H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 η Ανοικτή Συζήτηση με τους Επιχειρηματίες του Νομού Μεσσηνίας Καλαμάτα, 28/4/2010.
Advertisements

Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
Royal FrieslandCampina
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Μέτρο 123Α – Μεταποίηση και Εμπορία γεωργικών προϊόντων
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ1 Περιφερειακό Marketing Μοντέλο Περιφέρειας Κρήτης. Εξαγωγική ομπρέλα προϊόντων ελαιόλαδου.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΠ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης MSc.
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
* Γεγονός πολύ δύσκολο να εξηγηθεί με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο βάρος των εξαγωγών,αφορά την ΦΕΤΑ για την οποία από το 2007 έχουμε κατοχυρώσει την αποκλειστικότητα,
«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Ηπείρου» 03/03/12 Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος ΣΕΒΕ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
K- K- Clusters Δράση 7.1.: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ Ίδρυση μονάδας παραγωγής αδρανών υλικών.
19/05/2010 ΚΑΡΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Οργανόγραμμα ομίλου ΕΛΒΑΛ
Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
κατά τη διάρκεια υλοποίησης
Κατηγορία επιχειρήσεων Αριθμός εργαζομένων (αμετάβλητος) Κύκλος εργασιών ήΣυνολικός ισολογισμός Πολύ μικρές0-9≤ 2 εκατ. ευρώ Μικρές10-49≤ 10 εκατ. ευρώ.
Ξανθόπουλος Χρήστος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
1.  Παραγωγή εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων για την κάλυψη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.  Με την κτηνοτροφία ασχολούνται πάνω από οικογένειες.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ)
ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γεωπόνος Msc ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ.
Φωτόπουλος Αντώνιος, Φωτόπουλος Αντώνιος, Κτηνίατρος ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ «Εθνική Συνδιάσκεψη για την Κτηνοτροφία» Αθήνα,
EΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ 27 & 28 Νοεμβρίου ΑΘΗΝΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ και ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΦΑΓΕΙΩΝ Αλεξάνδρα Μέγα Δρ. Κτηνίατρος.
Εκτροφή Μηρυκαστικών Θεματική ενότητα 1: Εκτροφή προβάτων & αιγών. Εισαγωγή Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκων: Μπιζέλης Ιωσήφ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα : ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ & ΑΙΓΩΝ Γαλακτοπαραγωγική ικανότητα του προβάτου 2/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής &
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
 Παραγωγή εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων για την κάλυψη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.  Μεγάλο βάρος της φυτικής παραγωγής εξαρτάται από την ύπαρξη.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
Επιλεγμένες δράσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας Καθηγητής Κων/νος Τσιμπούκας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
«Η κτηνοτροφία της Επαρχίας Ελασσόνας» Ιωάννης Δραγατσίκης.
Ποια χώρα παράγει τα τρόφιμά μας; ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Τσεμπερλίδης Νικόλαος Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. Μέλος E.E.της Ο.Κ.Ε. Αναπληρωματικό Μέλος.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Διατήρηση γενετικών πόρων στο πλαίσιο του ΠΑΑ
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
Οι Νέες ∆ιατάξεις για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και οι Προοπτικές Χρηµατοδότησης. Αλέξανδρος Παριανός, Γεν. ∆ιευθυντής GMCert, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας.
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΚΑΠ 2014 – 2020 Κλειδί για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος Πρόεδρος ΣΕΚ Τρίκαλα, 7 Νοεμβρίου 2013.
Πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά βάμβακος
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
Η ΚΑΠ μετά το 2014 Κλειδί για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας Λιβαδειά Παναγιώτης Πεβερέτος Πρόεδρος ΣΕΚ.
Ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης Τεχνολόγος Γεωπόνος MSc
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
«Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »
Ασκήσεις στα συμπαράγωγα
Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 – 2020, εστιάζοντας στην ανάπτυξη
Κεφάλαιο 1 Οι γεωργικές επιχειρήσεις σήμερα. Τι είναι η επιχείρηση; Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια ενός ή περισσότερων ατόμων να παράγουν και.
Γεώργιος Επ. Τοσούνης Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων
Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Αναστασιος Παπαθωμάς Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Βρυξέλλες ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε. Αρκαδίας»
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Παραγωγός: Νίκος Φραντζέσκαρος
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ Ε.Ε. 2010)* * Εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 10 θηλυκά ζώα επιλέξιμα (άνω του έτους ή να έχουν γεννήσει τουλάχιστον μια φορά) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣΠΡΟΒΑΤΑΓΙΔΙΑΣΥΝΟΛΟ % % % %

