Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΞΗ : A’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΡΕΖΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΗ Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΚΑΧΡΗ Ε. ΛΙΟΥΤΑΣ Ν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΞΗ : A’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΡΕΖΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΗ Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΚΑΧΡΗ Ε. ΛΙΟΥΤΑΣ Ν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΞΗ : A’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΡΕΖΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΗ Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΚΑΧΡΗ Ε. ΛΙΟΥΤΑΣ Ν. ΝΤΟΥΡΟ Φ. ΣΕΡΓΙΑΔΗ Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Χ.

2 Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω

3 Ο ορισμός της ζώνης ασφαλείας
Η ζώνη ασφαλείας είναι ένας μηχανισμός που προστατεύει τους επιβάτες οχημάτων, όταν τα οχήματα αυτά αλλάξουν απότομα ταχύτητα. Οι ζώνες ασφαλείας χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και αεροπλάνα. Στα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται ζώνες τριών σημείων, ενώ στα αεροπλάνα χρησιμοποιούνται ζώνες δύο σημείων για τους επιβάτες και τεσσάρων σημείων για το πλήρωμα. Σε πολλά αυτοκίνητα αγώνων υπάρχουν ζώνες έξι σημείων Οι πρώτες ζώνες ασφαλείας χρησιμοποιήθηκαν σε αεροσκάφη το 1913 και μπήκαν σε ευρεία χρήση το Το 1959, έγιναν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού αυτοκινήτου από την αυτοκινητοβιομηχανία Volvo. Στην Ευρώπη, η Γαλλία έκανε υποχρεωτική την χρήση της ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα εκτός πόλης το 1973, στις αστικές περιοχές την νύχτα το 1975 και στα πίσω καθίσματα το Επίσης, η Σουηδία έκανε υποχρεωτική την χρήση τους στα μπροστινά καθίσματα το 1975 και στα πίσω καθίσματα το Από το 1993 είναι υποχρεωτικό σε όλη την Ευρώπη να υπάρχουν ζώνες ασφαλείας για όλες τις θέσεις στα αυτοκίνητα Οι ζώνες ασφαλείας ελαττώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού. Επίσης, πρέπει να τονιστεί η αναγκαιότητα χρήσης τους και στα πίσω καθίσματα. Ιδιαίτερα μάλιστα για τις μετωπικές προσκρούσεις, οι μελέτες δείχνουν ότι αν οι πίσω επιβάτες δεν φορούν ζώνη, τότε εκτοξεύονται μπροστά, συνθλίβοντας τους μπροστινούς και σχεδόν πενταπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου για τους μπροστινούς που τις φορούν.

4 Εικόνες για τη ζώνη ασφαλείας

5 Ζώνη ασφαλείας (Βίντεο)

6 Οι λόγοι που οδηγούν τους νέους στο κάπνισμα:
Κάπνισμα και Υγεία Οι λόγοι που οδηγούν τους νέους στο κάπνισμα: 1) Πολύ συχνά το κάπνισμα αρχίζει τυχαία. Χωρίς να το πολυσκεφτούν οι έφηβοι ακολουθούν το ρεύμα ) Για αρκετούς το κάπνισμα σημαίνει να έχουν κάτι να κάνουν. 3) Μερικοί έφηβοι ζητούν την απόλαυση από το κάπνισμα και προσπαθούν να ηρεμήσουν τα νεύρα τους με αυτό τον τρόπο ) Μερικοί θεωρούν ότι το κάπνισμα τους ενεργοποιεί και τους βοηθά στη συγκέντρωση ) Αρκετοί έφηβοι θεωρούν ότι με το κάπνισμα μεγάλωσαν ) Για μερικούς, το κάπνισμα αποτελεί ένα μέσον για να εισχωρήσουν και να ανήκουν στους σωστούς κύκλους / ομάδες.

