚΑΖΙ/ ΔΙΑΡΡΟΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤAI ΑΜΕΣΩΣ.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ/ΟΞΥΓΟΝΟ/ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ/ΟΞΥΓΟΝΟ/ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ H ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ H ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ.

ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αναφέρει και επεξηγεί τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα στην κουζίνα. Σχολιάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων στην ομαλή λειτουργία της κουζίνας. Διακρίνει τα διάφορα είδη ατυχημάτων που μπορούν να προκληθούν στην κουζίνα. Αναφέρει οδηγίες για την πρόληψη των ατυχημάτων στην κουζίνα.