Σε επίπεδο Χώρας

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νομός Λαρίσης

Εμπορία & μεταποίηση του νωπού πρόβειου & γίδινου γάλακτος  γίνεται από 750 «αγοραστές» εκ των οποίων  550 είναι «τυροκομεία» (73,3%) (305 ΦΕΤΑ 55,5%)  15 επιχειρήσεις εμπορίας γάλακτος (2%)  στη μεταποίηση συμμετέχουν και 43 κτηνοτρόφοι – μεταποιητές. (5,7%)  Οι υπόλοιποι είναι μικρές μεταποιητικές μονάδες (19%)  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΕΔΡΑ 85  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 120

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (2004 – 2010)

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (2004 – 2010)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΩΠΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΠΕΚΕΠΕ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙ Σ (ΕΔΡΑ)ΑΡΙΘΜΟΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝΑΙΓΕΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕ Σ ΑΡΙΘΜΟΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (tn) ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ (€/kg) ΓΙΔΙΝΟΓΑΛΑΠΡΟΒΕΙΟΓΑΛΑΓΙΔΙΝΟΓΑΛΑΠΡΟΒΕΙΟΓΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ,55590,9531 ΛΑΡΙΣΑΣ ,61231,0024 ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ,67641,0000 ΤΡΙΚΑΛΩΝ ,59950,9621 ΓΕNΙΚΟΣΥΝΟΛΟ: (17%Θ 10,8%Λ)

Ελλάδα - Πρόβειο

Θεσσαλία - Πρόβειο

Ελλάδα - Γίδινο

Θεσσαλία - Γίδινο

Γαλακτοκομικά προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα – προϊόντα Π.Ο.Π. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 Π.Ο.Π. γαλακτοκομικά προϊόντα Από αυτά τα 16 παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο ή γίδινο γάλα ή μίγμα αυτών ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι χρέος όλων μας (κτηνοτρόφων, μεταποιητών και εμπλεκόμενων φορέων) η διασφάλιση και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές των προϊόντων Π.Ο.Π. Διαφορετικά η «Ε.Ε.» μπορεί να κινήσει τη διαδικασία για ακύρωση της καταχώρησης των προϊόντων Π.Ο.Π.

ΦΕΤΑ Π.Ο.Π  Στοιχεία παραγωγής γάλακτος & ΦΕΤΑΣ στην περιφέρεια Θεσσαλίας.  πρόβειο γάλα 17,2% της συνολικής παραγωγής  Γίδινο γάλα 16,4% της συνολικής παραγωγής  ΦΕΤΑ 33% της συνολικής παραγωγής  ΛΑΡΙΣΑ: 16,5% ΦΕΤΑΣ ΧΩΡΑΣ ( 49% ΦΕΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΕΤΑΣ ΕΤΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (tn) ( 90,3% ΠΟΠ)

ΦΕΤΑ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ Η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης διασφαλίζει την αγνότητα του προϊόντος, την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και την πλούσια θρεπτική της αξία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της εμπορικής της αξίας είναι η πιστή τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος.

ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. Η αιγοπροβατοτροφία και η ΦΕΤΑ ήταν και είναι άρρηκτα συνδεμένα με την Ελληνική Παράδοση

Οφείλουμε να στηρίζουμε όλοι τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους τυροκόμους που με σεβασμό, γνώση και μεράκι παράγουν το Ελληνικό «αιγοπρόβειο γάλα» και τα αγνά Ελληνικά Τυριά, συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων μας. Οφείλουμε να στηρίζουμε όλοι τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους τυροκόμους που με σεβασμό, γνώση και μεράκι παράγουν το Ελληνικό «αιγοπρόβειο γάλα» και τα αγνά Ελληνικά Τυριά, συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων μας.

Έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την όμορφη εικόνα στην Ελληνική ύπαιθρο