Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΖΙΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΙΤΣΑΣ

2 ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ; ΓΙΑ ΜΑΓΚΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Η ΠΑΡΕΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.

3 ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Το κάπνισμα αποτελεί τον πιο σημαντικό, αναστρέψιμο παράγοντα θανάτου στην Ευρώπη. Το κάπνισμα από μόνο του είναι δυνατό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους απ’ ότι το σύνολο των παρακάτω: AIDS,  κατάχρηση αλκοόλ, οδικά ατυχήματα, χρήση παράνομων ουσιών, αυτοκτονίες.

4 ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.

5 ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Το κάπνισμα κοστίζει όχι μόνο χρηματικά αλλά και σωματικά.

6 Η νικοτίνη είναι άκρως εθιστική
  Η νικοτίνη είναι άκρως εθιστική Η νικοτίνη είναι τόσο εθιστική όσο και η ηρωίνη ή η κοκαΐνη. Το 97% των καπνιστών αποτυγχάνουν να κόψουν το κάπνισμα όταν βασίζονται αποκλειστικά στη θέλησή τους.  

7 Μια έρευνα απέδειξε ότι:
Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι πεθαίνουν άνθρωποι το χρόνο ( την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος.

8 ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ? (πέρα από τους πνεύμονες)
Εγκέφαλος Μάτια Στοματική κοιλότητα Εγκυμοσύνη Σεξουαλικά προβλήματα

9 Η κακοποίηση του εγκεφάλου από το κάπνισμα
Ο εγκέφαλος των καπνιστών παρουσιάζει αλλαγές στο μεταβολισμό του, λόγω της χρόνιας στέρησης οξυγόνου που του επιφέρει το κάπνισμα. Αυτό μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και καρκίνο.

10 Το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης.
Σε έρευνες βρέθηκε ότι περισσότερες από το 25% των περιπτώσεων αλλοίωσης της όρασης οφείλονται στο κάπνισμα. Σε αυτούς που σταμάτησαν να καπνίζουν ο κίνδυνος τύφλωσης μειώθηκε δραστικά.

11 Στο στόμα… Μέχρι την ηλικία των 20 ή λιγότερο το τσιγάρο οδηγεί σε:
Κηλίδες στα δόντια Τερηδόνα Ουλίτιδα Απώλεια δοντιών Κακοσμία αναπνοής

12 Το κάπνισμα κατά την κύηση σχετίζεται με :
Πρόωρες γεννήσεις Αυξημένη συχνότητα αποβολών            Ενδομήτρια καθυστέρηση της αύξησης του εμβρύου       Αυξημένη συχνότητα αιφνίδιου θανάτου στη  βρεφική ηλικία.  

13 Μειονέκτημα ακόμα και στο κρεβάτι
Οι καπνιστές έχουν 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν ανικανότητα. Tο κάπνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις καρκίνο στα γεννητικά όργανα

14 Το τσιγάρο σχετίζεται επίσης και με….
Χαμηλή ποιότητα σπέρματος Αυξημένο ρίσκο αποβολής Αυξημένο ρίσκο γέννησης νεκρού εμβρύου Αυξημένο ρίσκο γέννησης λιπόβαρων μωρών Αυξημένο ρίσκο συνδρόμου «ξαφνικού νεογνικού θανάτου» Και πολλά άλλα………….

15 ΆΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ:
ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΦΥΪΑΣ ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

16 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ?

17 ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ… 8000 έως παιδιών αναπτύσσουν άσθμα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ λόγω καπνίσματος, (μητέρες που καπνίζουν 10 τσιγάρα ημερησίως).   Στην Αμερική, το παθητικό κάπνισμα υπολογίζεται σαν η  τρίτη σημαντικότερη αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

18 Τα καλά νέα (ή…να το κόψω,αξίζει?)
Τα καλά νέα (ή…να το κόψω,αξίζει?) --Η ζημιά που προκαλεί ο καπνός είναι αναστρέψιμη-- Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει την πτώση της αναπνευστικής λειτουργίας που προκαλεί το κάπνισμα. Οι καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, ακόμη και μετά την ηλικία των 60, καταγράφουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και του εγκεφάλου από όσους συνεχίζουν να καπνίζουν.

19 Το τσιγάρο έχει διεισδύσει ολοκληρωτικά στην ζωή μας.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google