Το ποδόσφαιρο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, επηρεάζει αρκετά την ζωγραφική. Πολλοί ζωγραφικοί πίνακες μεγάλων ξένων και ελλήνων ζωγράφων είναι εμπνευσμένοι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Στο διάλειμμα.
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο…
ΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1 Sportsite WorldCup2006 •Το site έχει ως στόχο την ενημέρωση των φιλάθλων σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Spiderman.
Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι βασίζεται σε ένα σύνολο κανόνων, που είναι γνωστοί ως Κανόνες Παιχνιδιού, και παίζεται με τη χρήση μιας φουσκωμένης ελαστικής.
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
ΦΙΛΙΑ Στέλιος Μητρογιαννόπουλος, τμήμα Β1.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Η λακκούβα.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ: ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ Π Α Ν Α Ι Τ ΩΛ Ι Κ Ο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θέμα: Προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
Διαφορετικότητα  Αναπηρίες  Τύφλωση  Σύνδρομο DOWN  Αυτισμός.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Βρες χρόνο Γιάννης Ρίτσος.
17. Χριστιανικά άσκηση- Μοναχισμός
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Ολυμπιακός.
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Πάριος
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Ερευνητική Εργασία (Project) ΄Β Τετραμήνου
Neymar brasil Το 2009, αγωνίστηκε για την Βραζιλιάνικη ομάδα κάτω των 17 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτών των ηλικιών. Ο ποδοσφαιριστής προτάθηκε από.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Ποδόσφαιρο. 1.Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στο champions league όλων των εποχών; Α) Raul Α) Raul Β) C.Ronaldo.
Ν 506 ΣΠΟΡ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 9/10/2014 & 16/10/2014
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΕΑΤΣΟΥΛΗ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ● Ο Εργοτέλης ιδρύθηκε στις 7 Αυγούστου Είναι η δεύτερη (χρονολογικά) ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου (μετά τον ΟΦΗ) που έχει αντιπροσωπεύσει.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Η κορη στο Βυζαντιο «Γυναικός κολακεία ψιθύρισμα όφεως»
Ν 501 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΨΥΧΗ 8/10/2014 & 15/10/2014
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Θέμα 3ο Γονείς Εξάμηνο Ε΄.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Επιμελεια: Κατσουλακου Στυλιανη
Τίτλος Δράσης: “Zούμε Αειφορικά στην Ε.Ε.”
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
Γιάννης Σπίνος ΠΓΕΣΣ Υπεύθυνος καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ Ένας τρικαλινός Ολυμπιονίκης
«Ειρήνη» Γιαννησ ριτσοσ ποίημα
Η συνΑντηση του ΧριστιανισμοΥ με τον ΕλληνισμΟ
Βδομάδα 3_ Hobbies and pastimes.
Ωχ… Πως θα τα λύσω;.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ.
Ποτέ μόνοι μας… Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες, να παίξουμε παιχνίδια, αλλά ΜΑΖΙ με τα αδέρφια και τους φίλους.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το ποδόσφαιρο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, επηρεάζει αρκετά την ζωγραφική. Πολλοί ζωγραφικοί πίνακες μεγάλων ξένων και ελλήνων ζωγράφων είναι εμπνευσμένοι από το ποδόσφαιρο. Πολλοί απ’ αυτούς τους πίνακες έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες. Μερικοί απ’ αυτούς είναι: “Ποδοσφαιριστές στην παραλία” Πάμπλο Πικάσο “Δυναμισμός των ποδοσφαιριστών” Ουμπέρτο Μποτσιόνι “Η ομάδα του Ολυμπιακού” Γιάννης Γαΐτης “Ποδόσφαιρο” Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

ΤαΤα

Οι δεσμοί της μουσικής με το ποδόσφαιρο είναι ισχυροί, όπως για παράδειγμα στην μεγάλη Βρετανία. Δεν υπήρχε διοργάνωση που συμμετείχε η Εθνική Αγγλίας και να μην την συνόδευε ένα διαφορετικό τραγούδι. Από το World In Motion των New Order για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 έως και το Tree Lions των Lightning Seeds,για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996,η Εθνική Αγγλίας διέθετε πάντοτε ένα τραγούδι για κάθε αγώνα.