7 7) Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κάπνισμα τους δίνει κάποιο στυλ
7) Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κάπνισμα τους δίνει κάποιο στυλ. Ιδιαίτερα οι νεαροί θεωρούν ότι οι κοπέλες το βρίσκουν ελκυστικό και μπορεί να συνδεθεί με ένα γενικό τρόπο ζωής. 8) Άλλοι θεωρούν ότι τους προσδίδει αυτοπεποίθηση και καπνίζοντας την προβάλλουν. 9) Άλλοι πάλι δοκιμάζουν τον καπνό από περιέργεια. 10) Άλλοι επηρεάζονται από τη διαφήμιση 11) Επίσης, οι νέοι μπορεί να εθιστούν στη νικοτίνη, η οποία είναι συστατικό του καπνού. Ο εθισμός αυτός, κάνει δύσκολη τη διακοπή του καπνίσματος, ακόμη και αν το θέλετε. 12) Το κάπνισμα έχει γίνει συνήθεια για αρκετούς νέους. Μερικοί συνηθίζουν να καπνίζουν στα διαλείμματα και σε άλλους αρέσει να καπνίζουν μετά το γεύμα. Όταν μία συνήθεια εδραιωθεί είναι δύσκολο να την κόψει κανείς. 13) Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωσή τους για τις συνέπειες του καπνίσματος. 14) Μερικοί έφηβοι ζητούν παρηγοριά από το κάπνισμα προσπαθώντας να αποβάλλουν το αίσθημα μοναξιάς και αποξένωσης από τους συνομήλικους ) Μερικοί έφηβοι καπνίζουν από αντίδραση στους κανονισμούς ή τους νόμους την λεγόμενη "μαγκιά". 16) Άλλοι επηρεάζονται από τους φίλους μεγαλύτερης ηλικίας ή από την οικογένεια που μέχρι την εφηβική ηλικία λειτουργούν ως πρότυπα.

8 Συμπτώματα του καπνίσματος
Εκτός όμως απ' αυτά το κάπνισμα προκαλεί διάφορα είδη καρκίνων όπως: του πνεύμονα της στοματικής κοιλότητας του δέρματος του ουροδόχου κύστεως του λάρυγγα-Φάρυγγα του οισοφάγου του παγκρέατος του ήπατος

9 Επίσης, οι καπνιστές Κουράζονται ευκολότερα Νυστάζουν ευκολότερα Αρρωσταίνουν ευκολότερα και πιο πολλές φορές από έναν μη καπνιστή Παρουσιάζουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα Έχουν βήχα (ο γνωστός τσιγαρόβηχας) Πολλές φορές τάση για εμετό και αναγούλα Τέλος έχουν δέρμα ζαρωμένο και κίτρινα δόντια.

10 Εικόνες για το κάπνισμα

11 Αντικαπνιστικό Σποτ (Βίντεο)

12 Λόγοι που οδηγούν τους νέους στο αλκοολισμό
α) αντίδραση σε αυστηρούς ή καταπιεστικούς γονείς. β) θεωρούν ότι έτσι απελευθερώνονται και διασκεδάζουν καλύτερα. γ) θέλουν να νιώθουν κοινωνικά αποδεκτοί. δ) για να πειραματιστούν σε καινούργιες εμπειρίες. ε) για να χαλαρώσουν. στ) για να προσεγγίσουν πιο εύκολα το άλλο φύλο. ζ) για να κατευνάσουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους. η) για να ξεχάσουν κάποιο οικογενειακό ή προσωπικό τους πρόβλημα.

13 Εικόνες για τον αλκοολισμό

14 Διατροφική Πυραμίδα

15 Η «Μεσογειακή διατροφή» χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες που βρέθηκε ότι είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελείται από πολλούς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες (δημητριακά, λαχανικά, όσπρια και φρούτα), καθώς και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο) και έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Υψηλή αναλογία σε μονοακόρεστα προς κορεσμένα λιπαρά οξέα Μέτρια κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης (κόκκινου κρασιού) Υψηλή κατανάλωση οσπρίων Υψηλή κατανάλωση δημητριακών (και ψωμιού) Υψηλή κατανάλωση φρούτων Υψηλή κατανάλωση λαχανικών Χαμηλή κατανάλωση κρέατος και προϊόντων κρέατος Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών

16 Συμπέρασμα Φέτος στο μάθημα του Project, εμείς οι μαθητές, περάσαμε ευχάριστα μαθαίνοντας μέσω πρωτόγνωρών εμπειριών να φροντίζουμε τον εαυτό μας αποφεύγοντας κακές συνήθειες και τηρώντας άλλες σημαντικές οι οποίες θα μας βοηθήσουν στην μελλοντική καθημερινή μας ζωή.


Κατέβασμα ppt "ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΞΗ : A’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΡΕΖΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΗ Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΚΑΧΡΗ Ε. ΛΙΟΥΤΑΣ Ν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google