Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

2 Η δημιουργια… ΑΕΛ Τοξοτης Αρης Λαρισαϊκος Ηρακλης

3 Οι πρωτεσ επιτυχιεσ 1972/73: Η πρώτη άνοδος στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Μετά από πολλές ανόδους και υποβιβασμούς η ομάδα εδραιώνεται στο ελληνικό ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

4 Κυπελλο ‘85 Στην τρίτη συμμετοχή της ομάδας σε τελικό κυπέλλου ( ), η ΑΕΛ νίκησε στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε και πλέον φίλους της, τον τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1 και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

5 Πρωταθλημα ‘88 Η ΑΕΛ υπό την τεχνική ηγεσία του Γιάτσεκ Γκμοχ κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής στην ιστορία της, τον Μάιο του 1988, κερδίζοντας στη Λάρισα με 1-0 τον Ηρακλή με γκολ του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα στο 88’ του αγώνα.

6 Τα πετρινα χρονια Ο κύκλος των μεγάλων επιτυχιών έκλεισε για την ΑΕΛ το Υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνική. ΤΟ 2001 υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική.

7 Κυπελλο ‘07 Στην τέταρτη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου η ΑΕΛ αντιμετώπισε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας με 2-1 μπροστά σε και πλέον φίλους της και μετά από 22 χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

8 ΕυρωπαΪκεσ επιτυχιεσ H ΑΕΛ έχει τη δική της ξεχωριστή ευρωπαϊκή ιστορία, την πλέον λαμπρή από όλες τις ομάδες της ελληνικής περιφέρειας και σπάνια σε κατορθώματα. Η πρόκριση στους «8», του – πάλαι ποτέ – Κυπέλλου Κυπελλούχων το ‘84-85 και η συμμετοχή στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν αποτελούν τους κορυφαίους σταθμούς της ευρωπαϊκής της διαδρομής.

9 Ο κοσμοσ τησ ομαδασ Ο πιστός λαός της ομάδας ήταν πάντα δίπλα της σε χαρές και λύπες. Οι οργανωμένοι οπαδοί της την στηρίζουν σταθερά από το έως σήμερα.

10 Η εξελιξη του εμβληματοσ

11 Το ιστορικο αλκαζαρ Το στάδιο Αλκαζάρ, τμήμα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, ήταν έδρα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας, της ΑΕΛ. Το Αλκαζάρ (σημαίνει "κάστρο" στα αραβικά) και είναι χωρητικότητας θεατών.

12 Το νεο γηπεδο Το AEL FC Arena είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου για την ΑΕΛ και αντικατέστησε την παλιότερη έδρα της .Η κατασκευή του γηπέδου ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του Η χωρητικότητα του είναι θέσεων.

13 Η αδερφοποιηση Οι ομάδα και οι οπαδοί της έχουν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με την γερμανική ομάδα της Νυρεμβέργης.

14 Η ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ Την περίοδο η ΑΕΛ υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν την περίοδο να συμμετάσχει στην πρώτη εν τάξει ερασιτεχνική κατηγορία, τη Γ’ Εθνική. Την σεζόν εξασφάλισε την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ έπειτα από έξι χρόνια απουσίας.

15 πηγεσ

16 Επιμέλεια: Δαλαμάγκας Στέλιος Ζακίλας Γιώργος Θάνος Βασίλης Τμήμα: Γ’1 Σχολικό Έτος: 2016-17


Κατέβασμα ppt "Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google