Αρχίζει το ματς άδειασαν οι δρόμοι Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το ματς Αρχίζει το ματς ερήμωσε η πόλη Τρεχάτε κι αρχίζει το ματς. Στίχοι:Λουκιανός Κ. Πω πω γουστάρω να βλέπω κασκόλ Μουσική:Λουκιανός Κ. Να βλέπω σημαίες να μπαίνουνε γκολ. Πώς μας ενώνει και πώς δονεί Του Διακογιάνη η φωνή! Αρχίζει το ματς Παρατάμε τώρα Πλησιάζει η ώρα Αρχίζει το ματς Κανείς μην κουνιέται σωπάστε Κι αρχίζει το ματς

Όσα στεγάστηκαν στη μεθυσμένη ψυχή μου καθώς γύρευαν σπίτι μοναχικό, οικόπεδο απερίφραχτο ή δρόμο χορταριασμένο σ‘ εργατούπολη, απόψε θα με βρούνε σα να ξεχάστηκα Νίκος-Αλέξης Ασλανόγλου μες στο μεγάλο γήπεδο. Τώρα που βρέχει με το απόβραδο κ‘ η πόλη χαλαρώνει τους αργαλειούς, το γήπεδο αθόρυβα απλώνει μια θάλασσα ψαλιδισμένη την πρασιά του. Χώμα και ήχοι απάτητοι χορεύουν στην βροχή. Όλα γυρίζουν εκεί που δεν αρχίνισαν ποτέ, μες την αγάπη. Κάποτε φαντάζομαι το γήπεδο στο κιερί να γίνεται μια πρώιμα θαμμένη αρετή κι η απόθεση της καλαθόσφαιρας απ‘ τις κερκίδες ως τους παίκτες να στίβεται στο σούρουπο καθώς όλα γυρίζουν εκεί που δεν αρχίνισαν ποτέ, μες την αγάπη. Είναι ένα γήπεδο που βρέχεται και με στεγάζει.

Πολλά βιβλία γραμμένα σε πεζό λόγο, έχουν ως θέμα τους το ποδόσφαιρο. Άλλα από αυτά είναι λογοτεχνικά, δηλαδή μυθιστορήματα ή διηγήματα, άλλα είναι επιστημονικά και προσπαθούν να προσεγγίσουν το φαινόμενο του ποδοσφαίρου από κοινωνιολογικής και ψυχολογικής άποψης και άλλα είναι σχετικά με την προπονητική και την τεχνική του ποδοσφαίρου.

Η μπάλα είναι θρησκεία! Αλλά όταν ξεχάστηκε ότι ''θεός'' της δεν είναι ΠΑΕ...'‘ χάσαμε την μπάλα '‘. Την κλώτσησαν οι αεριτζήδες και οι παράγοντες που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου. Την ξεφούσκωσαν οι μεγιστάνες και το Ιερατείο της UEFA και της FIFA,που ρουφάνε την ψυχή της ''στήνοντας'' το παιχνίδι στα μέτρα της διαφημιστικής αρένας και της χρηματιστηριακής φούσκας. Οι σελίδες αυτού του βιβλίου είναι μια αυτονομία της μπάλας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο της μπάλας που χάθηκε. Μα κάπου εκεί, λεηλατημένη από τους άθλιους διακυβερευτές της, αιώνια ερωτευμένη με την μαγεία του ποδοσφαίρου ξέρουν ότι υπάρχει αγνή, ολοζώντανη, στρογγυλή, απρόβλεπτη εικόνα της Εθνικής Ελλάδας καταργεί κάθε νόμο των πιθανοτήτων και στέφεται βασίλισσα στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Αυτή είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο ''όλα είναι δυνατά'‘! Ακόμα και τούτο: Να απαλλαγεί η μπάλα από τα χειρόγραφα που την φορτώνουν οι κανόνες της αγοράς και να ξαναγίνει παιχνίδι.

Μια νεαρή Ινδή που ζει στο Λονδίνο κι έχει ως ίνδαλμα της τον Μπέκαμ προπονείται κρυφά από τους γονείς της σε τοπική ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου, κάτι ανεπίτρεπτο για τα παραδοσιακά ινδικά ήθη. Το όνειρό της έρχεται σε αντίθεση με αυτό της οικογένειάς της που θέλει να την δει μεγαλοδικηγόρο και σύζυγο ενός άνδρα της καταγωγής τους. Μέσα σε όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και τα αισθήματά της για τον προπονητή της, κάτι που θα την φέρει σε σύγκρουση με την κολλητή της φίλη.

Αγγελική Βασιλειάδη Αντελαϊντα Πιέτρι Αλίκη Βασιλάκη Ρελάντο Γκίνι