Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »
Σπουδαστές: Χιώτη Ελένη (14/130) , Πετράκος Γεώργιος (14/137) Επιβλέπουσα: Παρίση Ευαγγελία Μάθημα: Επίλυση προβλημάτων και καινοτομία Αργοστόλι Κεφαλληνίας 2017

2 Μετά την εξαγορά κατατάσσεται στην 2η θέση πωλήσεων στην χώρα μας.
Ιστορία της εταιρείας Η γαλακτοκομική βιομηχανία «Όλυμπος» ξεκίνησε την λειτουργία της το 1965 στην Λάρισα. Το 2000 η εταιρεία «Όλυμπος» εξαγοράστηκε από τους Αδερφούς Σαράντη για 6 εκατ. Ευρώ . Μετά την εξαγορά κατατάσσεται στην 2η θέση πωλήσεων στην χώρα μας.

3 Το τέλος και η αρχή της Όλυμπος
Οι αδερφοί Σαράντη αμέσως μετά την εξαγορά της έκαναν επένδυση 64 εκατ. με στόχο να εκσυγχρονίσουν άμεσα τις εγκαταστάσεις της οι οποίες ήταν αρκετά απαρχαιωμένες. Το 2014 τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 163 εκατ. αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2013.

4 Άνθρωποι: Εκπαιδεύει συνεχώς τους εργαζόμενους της.
Όραμα και αξίες της (1) Το όραμα της είναι να προσφέρει στους πελάτες της με ακόμη πιο δυνατό τρόπο αγνά προϊόντα με τα καλύτερα συστατικά υλικά. Οι αξίες της είναι: Πρώτες ΄Υλες: Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει για την παρασκευή των προϊόντων της. Καταναλωτής: Εστιάζουν στον προσεκτικό χειρισμό των προϊόντων τους καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αρκετά ευαίσθητα. Άνθρωποι: Εκπαιδεύει συνεχώς τους εργαζόμενους της. Περιβάλλον: Εφαρμόζει πολλές πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

5 Κοινωνική Υπευθυνότητα: Έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις.
Όραμα και αξίες της (2) Κοινωνική Υπευθυνότητα: Έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις. Αυθεντικότητα – Αγνότητα: Χρησιμοποιεί μόνο ελληνικούς παραγωγούς, κτηνοτρόφους που εκτρέφουν μόνο δικά τους ζώα. Αξιοπιστία: Επιθυμούν σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους καταναλωτές.

6 Η εμπορική της επωνυμία (Το σήμα της)
Απεικονίζεται το βουνό Όλυμπος αντιπροσωπεύοντας το όνομα της. Χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα της και είναι το σήμα με το οποίο την έμαθε ο καταναλωτής. Είναι η πρώτη εταιρεία που καταφέρνει να πάρει ελληνικό σήμα. Αυτό έγινε λόγω της παράγωγής προϊόντων στην Ελλάδα και μόνο από ελληνικές πρώτες ύλες.

7 Προϊόντα χωρίς λακτόζη (4) Προϊόντα μαζικής εστίασης (4)
Τα προϊόντα της Γάλατα (11) Γιαούρτι (16) Αριάνι (2) Κεφίρ (1) Κρέμα Γάλακτος (3) Τυροκομικά (14) Βούτυρα (5) Ροφήματα Αμυγδάλου (3) Χυμοί (2) Τσάι του βουνού (5) Βιολογικά προϊόντα (11) Προϊόντα χωρίς λακτόζη (4) Προϊόντα μαζικής εστίασης (4)

8 Οι καινοτομίες της (1) Στηρίζει τις ελληνικές οικογένειες κτηνοτρόφων αφού παίρνει σημαντικές πρώτες ύλες από παραδοσιακούς παραγωγούς. Δημιούργησε μια ταινία που είχε γυριστεί τον Ιούλιο του 2012 με διάρκεια μιας ώρας, στο βουνό της Πίνδου. Στην ταινία παίζουν 14 κτηνοτρόφοι με τις οικογένειες τους οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία και τους δίνουν τις πρώτες ύλες.

9 Οι καινοτομίες της (2) Μελέτησαν την καλλιέργεια μη γενετικά τροποποιημένων πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών σε πιλοτικά πειράματα αγρού τα οποία διήρκησαν 28 μήνες. Τα πειράματα αυτά έγιναν σε αγρούς κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας με την χρήση μη τροποποιημένης σόγιας. Στην συνέχεια, εκτός από σόγια δοκίμασαν ρεβίθια, κουκιά, λούπινα. Επίσης, η Όλυμπος προμηθεύει η ίδια η εταιρεία μη γενετικά τροποποιημένη σόγια τους παραγωγούς προκειμένου να παράγουν τα προϊόντα. Προσπαθεί να αντικαταστήσει την σόγια από τα ζώα που εκτρέφονται με τροποποιημένες ζωοτροφές.

10 Δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν την παραγωγή χυμού με παντζάρι.
Οι καινοτομίες της (3) Συμμετέχει στο προωθητικό πρόγραμμα Agro7 με σκοπό παραγωγή προϊόντων που εκτρέφονται με μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές. Δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν την παραγωγή χυμού με παντζάρι. Χρησιμοποιεί το σύστημα Braille, ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής που βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να μπορούν να επιλέγουν και να διαβάζουν το προϊόν που επιθυμούν.

11 Οι καινοτομίες της (4) Παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια επεξεργασία λυμάτων. Αυτό έχει ως στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων του πλανήτη. Δημιουργία γάλακτος χωρίς λακτόζη ‘freelact’, όπου πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταναλώσουν προϊόντα με λακτόζη με αποτέλεσμα πλέον να μπορούν και αυτοί να γευτούν γαλακτοκομικά προϊόντα. Δημιουργία του προϊόντος “Φέτα Ψητή” ΟΛΥΜΠΟΣ, που βραβεύτηκε για την καινοτομία του.

12 Πηγές χρηματοδότησης Όταν ακόμα υπήρχε η λεγόμενη Τυροκομικά Αδελφοί Σαράντη ΟΕ είχε συνεργαστεί με την εταιρεία ΦΑΓΕ όπου και απέκτησε 10% από την τότε μικρή επιχείρηση. Χρηματοδοτήθηκε από εταιρικούς επενδυτές (ΦΑΓΕ) αφού με αυτό το ποσοστό κατόρθωσε να εξαγοράσει την Όλυμπος και να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

13 Εταιρική και κοινωνική ευθύνη
Εθελοντισμός: Ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας Χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων. Σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων: Διαθέτουν αυτόνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και φροντίζουν ώστε το νερό που ανακυκλώνουν να επιστρέφεται πίσω. Ανακύκλωση συσκευασιών: Χρήση κάδων ανακύκλωσης για συλλογή μπαταριών και χαρτιού. μέλος του εθνικού συλλογικού συστήματος ανταποδοτικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών.

14 Σε αθλητές: Κυρίως στους αθλητές στίβου και γενικότερα σε αθλητές.
Δράσεις της εταιρείας Σε αθλητές: Κυρίως στους αθλητές στίβου και γενικότερα σε αθλητές. Σε μαθητές: Δέχεται την επίσκεψη μαθητών στις εγκαταστάσεις της. Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: Προσφέρει προϊόντα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα παιδιά. Στηρίζουν κοινωνικά παντοπωλεία της περιοχής, δίνοντας τρόφιμα σε άπορους και κυρίως σε οικογένειες.

15 Βραβεία της εταιρείας Το 2013 στην τελετή απονομής των ΔΕΗ Environmental Awards για την ενέργεια που έκανε για παραγωγή βιοαερίου. Το 2017 κέρδισε τον τίτλο Superbrand 2016 στην κατηγορία των γαλακτοκομικών ειδών που έχει. Το 2016 βραβεύτηκε στη Διεθνή Έκθεση SIAL στο Παρίσι για την “Φέτα Ψητή” ΟΛΥΜΠΟΣ ως ένα από τα κορυφαία καινοτόμα προϊόντα. Χρυσό βραβείο στο Πρόβειο & Κατσικίσιο Τυρί Light, Χρυσό βραβείο στο στραγγιστό γιαούρτι με Κεράσι, Χάλκινο βραβείο στο Κεφαλοτύρι.

16 Κοινά-Στόχοι της εταιρείας
Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καταναλώνει τέτοιου είδους προϊόντα. Άνθρωποι οι οποίοι λόγω του οργανισμού τους δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν προϊόντα τα οποία περιέχουν λακτόζη.

17 Επιχειρηματικό Μοντέλο
Αγορές- Στόχοι Πρόταση Αξίας Κανάλια διανομής Σχέσεις με τους πελάτες Ροές εσόδων Βασικοί πόροι Βασικές δραστηριότητες Βασικοί συνεργάτες Δομή κόστους

18 Σας ευχαριστούμε πολύ, για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "«Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google